Dotační řízení odboru informování o evropských záležitostech Úřadu vlády v roce 2009 Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 15. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Finanční aspekty projektů šablon.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Realizace projektů z PRV Zpracovala Jiřina Bischoffiová – MAS Labské skály – Březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Uznatelné výdaje v projektech podpořených ze strukturálních fondů EU v administraci NROS Vyúčtování globálních grantů.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 14. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Grantové řízení OEZ Odbor informování o evropských záležitostech Integrovaný informační systém OEZ ÚV ČR: Euroskop – Euroskop –
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
I.3.1 Další odborné vzdělávání a informační činnost ÚZPI dne 18. října 2007.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Odbor kultury a památkové péče Oddělení kultury Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu společenských a kulturních aktivit.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
1 Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 10. dubna 2013 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Program č PRAVIDELNÁ ČINNOST SPORTOVNÍCH A TĚLOVÝCHOVNÝCH ORGANIZACÍ.
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
maximální spoluúčast kraje 70 % příjem žádostí –
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Dotační řízení odboru informování o evropských záležitostech Úřadu vlády v roce 2009 Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

Odbor informování o evropských záležitostech Integrovaný informační systém OEZ ÚV ČR: Euroskop – www.euroskop.cz Eurofon 800 200 200 Eurocentra – 13 regionálních EC Granty – 8 200 000 Kč pro rok 2009 Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

Koncepce informování o evropských záležitostech v ČR na rok 2009 Komunikační priority: České předsednictví Evropské unie 2009 Evropské instituce a jejich fungování Evropské tradice, historická a hodnotová sounáležitost ČR s Evropou Cílové skupiny: Média Studenti a žáci Neziskové organizace Státní správa a samospráva Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

Vyhlášení dotačního řízení pro rok 2009 Komunikační okruhy pro rok 2009: České předsednictví Evropské unie 2009 Evropské instituce a jejich fungování Evropské tradice, historická a hodnotová sounáležitost ČR s Evropou Analýzy dopadů evropské legislativy na ČR Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

1. okruh: České předsednictví EU 2009 Priority českého předsednictví EU 2009 Reflexe českého předsednictví EU 2009 (evropský pohled na české předsednictví) Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

2. okruh: Evropské instituce a jejich fungování Kompetence jednotlivých institucí EU Volby do Evropského parlamentu Legislativní procesy v EU Působení České republiky v Radě EU Možnosti prosazování českých zájmů v EU Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

3. okruh: Evropské tradice, historická a hodnotová sounáležitost s Evropou Klíčové osobnosti a jejich vliv na evropskou integraci Vývoj pohledu na členství ČR v EU Rozdílný pohled starých a nových členských zemí na významná evropská i světová témata Dvacet let od pádu železné opony jako součást společné evropské historie? Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

4. okruh: Analýzy dopadů evropské legislativy na ČR Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

Možné výstupy Např. konference, semináře, debaty, kulaté stoly Příručky, publikace, série článků, monotématické číslo Multimediální aplikace, internetové prezentace, e-learning Kulturní akce Učební materiály atd. Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

www.euroskop.cz/granty Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

Kdo může o dotaci žádat Fyzické osoby s trvalým pobytem v ČR (podmínkou je živnostenský list) Právnické osoby se sídlem v ČR (vyjma příspěvkových organizací dle zákona č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech) Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

Formální náležitosti účasti Žádost o dotaci + Povinné přílohy Vypracovaný projekt Doklad o právní subjektivitě předkladatele (originál nebo úředně ověřená kopie, ne starší než 3 měsíce k datu podání žádosti) Potvrzení od příslušného finančního úřadu o skutečnosti, že předkladatel nemá v evidenci daní nedoplatky (originál nebo úředně ověřená kopie, ne starší než 3 měsíce k datu podání žádosti) Čestná prohlášení s úředně ověřeným podpisem (viz Vyhlášení dotačního řízení na rok 2009) Strukturované životopisy všech realizátorů projektu 1x originál, 1x kopie + v elektronické podobě na CD Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

Termíny podání žádosti + kam zaslat Termín podání žádosti: 12. BŘEZNA 2009 do 16 hodin Adresa: ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Odbor informování o evropských záležitostech Nábřeží Edvarda Beneše 4 118 01 Praha 1 – Malá Strana Označení obálky: Předmět: Dotační řízení odboru informování o evropských záležitostech Název / jméno a adresa žadatele o dotaci Komunikační okruh Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

Časový harmonogram První polovina dubna 2009 – zasedání výběrových komisí 1. května 2009 – počátek implementace úspěšných projektů Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

Směrnice, kterou se upravuje poskytování dotací Základní materiál popisující metody, principy a vztahy závazné pro realizátory projektu Přílohy: Č.1 Vzor Rozhodnutí o poskytnutí finančních prostředků ze státního rozpočtu formou neinvestiční dotace Č.2 Metodika pro vypracování projektů a způsob jejich financování Č.3 Statut a jednací řád výběrových komisí, kritéria výběru projektů Č.4 Metodika pro kontrolu projektů a odnětí dotace Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

Neuznatelné náklady Z dotace nelze financovat zejména tyto druhy nákladů: na pořízení nebo technické zhodnocení dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku, na reprezentaci (tj. dary, pohoštění). Z dotace lze financovat pouze náklady na poskytnutí občerstvení, které je v přímé souvislosti s realizací projektu (školení, semináře) a to vždy při dodržení obvyklé ceny v daném místě a čase. Z každé takové akce musí příjemce dotace doložit prezenční listinu informující o počtu účastníků. Nelze však hradit náklady na alkohol a tabákové výrobky. na mzdy funkcionářů (např. na odměny členů statutárních orgánů právnických osob), na členské příspěvky v mezinárodních institucích, na splátky finančních závazků a leasingové splátky, na odpisy majetku, na tvorbu kapitálového jmění (zisku), na výzkum a vývoj, na rekondiční a rekreační pobyty, na příspěvek zaměstnavatele zaměstnancům na stravné, jízdné (mimo cestovních náhrad), na zahraniční pracovní cesty, na provedení účetního auditu, na pokuty a sankce, na nespecifikované výdaje (tj. výdaje, které nelze účetně doložit). Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

Vypracování projektu Osnova projektu Osnova projektu s komentářem Harmonogram projektu Harmonogram projektu – vzor vyplnění Rozpočet projektu Rozpočet projektu – vzor vyplnění Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

Podání žádosti - shrnutí Vyplnění žádosti o dotaci Požadované přílohy + úřední ověření Vypracovaný projekt – osnova, harmonogram, rozpočet Kontrola výpočtů Kontrola všech požadovaných příloh a náležitostí Přiložení kopie žádosti a všech jejích povinných příloh Přiložení kopie žádosti a všech jejích povinných příloh v elektronické podobě Označení obálky dle instrukcí ve vyhlášení Odeslání na danou adresu v dostatečném předstihu – uzavírka 12. března 2009 v 16 hodin Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

Upozornění Minimální výše spolufinancování ze strany příjemce dotace je 10% celkových nákladů projektu Výsledky v hmotné podobě - 1/3 kusů dodat poskytovateli dotace (distribuce do Eurocenter) Finanční prostředky nejsou převoditelné do roku 2010 → náklady je možné uznat od vydání rozhodnutí o poskytnutí dotace (předpoklad 1. květen 2009) do 31. prosince 2009 Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

Kontakty PhDr. Lucie Loskotová Ing. Jitka Štefková tel.: 220 143 761, mob.: 725 535 548 fax: 220 143 790 e-mail: loskotova.lucie@vlada.cz Ing. Jitka Štefková tel.: 220 143 760 e-mail: stefkova.jitka@vlada.cz Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR