Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vodohospodářské aktuality

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vodohospodářské aktuality"— Transkript prezentace:

1 Vodohospodářské aktuality
Ing. Daniel Pokorný ředitel odboru státní správy ve vodním hospodářství a správy povodí Ministerstvo zemědělství Ing. Alena Binhacková ředitelka odboru vodohospodářské politiky a protipovodňových opatření Ministerstvo zemědělství 19. – 21. října 2016

2 Vodohospodářské aktuality
Novelizace vodního zákona V Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR jsou 3 zákony, kterými se mění vodní zákon: Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony ČÁST DVACÁTÁ ŠESTÁ Změna vodního zákona ČÁST DVACÁTÁ SEDMÁ Změna zákona VaK sněmovní tisk 927 navrhovaná účinnost: prvním dnem šestého kalendářního měsíce následujícího po jeho vyhlášení

3 Vodohospodářské aktuality
Návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich a zákona o některých přestupcích ČÁST STO ŠESTNÁCTÁ Změna vodního zákona ČÁST STO OSMNÁCTÁ Změna zákona VaK sněmovní tisk 929 navrhovaná účinnost od (zákon č. 250/2016 Sb., o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich, a zákon č. 251/2016 Sb., o některých přestupcích, vyhlášeny dne , účinnost dne )

4 Vodohospodářské aktuality
Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon), ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 388/1991 Sb., o Státním fondu životního prostředí České republiky, ve znění pozdějších předpisů sněmovní tisk 930 navrhovaná účinnost od Projednání v prvním čtení na programu 50. schůze od  do

5 Vodohospodářské aktuality
MZe připravuje novelu vodního zákona řešící zejména problematiku sucha úkol vyplývající z usnesení vlády č. 620 ze dne (Realizace opatření pro zmírnění negativních následků sucha a nedostatku vody)

6 Vodohospodářské aktuality
Vládní materiály VD Nové Heřminovy (usnesení vlády č. 524 ze dne ) návrh na zabezpečení finančních prostředků – přeložka + vodní dílo (04/2017) VD Skalička (usnesení vlády č. 823 ze dne ) aktualizace Zásad pro vypořádání práv k nemovitým věcem dotčeným plánovanou realizací vodního díla – I. etapa (výkupy) schváleno 650 mil. Kč na toto vypořádání návrh Zásad pro vypořádání práv k nemovitým věcem dotčeným plánovanou realizací vodního díla – II. etapa (služebnost rozlivu) (03/2017)

7 Vodohospodářské aktuality
Vládní materiály 4 nádrže (usnesení vlády č.727 ze dne ) Senomaty/Šanov – zahájení projektové přípravy Vlachovice/Pěčín – pokračování v předprojektové přípravě Návrh komplexních přírodě blízkých opatření v povodí Kolešovického a Rakovnického potoka (Senomaty/Šanov), Vláry (Vlachovice) a Zdobnice (Pěčín) (12/2017) Návrh účinných adaptačních opatření jako kombinace technických a přírodě blízkých opatření v ploše povodí, vč. návrhu jejich financování (03/2018)

8 Vodohospodářské aktuality
Vládní materiály VODA-SUCHO (usnesení vlády č. 620 ze dne ) stav plnění jednotlivých opatření (12/2016) návrh Koncepce ochrany před následky sucha pro území ČR s využitím realizovaných opatření (06/2017)

9 VODOHOSPODÁŘSKÉ AKTUALITY
Strategie resortu Ministerstva zemědělství s výhledem do roku 2030

10 Vodohospodářské aktuality
Formuláře žádostí ve vodoprávním řízení publikace nových formulářů - Internet MZe ( voda  státní správa ve vodním hospodářství  formuláře žádostí ve vodoprávním řízení (10/2016) 25 vzorů

11 Vodohospodářské aktuality
Novela vyhlášky č. 432/2001 Sb., o dokladech plán legislativních prací MZe – 2. pololetí 2017 (v návaznosti na připravovanou novelu stavebního zákona, novelu vodního zákona, Metodický pokyn MZe k § 23a vodního zákona, zkušenosti z aplikace, formuláře)

12 Vodohospodářské aktuality
Připravované materiály v působnosti MŽP novela vyhlášky č. 236/2002 Sb., o způsobu a rozsahu zpracovávání návrhu a stanovování záplavových území Nařízení vlády o způsobu a kritériích stanovení minimálního zůstatkového průtoku Návrh Národního akčního plánu adaptace na změnu klimatu

13 Vodohospodářské aktuality
Návrh metodiky k zajištění jednotného postupu orgánů krajů, hl. města Prahy, orgánů obcí a městských částí v hl. městě Praze při řešení negativních dopadů sucha a nedostatku vody MZe  krajské úřady  obecní úřady s rozšířenou působností vzor: metodika kraje Vysočina finalizace v návaznosti na Nový Příkaz MZe k nouzovému zásobování pitnou vodou (10/2016)

14 Vodohospodářské aktuality
Aktualizace Příkazu MZe k vedení Centrální evidence vodních toků určeno pro: s.p. Povodí, Lesy ČR připomínky: s.p. Povodí/krajské úřady (11/2016) zveřejnění (12/2016)

15 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Vodohospodářské aktuality"

Podobné prezentace


Reklamy Google