Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výuka anglického jazyka

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výuka anglického jazyka"— Transkript prezentace:

1 Výuka anglického jazyka
a výměnné zájezdy a kurzy Jitka Burdová, septima březen 2012

2 Obsah prezentace Intenzivní kurz angličtiny
Výuka na škole Učitelé Učební plány Učebny Učebna č.5 Učebna č. 17 Pomůcky Učebnice Bridge Výměnné zájezdy, kurzy Intenzivní kurz angličtiny Výměna se studenty z Itálie Zájezdy Skotsko

3 Učitelé Jana Hrbatschová Veronika N. Švarcrová Hana Palkovičová

4 Učitelé Doubrava Pavlatová Věra Lanková Alasteir S. Edwards
Timothy Rogers

5 Učební plány V primě se studenti učí angličtině 4 krát týdně, od sekundy se počet hodin snižuje na tři týdně. V kvintě (1. ročník) se navyšuje zpět na 4 hodiny týdně a od sexty (2. ročník) již opět 3 krát týdně. V posledních dvou ročnících se studenti mohou přihlásit na anglickou konverzaci, ta probíhá 1 týdně 2 hodiny.

6 Učebny Třídy jsou vybaveny slovníky, se kterými studenti pracují při mnoha příležitostech, ale také magnetofony nebo televizí s DVD přehrávačem. Nalezneme zde ale i různé anglicky psané tituly, které si po domluvě s vyučujícím mohou studenti zapůjčit.

7 Učebny Učebna č. 5

8 Učebny Učebna č. 17

9 Pomůcky Učebnice – studenti se učí podle série knih New Matrix. Studenti dosáhnou až posledního dílu - upper-intermediate. K textbookům se používají pracovní sešity, ve kterých je spousta cvičení k daným lekcím z učebnice. V primě a sekundě se studenti učí podle série učebnic Friends.

10 Pomůcky Bridge je výukový měsíčník, který vychází v průběhu školního roku. Součástí časopisu jsou přílohy jako CD, DVD, výukové mapy a další pomůcky. Jednou ročně vychází maturitní speciál, ve kterém si studenti mohou vyzkoušet nižší i vyšší obtížnost státní maturity z anglického jazyka.

11 Intenzivní kurz angličtiny
Každý rok se pro septimu a 3. ročník organizuje Intenzivní kurz angličtiny, který trvá týden a koná se ve škole. Ze zahraničí jsou pozváni native speakers. Studenti si volí, zda chtějí být pouze s rodilými mluvčími, či s učiteli. Ale i ve skupině s učiteli se studenti setkají s rodilými mluvčími.

12 Výměna se studenty z Itálie
Jednou ročně se studenti vyššího gymnázia vydají na výměnný pobyt do Itálie. Zde stráví týden v italské rodině, poznají kulturu, památky a odvezou si spoustu zážitků. Za půl roku na týden přijedou italští studenti a jsou ubytováni u studentů doma. Partnerskou školou v Itálii je Olevano Romano.

13 Výměna se studenty z Itálie
Koloseum Forum Romanum socha Davida

14 Zájezdy Čas od času se také vyjede někam jinam. Někdy do Londýna a Paříže, jindy se cestuje za krásami Skotska a nebo si prohlédneme část Anglie, nejen hlavní město. Učitelé se snaží vymyslet a zorganizovat každý zájezd do jiné oblasti.

15 Zájezdy → Skotsko

16 Děkuji za pozornost!


Stáhnout ppt "Výuka anglického jazyka"

Podobné prezentace


Reklamy Google