Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mýma očima PETR SCHWARZ student sekundy ANGLIČTINA V TURECKU 2016

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mýma očima PETR SCHWARZ student sekundy ANGLIČTINA V TURECKU 2016"— Transkript prezentace:

1 Mýma očima PETR SCHWARZ student sekundy ANGLIČTINA V TURECKU 2016

2 Příjezd Po hodinové jízdě autobusem z letiště jsme se dostali do hotelu Iberotel Palm Garden. Byl to krásný hotel a už na recepci to působilo příjemně. Hned, jak nás uviděla recepční, zavolala nás a začala nám vysvětlovat (samozřejmě anglicky), kde máme pokoj, v kolik hodin je snídaně, oběd a večeře a další věci.

3 Odvoz do pokoje Na pokoj nás odvezli klasickým golfovým vozítkem. Bratrovi se to moc líbilo, a tak se chtěl zeptat, jestli se může projet ještě jednou. Angličtina mu ještě moc nejde. Zavolal si tedy mě, abych mu s ní pomohl. "Can he drive again?" zeptal jsem se. A tak se bratr ještě párkrát povozil. My jsme zatím šli na pokoj vybalit věci. A pak už byl čas na večeři.

4

5 Jídelna V jídelně jsem se s angličtinou setkával na každém kroku. Byl to v podstatě jeden velký švédský stůl, ale jídlo nám podávali číšníci a někdy i kuchaři. Když jsem do jídelny poprvé vstoupil, zaujaly mě sošky s anglickými nápisy. Když jsem přistoupil blíž, zjistil jsem, že jsou vytesané z barevného ledu. U žlutého ledového banánu byl například vtipný nápis: "Hallo, I am yellow". Před jídelnou visel v angličtině rozpis akcí na celý týden.Dočetl jsem se tam, že například v pondělí bude disco, v úterý beach volleyball, ve středu laser game atd.

6

7 Bazén a moře Hned vedle jídelny byl krásný bazén s několika tobogány v podobě hradu, ale mě spíše zajímalo moře, které bylo kousek od bazénu.Pláž byla oblázková a moře bylo tak čisté, že jsme v něm viděli plavat ryby. K moři se dalo jít i po molu, které zároveň sloužilo jako skokanský můstek.

8

9 Sea Park Alanya Na jeden den jsme jeli do nedalekého sea parku. Tam se mi splnil můj sen. Zaplaval jsem si s lachtanem. Ve slaném bazénu jsem byl jen já a lachtan jménem Efel. Po celou dobu, co jsem byl v bazénu, mi Efelův cvičitel říkal, co mám dělat. Mluvil na mě jen anglicky. Většině pokynů jsem rozuměl, například "feed him". Ale našly se i takové, které jsem nechápal, jako: "throw up". To jsem pak začal být trošku nervózní. Přece jenom se mnou v bazénu bylo stopadesátikilové zvíře. Myslím, že tady jsem angličtinu potřeboval nejvíce z celé dovolené.

10

11 Angličtina V hotelu mluvil anglicky snad každý, až na pár Rusů, se kterými sem ale neměl zájem mluvit. Angličtinu jsem používal ať už jsem si chtěl objednat něco k pití, půjčit si tenisové rakety, golfové hole, nebo cokoliv jiného. Postupně jsem se osmělil a přišlo mi to úplně přirozené.

12

13


Stáhnout ppt "Mýma očima PETR SCHWARZ student sekundy ANGLIČTINA V TURECKU 2016"

Podobné prezentace


Reklamy Google