SEMINÁŘ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM JIHOVÝCHOD Duben 2009 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Průvodce podáním žádosti do ROP JV Listopad 2012 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Advertisements

Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
SEMINÁŘ „Jak získat dotaci z IPRM na rekonstrukci bytového domu?“ od 15:00 hodin Hlavní sál Klubu Starý pivovar Prusinovského 114, Kroměříž.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
SEMINÁŘ PRO EXTERNÍ HODNOTITELE - HODNOCENÍ, PPH, NÁLEŽITOSTI POSUDKŮ.
DOTACE MŠMT Investice 2011.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Oddělení Sekretariátu Regionální rady Regionu soudržnosti NUTS II Jihovýchod Krajský úřad kraje Vysočina Velké Meziříčí 2005 Nejčastější chyby v předkládaných.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Je vás vidět – publicita projektu květen 2007 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Průvodce podáním žádosti do ROP JV Listopad 2012 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Specifika závěrečných výzev a projektů v nejisté části alokace Červenec 2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
Specifika Smlouvy o poskytnutí dotace u závěrečných výzev Říjen 2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Příprava projektu Květen 2008 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
PUBLICITA PROJEKTU Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj.
Finanční a ekonomické hodnocení projektů Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
SEMINÁŘ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM JIHOVÝCHOD Květen 2008 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Specifikace závěrečných výzev v ROP JV Listopad 2012 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod 2007 – 2013 červen 2007 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Centrum pro regionální rozvoj ČR
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Audity finančních prostředků spolufinancovaných z fondů EU Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Finanční a ekonomické hodnocení projektů Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Chyby a doporučení při předkládání projektů do SROP – opatření říjen 2005 Liberec Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
PUBLICITA PROJEKTU Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Seminář k výzvě IOP č. 9 Seminář k výzvě IOP č. 9 ZAJIŠTĚNÍ PŘENOSU DAT A INFORMACÍ V ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVĚ Představení.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika Centrum pro regionální rozvoj Infobod Zlín.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Schválením žádosti projekt nekončí
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Druhy kontrol projektu:
Setkání regionálních výrobců
odbor politiky bydlení
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Transkript prezentace:

SEMINÁŘ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM JIHOVÝCHOD Duben 2009 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti

PROJEKT PUTUJE … příprava, hodnocení a realizace projektu Duben 2009 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti

Kde vzít informace? Na V dokumentech: –Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod –Prováděcí dokument ROP NUTS 2 Jihovýchod –Příručka pro žadatele a příjemce ROP NUTS 2 Jihovýchod Při konzultacích na Úřadu Regionální rady

Konzultace

Kde nás najdete? Úřad Reg. rady Jihovýchod Odbor implementace projektů Brno, Kounicova 13

Kde nás najdete? Odbor implementace projektů Jihlava, Žižkova 89 Úřad Reg. rady Jihovýchod

Příprava projektu Tištěný výstup elektronické žádosti vyplněné a finálně uložené na webové adrese programu BENEFIT7 se shodným kódem jako elektronická verze, žádost předkládáte ve 2 výtiscích (originál, kopie) Patří k ní povinné (i nepovinné) přílohy, například: –finanční a ekonomická analýza (eCBA) – Studie proveditelnosti je její součástí –Zajištění zdrojů spolufinancování projektu –Podrobný rozpočet projektu –Stavební dokumentace –Územní rozhodnutí a žádost o vydání stavebního povolení –Doklady prokazující finanční zdraví žadatele

Na co si dát pozor Možný příjemce Typ projektu (jiný program) Veřejná podpora Zajištění udržitelnosti projektu (min. 5 let) Financování Stavební a technická dokumentace Analýza poptávky IPRM v krajských městech Termíny

Časté nedostatky projektů v ukončených kolech výzvy Chybějící příloha Neověřené dokumenty – daňová přiznání Obecná fotodokumentace Nepravdivé údaje v příloze Finanční zdraví Finanční zdraví prokazované za roky 2007, 2008 x doložena daňová přiznání za roky 2006, 2007 Nedoložené stavební řízení k informačním cedulím, jejichž velikost přesahuje 0,6m 2 ; včetně vypořádání majetkoprávních vztahů Nadhodnocené údaje v systému eCBA

Časté nedostatky projektů v ukončených kolech výzvy Nedostatky v rozpočtu (podrobný položkový rozpočet neodpovídá rozpočtu v BENEFITU7 a naopak, chybí některé části rozpočtu) Málo podrobný rozpočet – chybí detailní rozpis a zdůvodnění nestavebních položek rozpočtu a služeb Překročený limit způsobilých výdajů v rozpočtu projektu u položek: −hlavní výdaje 90% a doplňkové výdaje 10% celkových způsobilých výdajů −projektová dokumentace 5-10% V rozpočtu nejsou uvedené a rozepsané nezpůsobilé výdaje

Časté nedostatky projektů v ukončených kolech výzvy Projekt není provázaný – rozporné údaje v Žádosti Benefit7, eCBA, rozpočtu Kopírovaní údajů z veřejných statistik a veřejně dostupných strategií – stačí odkaz na webovou stránku. Data se musí vztahovat pouze k danému místu realizace a dopadu projektu Kopírování technické zprávy do Studie proveditelnosti Žadatel do projektu nezahrnul informace potřebné pro hodnocení

Úspěšný projekt je ten, který má: Reálnou a odůvodněnou potřebu Jasnou vizi a promyšlený způsob realizace Kvalitní řízení Finanční krytí Zvládnutá rizika

Projekt putuje… Oddělení hodnocení projektů Žadatel konzultuje projekt na Oddělení hodnocení projektů (v Jihlavě či Brně) Žadatel předá připravený projekt Oddělení hodnocení projektů (OHP) Pracovníci OHP kontrolují formální náležitosti, zjistí-li drobný nedostatek, požádají o nápravu do 7 dnů OHP kontroluje přijatelnost projektu – např. žadatel splňuje definici pro příjemce uvedenou u příslušné oblasti podpory

Hodnocení projektu Posudek na technickou část u projektů nad 50 mil. Kč celkových nákladů provádí expertní hodnotitelé Hodnotí se pomocí bodů, maximum je 100 bodů. Hodnotí se: –zkušenosti žadatele –kvalita a proveditelnost projektu –potřeba a udržitelnost projektu –horizontální kritéria (udržitelný rozvoj, rovné příležitosti) Hodnotící kritéria jsou zveřejněna na

Projekt putuje… Oddělení hodnocení projektů s externími hodnotiteli přidělí projektům body Výbor Regionální rady rozhodne o přijetí projektů, zařazení mezi náhradní nebo vyřazení Projekt je na nejlepší cestě k realizaci a proto přechází do pravomoci Oddělení realizace projektů Žadatel doloží zbylé dokumenty a předseda Výboru Regionální rady s ním uzavře Smlouvu o poskytnutí dotace

Smlouva o poskytnutí dotace Po zasedání Výboru Regionální rady má žadatel 3 měsíce na podpis Smlouvy Před podpisem Smlouvy žadatel doloží: –zajištění finančního krytí projektu nejméně na první dvě etapy –stavební povolení –smlouvu o zřízení samost. bankovního účtu (podúčtu) pro projekt Vzor Smlouvy je zveřejněn na Ustanovení Smlouvy závazná po celou dobu realizace projektu: –oddělené účetnictví –pravidla pro zadávání veřejných zakázek (hlásit týden dopředu) –pravidla pro publicitu projektu

Projekt putuje… Oddělení realizace projektů Žadatel se stane příjemcem… Po každé etapě (nejméně tříměsíční) může podat žádost o platbu spolu s monitorovací zprávou nebo jen monitorovací zprávu o průběhu projektu Závěrečnou zprávou to nekončí. Jednou ročně je třeba podat zprávu o udržitelnosti projektu Oddělení hodnocení projektů a realizace projektů tvoří Odbor implementace projektů

Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod Kounicova 13, Brno Kontakty: Mgr. Marta Sargánková ředitelka tel Metodické řízení programu: Ing. Artur Zatloukal vedoucí Odboru řízení ROP tel Ing. Erika Šteflová vedoucí Odboru implementace projektů Jihlava tel Konzultace projektů: Ing. Jan Karásek vedoucí Odboru implementace projektů Brno tel