Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

STUDIJNÍ A POZNÁVACÍ ZÁJEZD BOGNOR REGIS ANGLIE – ZŠ Na Habru Hořické gymnázium SPŠ sochařská a kamenická Čtvrtek PROCHÁZKA.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "STUDIJNÍ A POZNÁVACÍ ZÁJEZD BOGNOR REGIS ANGLIE – ZŠ Na Habru Hořické gymnázium SPŠ sochařská a kamenická Čtvrtek PROCHÁZKA."— Transkript prezentace:

1 STUDIJNÍ A POZNÁVACÍ ZÁJEZD BOGNOR REGIS ANGLIE 5. 5. – 11. 5. 2019 ZŠ Na Habru Hořické gymnázium SPŠ sochařská a kamenická Čtvrtek 8. 5. 2019 PROCHÁZKA PO ÚTESECH ´BEACHY HEAD´

2 Jsme na začátku čtyřkilometrové vycházky po útesech. Překvapil nás silný vítr, hrozí, že nás to odfoukne přes English Channel zpět na Continent (tak říkají v Anglii Evropě). u památníku letcům z druhé světové války

3 Z kraje útesů fotíme maják v moři Beachy Head Lighthouse...

4 … a rychle se vracíme do bezpečí široké cesty.

5 Jdeme dál po křídových útesech od mysu Beachy Head. Útesy jsou až 162 m vysoké, proto je mají rádi nejen turisté, ale i sebevrazi. Míříme k majáku Belle Tout – už je za kopcem kousek vidět.

6

7 Přicházíme do Birling Gap. Po schůdcích je možné sejít k oblázkové pláži a teoreticky se i koupat, ale to tu kvůli neklidnému moři i počasí populární není. Tak se radši kocháme výhledem na formaci útesů ´Seven Sisters´.

8 Zmrzlina je naštěstí dobrá i ve větru, jen na ni není moc času. Další zastávka – Brighton.

9 V Brightonu je krátký rozchod, večer se blíží a nedá se stihnout všechno. Musíme si vybrat jen jedno místo. Takže například:  zábavní molo Brighton Pier  nebo Royal Pavillion z 18. století. Váhání je krátké, vždyť je tu přece: ☺☺☺☺☺☺


Stáhnout ppt "STUDIJNÍ A POZNÁVACÍ ZÁJEZD BOGNOR REGIS ANGLIE – ZŠ Na Habru Hořické gymnázium SPŠ sochařská a kamenická Čtvrtek PROCHÁZKA."

Podobné prezentace


Reklamy Google