REFORMANDA 2030: Strategický plán Českobratrské církve evangelické

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
P ODPORA TRANSFORMACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Ivana Příhonská Praha /
Advertisements

Koncepce organizace posudkové služby JUDr. Jiří Veselý, Ph.D. ředitel odboru výkonu posudkové služby MPSV.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
PODNIKÁNÍ VY_32_INOVACE_POD_20. Obsah Základní pojmy Právní úprava Podnikání podle živnostenského zákona Obchodní společnosti Družstva Státní podnik Neziskové.
Zásady vztahů orgánů Jihomoravského kraje k řízení neškolských příspěvkových organizací Pracovně právní oblast, oblast odměňování, organizační záležitosti.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
Pracovní právo. Pohovor
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Page  1 YOUR LOGO STÁTNÍ Aktuálně k novele zákona o účetnictví v souvislosti s rekodifikací soukromého práva Odbor účetnictví a audit Ministerstvo financí.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
Volný pohyb osob, volný pohyb pracovní síly v EU (právní úprava v EU a její implementace do právního řádu ČR)
BEZPEČNOST JEŘÁBOVÉ DOPRAVY Při konstrukci a provozu jeřábů musí být přísně dbáno na zásady bezpečnosti, aby nebyl ohrožen život a zdraví osob a zabránilo.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Pracovní skupina Portál elektronického zdravotnictví NSeZ – neveřejná prezentace Emauzy, MUDr. Pavel VEPŘEK předseda pracovní skupiny.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Pojem přeměna obchodní společnosti
Návrhy opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života
Podpora v nezaměstnanosti
Místní rozpočtové jednotky
Úřad práce České republiky
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Státní organizace.
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Sociální politika v EU. Charakteristika a vývoj sociální politiky EU
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
31 Základní typy zdravotnických systémů
Stavební uzávěra základní informace
Téma 11: Finanční plánování
Základní informace o poskytovateli
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
ČESKO-BRATRSKÁ CÍRKEV EVANGELICKÁ
PhDr.Hana Pazlarová, Ph.D
RIZIKO.
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Pozemkové úpravy.
Volný pohyb osob, volný pohyb pracovní síly v EU
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Základy sociální politiky - vymezení - přístup - nástroje - cíle
Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území MČ Praha 10, CZ
RIZIKO.
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
PhDr.Hana Pazlarová, Ph.D
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
TÉMA: ŽIVÝ SBOR ► Klíčový význam sboru jako místního společenství křesťanů v protestantském pojetí ► Základní úkol / poslání / funkce sboru (volně podle.
0. UKOTVENOST / IDENTITA Jakožto součást církve Kristovy nemá ČCE svůj původ ani svůj cíl sama v sobě, ale v Hospodinu, Bohu Izraele, který se v dějinách.
REFORMANDA 2030: Úvodní SWOT analýza strategické komise
OBCHODNÍ PRÁVO Občanská nauka 1. M
TÉMA: KLÍČOVÉ OSOBNOSTI SBORŮ
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
REFORMANDA 2030: Úvodní SWAT analýza strategické komise
TÉMA: ZBOŽNOST Víra je darem Ducha svatého a zázrakem nového zrození, kdy člověk zahlédne svět biblickýma očima. Zbožnost je lidská stránka víry, tedy.
Téma 5 - Struktura sborů i koordinace jejich činností v přechodu k samofinancování ► Církev žije všude tam, kde se neuzavírá do sebe, a současně dokáže.
Transkript prezentace:

REFORMANDA 2030: Strategický plán Českobratrské církve evangelické

Téma 5 - Struktura sborů i koordinace jejich činností v přechodu k samofinancování ► Církev žije všude tam, kde se neuzavírá do sebe, a současně dokáže zabezpečit své aktivity personálně i hmotně. ► Během posledních desetiletí dochází ke změnám v církvi, které se budou zřejmě dále urychlovat přechodem na samofinancování: Sbory jsou stále převážně tam, kde historicky vznikaly, ale dnešní situace sociální, demografická, náboženská je výrazně jiná, než v době jejich vzniku. Přirozená centra církve se přesouvají do větších obcí a měst. Zůstává velké množství malých sborů, které budou mít obtíže s přežitím. ► V souvislosti s rostoucí odpovědností seniorátů ve věci odměňování duchovních v seniorátu, v pastoraci i při správě majetku sborů seniorátu budou kladeny větší požadavky na personální i hospodářskou sílu seniorátů. ► Nechceme udržovat při existenci nefunkční struktury a organizace, ani nechat přežít jen ty, kteří se o sebe dovedou sami postarat.

LEPŠÍ/IDEÁLNÍ STAV ► Přechod k samofinancování vnímá církev jako příležitost k svobodnému a odpovědnému životu sborů ve svém prostředí. ► Sbory jsou ekonomicky soběstačné a solidární se slabšími. ► V místech, kde církev vnímá největší potřebu, jsou slabé sbory podporovány nebo sbory nově vznikají. ► Menší společenství fungují v jednodušším režimu ve spojení s většími sbory. ► Senioráty fungují ve svých spádových regionech jako významný aktér. Mají potřebné pravomoci i kapacitu nutnou pro správu sborů, pastoraci i pro koordinaci činností ve svém regionu. ► Církev vysláním a prací svých kazatelů podporuje život a službu těch společenství, ve kterých je o sdílený křesťanský život a společnou službu vážný zájem.

NAVRŽENÉ ZMĚNY, KROKY, OPATŘENÍ... PŘECHOD NA SAMOFINANCOVÁNÍ ► Synodní rada bude nabízet vhodnou podporu sborům (tiskoviny, školení, …). ► Synod stanoví dlouhodobou strategii pro zajištění zdrojů na platy kazatelů sborů po přechodu církve na samofinancování (zdroje: kombinovaný odvod do PF = paušál + poměrná část; výnosy z investičních fondů) KAZATELSKÉ ÚVAZKY A ČLENSTVÍ V CÍRKVI ► Synodní rada stanoví standardní náplň plného kazatelského úvazku a revidovanou podobu evidenčního statistického výkazu (rozrůznění kazatelských úvazků). Preferovaný bude plný kazatelský úvazek na jednom sboru. ► Synodní rada vypracuje etické i praktické směrnice pro kombinování neúplných kazatelských úvazků ve farních sborech s duchovenskou službou v jiných institucích nebo s necírkevním zaměstnáním. ► Synodní rada upraví v příslušných řádech kategorie členství v církvi (podmínky pozbytí členství v církvi, salárník, člen s hlasovacím právem), aby byla umožněna co nejobjektivnější srovnatelnost údajů z evidenčních dotazníků sborů.

NAVRŽENÉ ZMĚNY, KROKY, OPATŘENÍ... SLUČOVÁNÍ SBORŮ ► Synodní rada vypracuje pro seniorátní výbory směrnici s metodikou pro sloučení či zrušení farního sboru, pokud neplní své základní funkce. ► Seniorátní výbory budou pastoračně vhodným způsobem nabízet malým sborům vhodnou variantu života v některé podobě z "vějíře" možných forem pro společenství: samostatný sbor / administrovaný sbor / kazatelská stanice / místo duchovenské služby RESTRUKTURALIZACE SENIORÁTŮ ► Synod otevře rozhovor v církvi o změně struktury seniorátů s přihlédnutím na počet členů, počet sborů a kazatelských míst, na geografickou rozlohu. ► Synodní rada navrhne změny v řádech vzhledem k rozsahu odpovědností seniorátního výboru. ► Pokud by se posilovala role SV, sjednotí se funkční období členů SV, zavéde tvorba „akčního plánu“ pro každé funkční období SV, posílí se pastorační kompetence seniorů (např. zavedením administrativní pomoci v seniorátu nebo kazatelské pomoci ve sboru seniora).

NAVRŽENÉ ZMĚNY, KROKY, OPATŘENÍ... STRATEGICKÁ MÍSTA ► Strategickým sborem ČCE je Ústí nad Labem. ► Nová strategická místa mohou být navržena seniorátními výbory v dalších letech. ► Působení kazatele na strategickém místě bude zohledněno jako výjimečné osobní nasazení a jako takové přiměřeně odměňováno.