Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mýma o č ima PAVEL DVOŘÁK student tercie Anglie 2006 / zájezd.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mýma o č ima PAVEL DVOŘÁK student tercie Anglie 2006 / zájezd."— Transkript prezentace:

1 Mýma o č ima PAVEL DVOŘÁK student tercie Anglie 2006 / zájezd

2 Týdenní podzimní zájezd do Anglie organizovala jazyková škola Grant Language School. Tři dny jsme strávili v Londýně a tři dny v Cotswolds. Zájezdu se zúčastnili převážně dospělí a jídlo (snídani, večeři a oběd) si každý zajišťoval sám v restauracích nebo v jídelnách fast food. Pro jednoho stál zájezd asi 14 000 korun.

3 Prohlídka Londýna: Je to překrásné město s bohatými dějinami a památkami, které stojí za zhlédnutí. Přesto tři dny v tomto městě plném smogu a dopravních zácp je tak akorát. Pak rádi odjedete někam na venkov, kde není tolik lidí. Když odjíždíte z Londýna, tak stojí za to jet vedlejšími silnicemi, aby jste si užili krásné anglické prostředí. Třeba taková vesnička Burfod na cestě mezi Oxfordem a Cheltenham - je ukázkou typicky anglické vesnice.

4 Londýnská Česká misie: Spali jsme ve zvláštní noclehárně České misie. Založil ji pan Lang z Moravy před druhou světovou válkou a měla sloužit pro české a slovenské uprchlíky. Později (se vstupem do Evropské unie) tam začal pomáhat českým nadšencům, kteří do Anglie odjížděli za prací. Teď slouží misie jako skromné (misie je podporována pouze z darů) startovné bydlení pro Čechy a Slováky, kteří se rozhodli odstěhovat do Anglie a pracovat tam.

5 Cotswolds: V Cotswolds jsme spali ve Slim Bridge - plně vybavené ubytovně s možností vaření vlastních jídel. Ubytovna byla přímo v rezervaci. Cotswolds je oblast na západ od Londýna. V jižní části této oblasti leží město Bath. Toto město bylo založeno Římany, kteří okupovali jih Anglie. Je známo, že už pohané, kteří zde byli, používali ozdravné horké prameny v městě Bath. Římané tady pak vystavěli obrovské lázně i překrásnou katedrálu. Oblast Cotswolds je chráněným útočištěm ptáků a i jiných tvorů. Všude jsou k vidění doškové střechy.

6 Na celém zájezdu byl nejzajímavější asi nocleh v České misii. Také ne všechno bylo v zájezdu dopodrobna naplánováno a o to byly výlety zábavnější. Pořád se něco dělo. Při kontaktu s Angličany došlo i na angličtinu. Domů jsem přijel plný dojmů a všem bych tento typ zájezdu doporučil.


Stáhnout ppt "Mýma o č ima PAVEL DVOŘÁK student tercie Anglie 2006 / zájezd."

Podobné prezentace


Reklamy Google