Seminář k Individuálnímu projektu. "Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji - 2. etapa " Dne: 21.9.2012 od 9.00 hod. Kde: Budova KÚPK, 1. patro, č.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seminář k IP krajů v rámci OP LZZ Zpracovala: Mgr. Jitka Marková
Advertisements

ZMĚNY ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Uzavírání veřejnoprávních smluv
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Zákon o veřejných zakázkách: problémové okruhy
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Informativní schůzka k programu 1M Praha
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Oblast podpory: 3.1 Podpora sociální integrace.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Krátké představení vyhlášených výzev oblasti podpory 3. 1 a 3
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Plzeň České Budějovice.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
SEMINÁŘ PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB
Realizace aktivní politiky zaměstnanosti – Kritéria a postupy pro poskytování příspěvků z prostředků APZ pro rok 2015 Úřad práce ČR, Krajská pobočka.
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Krátké představení aktuálních výzev pro NNO zaměřených na podporu zaměstnanosti (3.3 a 2.1 OP LZZ) Seminář pro NNO Rumburk,
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
Informační schůzka k připravovanému projektu „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji – 3. etapa“ Dne: Kde: Budova Krajského úřadu Plzeňského.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
Cílové skupiny sociálního podnikání MPSV, Odbor sociálních služeb, březen Dokument Podpora nástrojů sociální ekonomiky v oblasti začleňování znevýhodněných.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
Zadávací dokumentace Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Dotační řízení MPSV Mgr. Petr Studenovský. Dotační řízení MPSV Setkání s poskytovateli sociálních služeb Jihočeského kraje k dotačnímu řízení Ministerstva.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP a OP LZZ zvláštní část Závazná postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ STATUTÁRNÍHO MĚSTA PŘEROVA SE ZÁSTUPCI PODNIKATELSKÉ VEŘEJNOSTI „NOVELA ZÁKONA č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách “ Odbor: Vnitřní.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 6. prosince 2011.
Novely zákona o veřejných zakázkách v roce 2012 Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci Podporujeme Vaši budoucnost Seminář pro příjemce ve výzvě č. 89 OP LZZ, Praha – Hotel.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje.
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ (zvláštní část) Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Program MŠMT VIII v roce 2017
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU, nespadajících pod aplikaci zákona.
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Seminář k Individuálnímu projektu. "Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji - 2. etapa " Dne: od 9.00 hod. Kde: Budova KÚPK, 1. patro, č. dveří 174 (sál zastupitelstva PK)

INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT „Podpora sociálních služeb v PK – 2. etapa“ Seminář pro poskytovatele sociálních služeb

ÚVOD k Individuálnímu projektu

Rada Plzeňského kraje na svém jednání dne odsouhlasila podání žádosti Individuálního projektu Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji Ministerstvu práce a sociálních věcí ČR v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost

Druhá etapa IP umožní podporu služeb sociální prevence až do roku 2014 Předpokládaná doba poskytování sociálních služeb je období leden až prosinec 2014 na území Plzeňského kraje (dále jen PK)

v druhé etapě je na podporu sociálních služeb v PK limit finanční podpory ve výši ,- Kč (nejdéle na dobu 1 roku) IP- 1. etapa 270 mil. Kč (3 roky) X IP- 2. etapa 40 mil. Kč (1 rok) není možné pokrýt 100% stávající finanční podpory soc. služeb (viz limit finanční podpory)

např. udržitelnost AD Vltava z IP-2 bude pod podpořen v PK Azylový dům Vltava s kapacitou 20 lůžek udržitelnost platí pro kapacitu 10 lůžek, která se vztahuje ke všem azylovým domům v PK (ne nutně na Azylový dům Vltava podpořený z IP-2)

NOVĚ udržitelnost projektu 24 měsíců minimálně v 50% výši průměrné roční hodnoty příslušného indikátoru vykázaného v monitorovacích zprávách během realizace projektu udržitelnost se nevztahuje pouze na konkrétní poskytovatele sociálních služeb podpořených z individuálního projektu, ale na poskytování daných druhů sociálních služeb v rámci území celého Plzeňského kraje

Podporované služby z IP – 2. etapa

Hlavní body Kritéria pro výběr varianty Podpořené sociální služby v IP – 2. etapa Cílové skupiny Předpokládaný harmonogram projektu

Kritéria pro výběr varianty konzultace s MPSV konzultace s obcemi v PK výměna zkušeností s ostatními kraji z toho vzešlo více variant radikální pokrácení finančních prostředků na soc. služby až na polovinu – riziko nepřislíbená podpora z MPSV z jednotlivých konzultací a jednání nám vzešel požadavek na podporu zejm. pobytových služeb – finančně nákladné a potřebné z jednání zejm. s obcemi vzešla potřebnost služeb, které budou podpořeny z projektu prioritou KÚ je udržet co nejvíce sociálních služeb

Podpořené budou následující sociální služby azylové domy azylové domy pro rodiny s dětmi domy na půl cesty, nízkoprahová denní centra, intervenční centra, sociální rehabilitace, sociálně terapeutické dílny a podpora samostatného bydlení

Cílové skupiny osoby se zdravotním postižením, děti, mládež a mladí dospělí, etnické menšiny a osoby z jiného sociokulturního prostředí, emigranti a azylanti, osoby bez přístřeší, osoby opouštějící zařízení pro výkon ústavní nebo ochranné výchovy a osoby opouštějící výkon trestu odnětí svobody, oběti trestné činnosti, oběti domácího násilí, oběti obchodu s lidmi, osoby komerčně zneužívané a osoby pečující o osobu blízkou

Předpokládaný harmonogram projektu do bude podána projektová žádost IP – 2. etapa na MPSV duben 2013 předpokládaný termín schválení projektové žádosti květen 2013 vyhlášení VZ srpen 2013 vyhlášení výsledků VZ říjen/listopad 2013 podpis smluv o poskytování soc. služeb IP – 2.etapa leden – prosinec 2014 podpora soc. služeb z IP – 2. etapa !Sledovat aktuální informace na portále PK – IP!

Veřejné zakázky

Hlavní body Zákon č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách + novela 55/2012 Sb. účinné od linie vyhlášení VZ (VZ malého rozsahu, podlimitní a nadlimitní VZ) Zásadní změny v podávání nabídek VZ (snížení limitu, povinnost zadavatele zrušit zakázku) Riziko podlimitních a nadlimitních zakázek Náležitosti nabídky VZ (zvlášť pro jednotlivé typy VZ)

Zákon č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách + novela 55/2012 Sb. účinné od podle zákona se bude postupovat v případech podlimitních a nadlimitních VZ v případě zakázky malého rozsahu se bude postupovat podle aktuálního Metodického pokynu pro zadávání zakázek OP LZZ (

3 linie zadávání VZ VZ malého rozsahu –předpokládaná hodnota nedosáhne 1 mil Kč bez DPH podlimitní VZ –předpokládaná hodnota je min. 1 mil bez DPH a nedosáhne Kč bez DPH nadlimitní VZ –předpokládaná min. hodnota je Kč bez DPH

Zásadní změny v podávání nabídek VZ snížení finančního limitu u podlimitních VZ – 1 mil Kč povinnost zadavatele zrušit VZ v případě – obdržel jen 1 nabídku nebo po posouzení nabídek zbyla k hodnocení pouze 1 nabídka (§ 84 odst. 1 písm. e)) z toho vyplývá NUTNOST min. 2 uchazečů do VZ, kteří podají kompletní a formálně správnou nabídku - v jiném případě musí být VZ zrušena ! povinnost zveřejnit dle §147a uzavřenou smlouvu na profilu zadavatele povinnost zadavatele předběžně oznámit nadlimitní VZ (min. 1 měsíc před vyhlášením)

Riziko nadlimitních zakázek Nabídku nepodají min. 2 uchazeči Jedna ze dvou podaných nabídek nebude podána formálně správně a se všemi náležitostmi v čem spočívá riziko ZRUŠENÍ VZ: o není čas na nové vyhlášení VZ, tak aby došlo k čerpání finančních prostředků na celý rok 2014 o peníze se vrací na MPSV

Náležitosti podávaných nabídek VZ 1)VZ malého rozsahu 2)podlimitní VZ 3)nadlimitní VZ

1) VZ malého rozsahu kopie výpisu z obchodního rejstříku pokud je v něm zapsán, či výpis z jiné obdobné evidence, pokud je v ní zapsán doklad o oprávnění k podnikání – rozhodnutí o registraci soc. služby (min. 6 měsíců) čestné prohlášení (dále jen ČP) o tom, že subjekt nemá daňové nedoplatky, nedoplatky na pojistném či penále na veřejné zdravotní pojištění nebo na sociální zabezpečení nebo na příspěvku na státní politiku zaměstnanosti ČP o své ekonomické a finanční způsobilosti splnit VZ rozhodnutí o registraci soc. služby, případně podanou žádost o registraci soc. služby, která bude odpovídat požadované zakázce

Krycí list nabídky Obsah nabídky Cenová nabídka podepsaný návrh smlouvy Seznam případných subdodavatelů včetně rozsahu prací, které budou zajišťovat V případě společné nabídky smlouva mezi dodavateli Případné další přílohy a doplnění nabídky UVEDENÉ NÁLEŽITOSI JSOU ZATÍM ORIENTAČNÍ ROZHODUJÍCÍ NÁLEŽITOSTI PRO SPLNĚNÍ FORMÁLNÍCH PODMÍNEK VZ BUDOU UVEDENY V ZADÁVACÍ DOKUMENTACI!

2) podlimitní VZ o ČP prokazující splnění základních kvalifikačních předpokladů dle §53 odst. 1 písm. a) - k) o součástí nabídky musí být rovněž seznam statutárních orgánů, kteří v posledních tří letech byli v pracovněprávním, funkčním či obdobném poměru u zadavatele o ČP uchazeče, že neuzavřel a neuzavře zakázanou dohodu podle zvláštního právního předpisu v souvislosti se zadávanou VZ o kopie výpisu z obchodního rejstříku pokud je v něm zapsán, či výpis z jiné obdobné evidence, pokud je v ní zapsán o doklad o oprávnění k podnikání – rozhodnutí o registraci soc. služby (min. 6 měsíců) o ČP o tom, že subjekt nemá daňové nedoplatky, nedoplatky na pojistném či penále na veřejné zdravotní pojištění nebo na sociální zabezpečení nebo na příspěvku na státní politiku zaměstnanosti

o ČP o své ekonomické a finanční způsobilosti splnit VZ o rozhodnutí o registraci soc. služby, případně podanou žádost o registraci soc. služby, která bude odpovídat požadované zakázce o Krycí list nabídky o Obsah nabídky o Cenová nabídka o podepsaný návrh smlouvy o Seznam případných subdodavatelů včetně rozsahu prací, které budou zajišťovat o V případě společné nabídky smlouva mezi dodavateli o Případné další přílohy a doplnění nabídky UVEDENÉ NÁLEŽITOSI JSOU ZATÍM ORIENTAČNÍ ROZHODUJÍCÍ NÁLEŽITOSTI PRO SPLNĚNÍ FORMÁLNÍCH PODMÍNEK VZ BUDOU UVEDENY V ZADÁVACÍ DOKUMENTACI!

3) nadlimitní VZ  ČP prokazující splnění základních kvalifikačních předpokladů dle §53 odst. 1 písm. c)- e), g), i)-k)  výpis z evidence Rejstříku trestů (§53 odst. 1 písm. a), b))  potvrzení FÚ (§53 odst. 1 písm. f))  potvrzení příslušného orgánu či instituce (§53 odst. 1 písm. h))  součástí nabídky musí být rovněž seznam statutárních orgánů, kteří v posledních tří letech byli v pracovněprávním, funkčním či obdobném poměru u zadavatele  ČP uchazeče, že neuzavřel a neuzavře zakázanou dohodu podle zvláštního právního předpisu v souvislosti se zadávanou VZ  kopie výpisu z obchodního rejstříku pokud je v něm zapsán, či výpis z jiné obdobné evidence, pokud je v ní zapsán  doklad o oprávnění k podnikání – rozhodnutí o registraci soc. služby (min. 6 měsíců)  ČP o své ekonomické a finanční způsobilosti splnit VZ

 rozhodnutí o registraci soc. služby, případně podanou žádost o registraci soc. služby, která bude odpovídat požadované zakázce  ČP o tom, že subjekt nemá daňové nedoplatky, nedoplatky na pojistném či penále na veřejné zdravotní pojištění nebo na sociální zabezpečení nebo na příspěvku na státní politiku zaměstnanosti  Krycí list nabídky  Obsah nabídky  Cenová nabídka  podepsaný návrh smlouvy  Seznam případných subdodavatelů včetně rozsahu prací, které budou zajišťovat  V případě společné nabídky smlouva mezi dodavateli  Případné další přílohy a doplnění nabídky UVEDENÉ NÁLEŽITOSI JSOU ZATÍM ORIENTAČNÍ ROZHODUJÍCÍ NÁLEŽITOSTI PRO SPLNĚNÍ FORMÁLNÍCH PODMÍNEK VZ BUDOU UVEDENY V ZADÁVACÍ DOKUMENTACI!

ZÁVĚREČNÉ INFORMACE

připomínáme požádat včas o dotaci na MPSV na soc. služby, které končí před koncem roku 2013 pro výherce VZ IP – 2. etapa bude připraven úvodní seminář pro poskytovatele z jednání s obcemi vyplynul požadavek směrem k poskytovatelům soc. služeb na zjištění potřebnosti konkrétní soc. služby pro občany (kapacita, četnsot práce s klienty, vyčíslení nákladů služby) !Sledovat aktuální informace na portále PK – IP! projekt-podpora-socialnich-sluzeb-v-pk?sekce=all

Děkujeme za pozornost KONTAKTY: Mgr. Tereza Vágnerová Gabriela Havlová