Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Yeovil THE SMALLEST FOOTBALL TOWN IN UK JOSEF CHRPA student kvinty anglická škola 2005.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Yeovil THE SMALLEST FOOTBALL TOWN IN UK JOSEF CHRPA student kvinty anglická škola 2005."— Transkript prezentace:

1 Yeovil THE SMALLEST FOOTBALL TOWN IN UK JOSEF CHRPA student kvinty anglická škola 2005

2 Yeovil MĚSTO Yeovil je menší, příjemné město jihovýchodně od Londýna. Yeovil je menší, příjemné město jihovýchodně od Londýna. Je spádovým městem kraje Sommerset. Je spádovým městem kraje Sommerset. Leží v hezké malebné krajině, plné zeleně a pasoucích se stád ovcí. Leží v hezké malebné krajině, plné zeleně a pasoucích se stád ovcí. Samotné město má přibližně padesát tisíc obyvatel, žijících převážně v rodinných domcích. Samotné město má přibližně padesát tisíc obyvatel, žijících převážně v rodinných domcích.

3 Yeovil AREÁL ŠKOLY Ve městě je několik školských zařízení. Ve městě je několik školských zařízení. Jedním z nich je i škola, kterou jsem po dva týdny letos navštěvoval. Jedním z nich je i škola, kterou jsem po dva týdny letos navštěvoval. Škola se nachází v severní části města uprostřed zástavby rodinných domů a navštěvuje ji 1500 žáků. Škola se nachází v severní části města uprostřed zástavby rodinných domů a navštěvuje ji 1500 žáků. Má rozsáhlé pozemky, na kterých je umístěno několik školních budov, tři sportovní hřiště a velké množství okrasných trávníků. V areálu školy je i velké parkoviště. Má rozsáhlé pozemky, na kterých je umístěno několik školních budov, tři sportovní hřiště a velké množství okrasných trávníků. V areálu školy je i velké parkoviště.

4 Yeovil ŠKOLNÍ PŘEDMĚTY Při vstupním pohovoru s paní ředitelkou mi byl sestaven rozvrh, který se skládá z povinné části, tu mají žáci všech úrovní, a z výběrové části, podle priorit studenta, jeho zájmů a schopností. Při vstupním pohovoru s paní ředitelkou mi byl sestaven rozvrh, který se skládá z povinné části, tu mají žáci všech úrovní, a z výběrové části, podle priorit studenta, jeho zájmů a schopností. Mezi povinné předměty patří anglický jazyk a literatura, matematika, zeměpis nebo dějepis (podle volby žáka) a dvojkombinace chemie-biologie nebo trojkombinace chemie-biologie-fyzika. Mezi povinné předměty patří anglický jazyk a literatura, matematika, zeměpis nebo dějepis (podle volby žáka) a dvojkombinace chemie-biologie nebo trojkombinace chemie-biologie-fyzika. Já jsem si jako své výběrové předměty zvolil ještě počítače, hudební výchovu, sport a drama. Já jsem si jako své výběrové předměty zvolil ještě počítače, hudební výchovu, sport a drama.

5 Yeovil VYUČOVÁNÍ Povinná docházka v Anglii je od pěti do šestnácti let. Žáci jsou rozděleni do jedenácti "levelů" – úrovní. (Byl jsem, po dohodě s vedením školy, zařazen do desáté úrovně.) Povinná docházka v Anglii je od pěti do šestnácti let. Žáci jsou rozděleni do jedenácti "levelů" – úrovní. (Byl jsem, po dohodě s vedením školy, zařazen do desáté úrovně.) Každá úroveň je vlastně jeden školní ročník. Na konci levelů se dělají různé postupové testy. Místo známek dostávají žáci písmena A, B, C, D a F (to je naše pětka - "fail"). Každá úroveň je vlastně jeden školní ročník. Na konci levelů se dělají různé postupové testy. Místo známek dostávají žáci písmena A, B, C, D a F (to je naše pětka - "fail").

6 Yeovil VYUČOVÁNÍ Školní vyučování začíná v půl deváté ráno. Proběhne kontrola přítomnosti (přihlášení "YES SIR"), stejná kontrola se koná na začátku odpoledního vyučování. Školní vyučování začíná v půl deváté ráno. Proběhne kontrola přítomnosti (přihlášení "YES SIR"), stejná kontrola se koná na začátku odpoledního vyučování. Vyučovací hodiny jsou šedesátiminutové, jejich průběh je různý, vždy ale zcela odlišný od českých zvyklostí. Při hodinách mají žáci velkou volnost projevu, vyučování probíhá formou rozhovorů, diskuse o tématech, žáci zpracovávají téma podle svých představ. Vyučovací hodiny jsou šedesátiminutové, jejich průběh je různý, vždy ale zcela odlišný od českých zvyklostí. Při hodinách mají žáci velkou volnost projevu, vyučování probíhá formou rozhovorů, diskuse o tématech, žáci zpracovávají téma podle svých představ. Většinou jsou tři až čtyři vyučovací hodiny dopoledne a dvě hodiny odpoledne. Polední přestávka je asi hodinu. Ve škole je jídelna, kde lze nakoupit i různé drobné jídlo mimo oběd. Vyučování končí ve čtvrt na čtyři odpoledne. Většinou jsou tři až čtyři vyučovací hodiny dopoledne a dvě hodiny odpoledne. Polední přestávka je asi hodinu. Ve škole je jídelna, kde lze nakoupit i různé drobné jídlo mimo oběd. Vyučování končí ve čtvrt na čtyři odpoledne.

7 Yeovil ŽÁCI A UČITELÉ Jednání spolužáků i učitelů je dost sympatické. Je vidět, že jsou normálně zvyklí na mnoho cizinců a různých národností, se kterými se setkávají. Jednání spolužáků i učitelů je dost sympatické. Je vidět, že jsou normálně zvyklí na mnoho cizinců a různých národností, se kterými se setkávají. Zarazilo mě, že mají celkově slabé zeměpisné znalosti - o existenci České republiky toho moc netuší. Zarazilo mě, že mají celkově slabé zeměpisné znalosti - o existenci České republiky toho moc netuší. Učitelé a učitelky jsou jak mladí, tak staří, tak 1:1. Snaží se s žáky hodně komunikovat, vše rozebírají, hodně o všem diskutují, učí žáky vystupovat a obhajovat své názory. Učitelé a učitelky jsou jak mladí, tak staří, tak 1:1. Snaží se s žáky hodně komunikovat, vše rozebírají, hodně o všem diskutují, učí žáky vystupovat a obhajovat své názory. Běžně jsou zadávány domácí úkoly, které jsou opravovány a rozebírány ve škole. Běžně jsou zadávány domácí úkoly, které jsou opravovány a rozebírány ve škole.

8 Yeovil ŠKOLNÍ UNIFORMA

9 Yeovil POVĚST ŠKOLY Škola má výbornou pověst a hodnocení, což je v Anglii velmi považováno. Škola má výbornou pověst a hodnocení, což je v Anglii velmi považováno. Rodiče jsou neustále informováni, a to i formou osobních dopisů, o výsledcích inspekcí, které ve škole proběhly. Rodiče jsou neustále informováni, a to i formou osobních dopisů, o výsledcích inspekcí, které ve škole proběhly. Přesto, že jsem byl ve škole pár dní, už jsme takovouto zprávu od paní ředitelky obdrželi. Přesto, že jsem byl ve škole pár dní, už jsme takovouto zprávu od paní ředitelky obdrželi. Celkem bych řekl, že to tady docela ujde, ale Celkem bych řekl, že to tady docela ujde, ale VŠUDE DOBŘE, DOMA NEJLÉPE!


Stáhnout ppt "Yeovil THE SMALLEST FOOTBALL TOWN IN UK JOSEF CHRPA student kvinty anglická škola 2005."

Podobné prezentace


Reklamy Google