Seminář pro příjemce nadačního příspěvku 24.10.2011, Praha Sbírkový projekt Pomozte dětem! 13. ročník.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, financování, vykazování činnosti Jana Moravcová
Advertisements

Doporučení pro přípravu žádosti;
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Projekt CzechEkoSystem (Ekosystém pro rizikový kapitál)
Seminář pro příjemce nadačního příspěvku 6. listopadu 2012, Praha Sbírkový projekt Pomozte dětem 14. ročník.
Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 15. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Hradec Králové. 9:00 – 10:00 Projektová část – obecné podmínky realizace grantových projektů, monitorovací zpráva 10:00 – 11:00 Základní vymezení.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Uznatelné výdaje v projektech podpořených ze strukturálních fondů EU v administraci NROS Vyúčtování globálních grantů.
Příloha č. 6: Údaje o podporovaných sociálních službách v Plzeňském kraji.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 14. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 16. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
PŘÍLOHY MONITOTROVACÍ ZPRÁVY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
„ Finanční zprávou pro Akci 3 krok za krokem “. Základní finanční pravidla programu  Pravidla dána Příručkou pro Akci 3 a Rozhodnutím o poskytnutí dotace.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.
Centrum pro regionální rozvoj ČR
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Školení příjemců Phare 2003 RLZ Finanční zprávy Ing. Kateřina Auerveková NVF Praha.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji III.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 17. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Workshop pro příjemce – 3. výzva Tato prezentace je spolufinancována.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Math Exercises for You (Math4U)
Animace škol (šablony)
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Seminář pro příjemce 4. výzvy 1. GG oblasti podpory 1.3
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY
Ověření a udržitelnost malého projektu
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Seminář pro příjemce nadačního příspěvku , Praha Sbírkový projekt Pomozte dětem! 13. ročník

Pořadatel semináře: Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS) Na Václavce 1135/9, Praha 5 Tel web:

Program semináře 1.jak komunikovat s NROS 2.kontrola naplnění cílů projektu – obsahová část - přestávka 10 minut - 3.harmonogram 4.kontrola čerpání NP – finanční část

Komunikace s NROS nutnost uvádění čísla projektu v korespondenci tel.: , telefonicky konzultovat, preferovat

Změny v průběhu projektu Provádění změn v projektu se řídí pravidly, které určuje Smlouva, článek VI, Změny v projektu Příjemce je povinen oznamovat em nebo písemně:  změny malého rozsahu  změny velkého rozsahu (povinnost žádat o tuto změnu nejpozději 1 měsíc před její realizací)

Změny malého rozsahu Jde o změny, které neovlivní celkový význam projektu. Je potřeba potvrzení ze strany NROS.  změny v rozpočtu (dle stanovených limitů)  změny v harmonogramu  změna kontaktních údajů  změna realizátora/koordinátora  změna čísla účtu

Změny velkého rozsahu Změny výrazně ovlivní celkový význam projektu. Nutné požádat 30 dní před uskutečněním změny. ošetřeno Dodatkem ke Smlouvě (vystaví NROS)  změny v rozpočtu (zásadní vliv)  významné obsahové změny aktivit projektu (zrušení aktivity, změna charakteru aktivity)  změna registrace příjemce (včetně změny názvu, či sídla organizace)  změny v rozsahu či vymezení cílové skupiny apod.  doba realizace projektu

Zdroje ověření realizace aktivit Každá projektová aktivita musí být doložena zdrojem ověření - dokladem o její realizaci (viz výstupy a ukazatele úspěchu v projektové žádosti).  např. prezenční listiny, interní statistiky (počtů klientů, poskytnutých konzultací apod.), individuální plány, zápisy z jednání s klientem či institucí, dotazníky, fotodokumentace, TZ, pozvánky atd. Realizaci aktivit dokládají i tzv. oficiální výstupy projektu  např. publikace, letáky a jiné propagační/informační materiály

Publicita projektu Na všech výstupech, materiálech souvisejících s projektem a na internetových stránkách organizace musí být uvedeno logo projektu. Ideálně doprovázeno odpovídajícím sdělením: „projekt Pomozte dětem! organizovaný Českou televizí a Nadací rozvoje občanské společnosti“.

Kontrola v průběhu realizace projektu Posouzení NROS, zda projekt probíhá v souladu se smluvními podmínkami a stanoveným harmonogramem. Prezentace dosavadního průběhu projektu (uskutečněné či probíhající aktivity, materiály, výstupy).  Monitorovací návštěva provádí pracovníci NROS, případně pověření externí asistenti monitoringu odehrává se v místě realizace projektu (přítomen musí být koordinátor a účetní projektu) případně návštěva na akci realizované příjemcem  Sepsání monitorovací zprávy  Průběžná zpráva – tématické projekty

Závěrečná zpráva Zpracování Závěrečné zprávy je formálně jednotné - formuláře finanční i obsahové části budou vyvěšeny na součástí ZZ budou i oficiální výstupy naplňující publicitu projektu a dokládající realizaci projektových aktivit, závěrečné vyúčtování projektu. Termín odevzdání ZZ je nejpozději 30 dnů po ukončení realizace projektu (Článek V, Informování o Projektu). Doporučení: od začátku projektu průběžně systematicky ukládat a zasílat na všechny výstupy z projektu a jejich dokumentaci (tj. budoucí přílohy ZZ).

- přestávka - Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS) Na Václavce 1135/9, Praha 5 Tel , , web:

Finanční řízení projektů podpořených v rámci VŘ 13. ročníku PD

Platby nadačního příspěvku INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY: zálohová platba - po podpisu smlouvy ve výši 100% nadačního příspěvku ROČNÍ PROJEKTY: zálohová platba - po podpisu smlouvy ve výši 85% nadačního příspěvku závěrečná platba - po schválení závěrečné zprávy ve výši max. zbylých 15% nadačního příspěvku

Platby nadačního příspěvku TEMATICKÉ PROJEKTY: zálohová platba - po podpisu smlouvy ve výši 50% nadačního příspěvku průběžná platba - po schválení průběžné zprávy ve výši 35% nadačního příspěvku závěrečná platba - po schválení závěrečné zprávy ve výši max. zbylých 15% nadačního příspěvku

Závěrečná platba – konečná výše NP -Bude poskytnuta po předložení a schválení závěrečné zprávy -Konečná výše nadačního příspěvku se bude odvíjet od vyúčtování Projektu -Výše nadačního příspěvku, uvedená v článku III.3 Smlouvy, představuje maximální částku, kterou nelze dále navýšit

Oprávněnost nákladů je definována na 2 úrovních: -Pro všechny náklady Projektu – financované z nadačního příspěvku i ze zdrojů spolufinancován (článek VII.1. Smlouvy) -Pro náklady financované z nadačního příspěvku (článek VII.2. Smlouvy)

Přímé výnosy Projektu článek VIII.3 Smlouvy -Jedná se o výnosy, které vzniknou jako přímý důsledek realizace aktivit Projektu (tržby za školení, prodej publikací...) -Veškeré přímé výnosy Projektu musí být zaevidovány a použity k financování oprávněných nákladů Projektu (zdroj spolufinancování) - v rámci Projektu nesmí být realizován zisk -Kreditní úroky nepatří mezi přímé výnosy Projektu

Účetní evidence projektu musí být vedena odděleným způsobem za: -Celý Projekt -Nadační příspěvek – jako jeden ze zdrojů financování Projektu

Děkujeme Vám za pozornost.

Předávání smluv - Morava

Jihovýchod Celkem rozdělená částka – Kč Roční projekty – Kč; Tématické projekty – Kč

Střední Morava Celkem rozdělená částka – Kč Roční projekty – Kč; Tématické projekty – 0 Kč

Moravskoslezsko Celkem rozdělená částka – Kč Roční projekty – Kč; Tématické projekty – Kč