Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

JAKUB ŠVEC STUDENT SEXTY

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "JAKUB ŠVEC STUDENT SEXTY"— Transkript prezentace:

1 JAKUB ŠVEC STUDENT SEXTY
ANGLIE 2005 / PRÁZDNINY JAKUB ŠVEC STUDENT SEXTY

2 V LETADLE Dne 11. srpna 2005 odpoledne jsem se ocitl několik tisíc kilometrů nad zemí na palubě oranžovo-bílého Boeingu , který mě měl dopravit z Ruzyňského letiště v Praze někam daleko za moře, přesněji řečeno do Anglie. Během letu mi nebylo zrovna nejlépe, a to z několika důvodů. Jednak to byl můj první let letadlem, jednak větrné poryvy otravovaly zrovna naše letadlo, takže mi nebylo zrovna nejlépe od žaludku. Dalším důvodem mé nevolnosti bylo asi i to, že jsem si zrovna moc nebyl jist svojí dovedností domluvit se na pasové kontrole. V každém případě jsem se ale těšil na svého kamaráda Pepu Chrpu, v jehož společnosti a ve společnosti jeho rodičů jsem měl strávit následující dny.

3 KONEČNĚ NA ZEMI Celý let naštěstí dopadl dobře a já jsem se konečně ocitl na pevné zemi (spíše betonu) letištní plochy v Bristolu. I pasová kontrola proběhla bez problémů, a tak jsem konečně mohl opustit prostor letištní haly a vydat se v doprovodu táty mého kamaráda Pepy na cestu do místa mého prozatimního domova. Město Yeovil, ve kterém jsem bydlel, se nachází v jižní části Anglie, přesněji řečeno v oblasti, která se nazývá Sommerset. Dostalo se mi skvělého uvítání a potom celý zbytek dne jsem strávil zotavováním se z pro mě náročné cesty.

4 VÝLETY Hned druhý den, stejně jako dny následující, jsem se vydával, v doprovodu Pepy a jeho táty, poznávat krásy oblasti Sommerset. Navštívil jsem místa původního osídlení - zbytky keltského chrámu na pobřeží, kopec Ham Hill - zde bývala původně keltská osada a později lom kamene, ze kterého jsou dnes postaveny domy v okolí; ale také letecké muzeum v Yeoviltonu nebo například i jedno staré šlechtické sídlo a mnoho jiných zajímavých míst.

5 VÝLETY

6 JINÁ ANGLIE Nejvíc mě asi překvapilo to, že všude v Anglii je spousta luk s všudypřítomnými ovcemi, ale i to, že všechny budovy jsou neomítnuté (až na výjimky ve městech), což je u nás dost neobvyklé. Nejvíce se mi ale líbily hospodské vývěsní štíty.

7 CESTA DOMŮ Bohužel můj pobyt uběhl závratně rychle a já nakonec musel chtě nechtě odjet. Naštěstí to nebyla zas až tak velká tragédie, protože jsem do ČR jel s Pepou a jeho rodiči autem. Ještě na cestě zpátky jsme zastavili u Stonehenge, protože co by to bylo za pobyt v Anglii, kdybych neviděl její nejznámější památku?

8 CESTA DOMŮ Anglie je velmi zajímavá země a já doufám, že se sem ještě někdy podívám.


Stáhnout ppt "JAKUB ŠVEC STUDENT SEXTY"

Podobné prezentace


Reklamy Google