Kontroly provedené v roce 2013 Hradec Králové Nechanice Borohrádek Hronov Vrchlabí Janské Lázně Smiřice Libáň Brumov Náchod Trutnov Rtyně v Podkrkonoší.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Novela stavebního zákona ve vazbě na ustanovení § 50 návrh územního plánu
Advertisements

Uzavírání veřejnoprávních smluv
Územní plánování pracovní porada s ORP Vyhodnocování územního plánu a jeho změny - § 55 SZ Zpracoval: Martin Herzog 7. června 2013.
Zákon č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád)
Setkání pracovníků měst a obcí Královéhradeckého kraje vykonávajících agendu na úseku územního plánování Hradec Králové
Evidence územně plánovací činnosti systém ILAS
Územně analytické podklady obce s rozšířenou působností Děčín
Porada pracovníků měst a obcí Královéhradeckého kraje vykonávajících agendu na úseku územního plánování a stavebního řádu část územní plánování 18. prosince.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Nástroje územního plánování
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
Přezkum koordinovaného závazného stanoviska vydaného dle § 4 odst
Systém kontrol realizovaných u příjemců Ing. Lukáš Brabenec 25. září 2013.
Tento projekt byl financován z INTEGROVANÉHO OPERAČNÍHO PROGRAMU
Stavební zákon a územní plánování
Terénní sociální práce
Činnost územního inspektorátu pro Zlínský kraj
Působnosti obcí na úseku územního plánování od setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana.
Nová koncepce a změny v činnosti Státní energetické inspekce v souvislosti s novelami zákonů č. 458/2000 Sb. a č. 406/2000 Sb. Činnost územního inspektorátu.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Přenesená působnost Přenesená působnost svěřená právními předpisy a)obci správní území – území obce b)pověřenému obecnímu úřadu správní území –území obcí.
pro starosty obcí Karlovarského kraje
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
1 Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Krajský úřad.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Územního plánování na obcích v roce 2007 setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana Kaválková.
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
Stavební uzávěry Krajský úřad Plzeňského kraje
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Forma změny územního plánu Bc. Josef Velíšek Odbor regionálního rozvoje KÚPK.
Kontroly provedené ve 2. pololetí 2014  Dvůr Králové nad Labem  Nový Bydžov  Jaroměř  Sobotka  Kostelec nad Orlicí  Vysoké Veselí  Kopidlno.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
Systém kontrolní činnosti SEI
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
Ochrana kulturních památek Stát chrání kulturní památky jako nedílnou součást kulturního dědictví lidu, svědectví jeho dějin, významného činitele životního.
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
MÍSTNÍ SPRÁVA III. ..
Uplatnění správního řádu (zákon č. 500/2004 Sb.) v režimu stavebního zákona (zákon č. 183/2006 Sb.) Petr Průcha listopad 2009.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Klára Dostálová, náměstkyně pro řízení sekce regionálního rozvoje Ing. Tomáš Sklenář, ředitel odboru územního plánování.
Zhodnocení nového stavebního zákona po roce účinnosti Bakalářská práce.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní inženýrství a ÚPD a doprava Podklady ke cvičení Převzato a upraveno dle Zákonů.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Tomáš Sklenář Územně plánovací dokumentace a její aktualizace.
1 Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního.
Územně plánovací dokumentace Vybrané problémy pořizování a zpracování ve vztahu k DO.
Vodohospodářské aktuality
Územní studie Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje
náměstek Ministerstva životního prostředí
Pozemkové úpravy v okrese Opava role SPÚ
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
ZÚR JMK zásady pro aplikaci Krajský úřad Jihomoravského kraje seminář
ZÚR JMK a ÚP seminář pro projektanty a pořizovatele
Pořizovatelská praxe Poznámky k pořizování územně plánovací dokumentace: Problematika zastavěnosti pozemku, indexu zastavěnosti Územní studie – konzultace,
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY (ÚAP)
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
iLAS Evidence ÚPČ Registrační listy
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Stavební právo.
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
územního plánování na obcích v roce 2007
Obrana státu Zajišťování obrany České republiky (část 1)
Porada s tajemníky obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR INFORMACÍ.
Kontroly výkonu přenesené působnosti v oblasti editace dat RÚIAN
Stavební legislativa – možnosti zefektivnění přípravy staveb
Obsah územně plánovacích podkladů
Veřejná beseda nad návrhem Územního plánu Mariánské Lázně
Transkript prezentace:

Kontroly provedené v roce 2013 Hradec Králové Nechanice Borohrádek Hronov Vrchlabí Janské Lázně Smiřice Libáň Brumov Náchod Trutnov Rtyně v Podkrkonoší Police nad Metují Měziměstí Vamberk Lázně Bělohrad

Připomínky z kontrol na úseku územního plánování

Doložení splnění kvalifikačních požadavků pro územně plánovací činnost podle ustanovení § 24 stavebního zákona v případě nesplnění kvalifikačních požadavků upozorněno na nezbytnost řešení této situace formou výjimky udělované Ministerstvem pro místní rozvoj ČR (dle ustanovení § 195 stavebního zákona) do doby získání kvalifikačních požadavků stanovených stavebním zákonem je třeba postupovat podle § 24 odst. 4 stavebního zákona, tedy že úředník nesplňující kvalifikační požadavky může vykonávat územně plánovací činnost pouze pokud je zajištěno, že bude do doby splnění uvedených požadavků vykonávat tuto činnost pod odborným vedením úředníka splňujícího kvalifikační požadavky pro výkon územně plánovací činnosti, nejvýše však po dobu 3 let

Připomenutí ustanovení § 162 odst. 5 stavebního zákona, z něhož pro úřady územního plánování vyplývá povinnost průběžně zasílat krajskému úřadu návrhy na vložení dat do evidence územně plánovací činnosti za svůj správní obvod.

Připomenutí plnění povinností vyplývajících z ustanovení § 165 stavebního zákona včasné poskytování kompletních vydaných územně plánovacích dokumentací podle ustanovení § 165 odst. 1 stavebního zákona, opatřených záznamem o účinnosti v souladu s ustanovením § 14 odst. 2 vyhlášky č. 500/2006 Sb. povinnost ukládat veškeré materiály dokladující průběh pořízení a vydání územně plánovací dokumentace nebo její změny; po ukončení procesu pořízení územně plánovací dokumentace je nezbytné, aby pořizovatel předal kompletní dokladovou část obci, pro kterou je tato dokumentace pořizována, k uložení, ve smyslu ustanovení § 165 odst. 1 stavebního zákona (pokud pořizovatelem není sama obec)

Upozornění na obsah ustanovení § 54 odst. 5 stavebního zákona, které stanoví, že „Obec je povinna uvést do souladu územní plán s územně plánovací dokumentací následně vydanou krajem a následně schválenou politikou územního rozvoje. Do té doby nelze rozhodovat podle částí územního plánu, které jsou v rozporu s územně plánovací dokumentací následně vydanou krajem nebo s politikou územního rozvoje“.

Připomenutí článku II, bodu 4. přechodných ustanovení zákona č. 350/2012 Sb., stavební zákon, který stanoví, že „Části územně plánovací dokumentace, které podle zákona č. 183/2006 Sb., ve znění účinném ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona, nemohou být její součástí, se nepoužijí a při nejbližší aktualizaci nebo změně musí být z této dokumentace vypuštěny“.

Plán kontrol na 1. pololetí roku 2014 Třebechovice pod Orebem Červený Kostelec Černilov Teplice nad Metují Svoboda nad Úpou Solnice Hořice Rokytnice v Orlických horách – – – – – – –

zákon č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád) účinnost od 1. ledna 2014 nahrazuje zákon č. 552/1991 Sb., o státní kontrole