Mýma očima Roman Lavička student kvarty školní studentský pobyt Anglie 2005.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Londýn.
Advertisements

účastníci: Z.Jedličková, P.Hatrik D.Chvátalová, V.Huňová. K. Vraštilová.
Výměnný pobyt. Spolupráce • Od roku 2000 spolupracuje Obchodní akademie a Jazyková škola Pardubice se Státním centrem pro výchovu k povolání v Aschaffenburgu.
Technika,tak jak ji vidím já…
Výlet do Anglie 14. až 19. března 2010.
New York City mistrovství světa v tanci TEREZA SEKAVOVÁ studentka primy.
Molekulární biotechnologie aneb jak dnes vyrábíme inzulin
ANGLIE 2001 / JAZYKOVÝ POBYT
Výuka anglického jazyka
 Pod záštitou: Ústeckého kraje.  ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, MÍROVÁ 2734/4, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PROJEKT ÚSTECKÉHO KRAJE: EKO-ECHO - Kouty krajiny.
Projektový týden v primě Projektový týden v primě.
Morfologie savců a ptáků Karolína Rezková. T-exkurze jsou skvělou příležitostí pro středoškoláky, kteří si chtějí vyzkoušet něco nad rámec školní výuky.
Zájezd do Velké Británie den : EASTBOURNE BRIGHTON.
Ve středu jsem se svými spolužáky a s učiteli vyrazil na přátelskou návštěvu do Polska. Cesta trvala asi 4 hodiny a vedla do.
Rumunsko Termín: Účastníci: Petr Chlad Marek Spilko
V neděli odpoledne jsme šli na Kalvárii. Když jsme vycházeli kopec, viděli jsme kapličky, ve kterých byly sochy atd.. Kalvárie je významné poutní.
Yeovil THE SMALLEST FOOTBALL TOWN IN UK JOSEF CHRPA student kvinty anglická škola 2005.
Mýma o č ima PAVEL DVOŘÁK student tercie Anglie 2006 / zájezd.
Bára Kahánková Nikol Košíková Natálie Nytrová
Anglie / školní zájezd JANA CHOCHOLOVÁ  (budoucí studentka prvního ročníku)
3.5. – Zájezd do Londýna. První den :  V osm hodin jsme se sešli ve škole. Jen co jsme zkontrolovali potřebné věci, vyrazili jsme o půl desáté.
ŠKOLNÍ VÝLET C1.A.
MÝMA OČIMA TEREZA NEDVĚDOVÁ studentka primy Anglie / výlet
GÁBINA UHLÍŘOVÁ studentka septimy Skotsko / prázdniny.
JAKUB ŠVEC STUDENT SEXTY
Doprovod: Mgr. Martina Dvořáčková Mgr. Radka Dolíhalová
MALTA Rozhodl jsem se pro začátek Maltu, kde jsem strávil skoro měsíc, stručně popsat, protože předpokládám, že tato velmoc, kvůli svým drobným rozměrům,
Geologická exkurze ve Vysokých Tatrách. Čtvrtek Večer jsme odjížděli z Blanska vlakem do Brna a z Brna rychlíkem do Ostravy. Zde následovalo jedno-hodinové.
MÝMA OČIMA Summer Camp / jazykový tábor Pavel Dvořák student tercie.
Masarykovo gymnázium.
LYŽÁK A + KVI. Jak to začalo... -Náš lyžařský výcvik byl zahájen Všichni jsme se usadili do autobusu a vyrazili směr Benecko. -Po příjezdu.
Yeovil NEJMENŠÍ FOTBALOVÉ MĚSTO V BRITÁNII. Yeovil MĚSTO Malé, hezké město jihovýchodně od Londýna Malé, hezké město jihovýchodně od Londýna Městečko.
ANGLIE
DELEGACE V GALANTĚ UBYTOVÁNÍ STRAVA KONFERENCE ZASTÁVKA V BRATISLAVĚ.
Turecko místo mých snů Václav Starý 4. Ročník
ANGLIE Termín: – Místo pobytu: Torquay Cena: Kč (doprava, ubytování v rodinách, strava, výuka v jazykové škole pojištění). V.
Masarykovo gymnázium, SZŠ a VOŠZ Vsetín
 Studenty ze Sulzbachu-Rosenbergu jsme v sobotu přivítali na našem gymnáziu  Poté jsme si je odvezli do svých rodin.
Anglie / Školní studijní  V druhém dubnovém týdnu se někteří studenti primy, sekundy a kvarty zúčastnili studijního pobytu v jihoanglickém.
Partnerství škol Bremen El Médano Šumperk jsme v Šumperku uvítali naše přátele z Brém a El Médana. Po dojemném shledání jsme se vydali na.
Big Ben je hovorové označení používané pro hodinovou věž, která je součástí budovy Westminsterského paláce vedle Temže v Londýně a neformální pojmenování.
Historie studia 1. ročníku Studovat jsem začal na střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická Liberec. Přihlásil jsem se na obor strojírenství,
Odborná praxe Anglie Portsmouth 2015
Birmingham Anna Kolářová
Praxe v EU Claudia Mónica Gutiérrez. Výběrové řízení 1. kolo – přihláška k dispozici online na stránkách školy (130 studentů) 2.kolo – výběr z cca 60.
– * V sobotu jsme vyjeli v 18:00 z Břežan * směr Londýn * Jeli jsme asi 18 hodin. * Seznámili jsme se i z druhou školou.
MÝMA OČIMA ADÉLA ŠÍPKOVÁ STUDENTKA PRVNÍHO ROČNÍKU ANGLIE- 2002/ ŠKOLNÍ ZÁJEZD.
Téma: Nejoblíbenější školní aktivita Zpracovala: Kristýna Veverková Třída: 2.A Střední škola diplomacie a veřejné správy.
Zájezd do Vídně Zájezd komentují Barbora Štychová a Lenka Škáchová Ve dnech 18. – absolvovaly 8. a 9. třídy zájezd do Vídně.
M Ý M A O Č I M A TEREZA NAVRÁTILOVÁ. ANGLIE-2002/STUDIJNÍ POBYT Do Anglie jsem byla poslána (letecky) svým milovaným otcem, prostřednictvím Student Agency.
Odborná praxe Anglie 2015 Portsmouth Samková Petra.
Praxe v Anglie- Portsmouth. Výběrové řízení Přihláška- (průměr známek z předešlých ročníků, známky z anglického jazyka obě pololetí za absolvované ročníky)
Praxe v Anglii - Portsmouth Lucie Samcová A3B. VÝB Ě ROVÉ Ř ÍZENÍ  Grant od Erasmu+ v rámci projektu Praxe v EU  Přihláška + motivační dopis Pohovor.
9 LET PROŽITÝCH NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE. 1. TŘÍDA Všechno začalo jednou ráno, když nás rodiče poprvé dovedli do školy. Tím dnem začala naše devítiletá docházka.
Anglie ZŠ Bor, ZŠ Nebušice Vytvořila: Veronika Třísková.
Anglie Natálie Kováčiková Anna Valíčková. Proč jsme vůbec jeli do Anglie? Do Anglie jsme cestovali díky projektu Čtení a cizí jazyky zajímavě Potkali.
Odborná Praxe Portsmouth
UNIVERZITNÍ OXFORD S VÝUKOU
Mýma očima PETR SCHWARZ student sekundy ANGLIČTINA V TURECKU 2016
Praxe - Anglie 2015 Veronika Bartáková.
Jonáš Junek & Vlastimil Urban
ŠKOLA V PŘÍRODĚ Školní rok 2013/ – ZŠ
ŠKOLNÍ VÝLET DO PORTSMOUTH
Senioři s vnoučaty Velké Losiny 2017.
Studenti, vítejte! Jméno učitele.
ADÉLA KUTILOVÁ studentka kvarty Růžená / anglický tábor
Pracovní stáž na Slovensku – Martin - v rámci programu Erasmus+
LVK Sobota ráno Karolína Siřínková
STUDIJNÍ A POZNÁVACÍ ZÁJEZD BOGNOR REGIS ANGLIE – ZŠ Na Habru Hořické gymnázium SPŠ sochařská a kamenická Čtvrtek PROCHÁZKA.
Transkript prezentace:

Mýma očima Roman Lavička student kvarty školní studentský pobyt Anglie 2005

Worthing Studenti několika nižších ročníků našeho gymnázia podnikli se svými profesorkami týdenní studijní cestu za angličtinou, tentokrát do menšího přímořského letoviska na jihu Anglie (blízko Brightonu) - do Worthingu. Tvoří jej převážně řadové domky a velké pláže se zábavným molem. Město čítá přibližně sto tisíc obyvatel, ale i přesto působí jako město klidné. Překvapily mne jenom ranní dopravní zácpy po celém Worthingu, připomínající naši Prahu.

Bydlení Bydleli jsme v anglických rodinách po dvou. My jsme bydleli v takovém malém řadovém domku se sympatickou rodinou. Všiml jsem si, kolik špíny tam oproti našim běžným domácnostem mají, ale za těch sedm dní jsem si zvykl. Líbilo se mi, že celá rodina s námi komunikovala velmi dobře srozumitelnou angličtinou. Bylo znát, že si opatrováním studentů ze zahraničí často přivydělávají. Za ten strávený týden s nimi jsem si je oblíbil a musím říct, že jsem se naučil i lépe vyslovovat.

Škola a vyučování Samotná škola byla v areálu hned vedle kostela a připomínala spíš dvoupatrový rodinný dům. Vždyť se také skládala jenom ze tří, větších či menších, tříd. Byli jsme rozděleni do skupin. Každá skupina měla svého sympatického učitele. Dopolední vyučování obnášelo dvě školní hodiny, přičemž jedna školní hodina trvala devadesát minut. Byly odděleny dvacetiminutovou přestávkou. Učili jsme se stylem řešení otázek na dané téma, které jsme dostali od lektora, druhou hodinu jsme procvičovali běžně užívané fráze a gramatiku.

Denní program Každý den jsme vstávali tak kolem sedmé hodiny západoevropského času, tedy asi v osm hodin našeho času. Ve škole jsme měli být až v půl deváté, takže času na dopravu do areálu školy, která se často různila, jsme měli dost. Následovalo dopolední vyučování a po něm jsme jezdili autobusem s ostatními účastníky zájezdu po různých přírodních i nepřírodních památkách. Navštívili jsme třeba útesy Seven Sisters, Doverské pláže a válečné kryty, Canterbury Cathedral, Seslice v Brightonu, pašerácké jeskyně a Londýn. Večer jsme se vraceli domů, najedli se, popovídali s rodinou a šli spát.

Na závěr Myslím, že celý týden v Anglii mi dal daleko víc, než jsem čekal. Rozšířil jsem si své znalosti angličtiny, prohlédl jsem si krásnou jižní část Britských ostrovů, vyzkoušel jsem si anglický způsob života a okusil jsem nevyzpytatelnost anglického počasí. Jsem moc rád, že jsem si odtud odvezl skvělou zkušenost, a všem bych podobný pobyt s naší školou doporučoval.