Základní pravidla přípravy slavnostních hostin

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Advertisements

Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Banket Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Pracovní právo. Pohovor
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Pracovní smlouva Vypracoval: Lukáš Karlík.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.15 Ročník2. ročník.
Pojem a význam práva Souhrn norem, stanovených uznaných státem k dosažení určitých společenských účelů, jejichž zachování je vynucováno státní mocí Objektivní.
Služební cesta Účast na konferencích. Směrnice kvestora 2/2012 na internetových stránkách univerzity (formuláře jsou přílohou směrnice) Formuláře:  Nepojmenovaná.
ZAPOJENÍ SPOLEČENSTEV DO TVORBY NOREM VÝTAHOVÝ PRŮMYSL ČR.
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Problémy v zadávaní 3. Dotazy.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_BANKET_PREZENTACE_11 Název školyStřední škola služeb, obchodu.
EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_134_ČJLS8 Předmět: Český.
Praktické zkušenosti a doporuční Praktické zkušenosti a doporuční Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným.
Ekonomika Operativní a zpětný leasing 3. Ing. Miroslava Farmačková VY_62_INOVACE_FAR_EK.3_1_02.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Bezhotovostní placení ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E30.03 Ročník3. ročník.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Daňová evidence.
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomika podnikání.
Rozhodčí řízení Přednáška 5-6 VŠFS Rozhodčí soudy /RS/ stálé rozhodčí instituce -rozhodčí soudy (RS) Zřízeny podle právních předpisů státu, kde.
1. WORKSHOP.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zahájení a průběh správního řízení
PŘÍJMY A VÝDAJE DOMÁCNOSTÍ
Ing. Veronika Dostálková MBA
Náležitosti nápojových lístků
Název projektu: Moderní škola
Postup při zřizování obchodní společnosti
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Ing. Lenka Bombera Piskačová
Název projektu: Moderní škola
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky
Rozdělení inventáře, MSI
Kód vzdělávacího materiálu:
Správa dokumentů v mezioborových souvislostech
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vízum a vízové služby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN.
Téma 6: Zdanění příjmů ze závislé činnosti
Licenční smlouva autorská JUDr. E. Kadlecová ZS 2011/12
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Vznik pracovního poměru
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Nízkoprahová denní centra
Financování přímých NIV
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
Název projektu: Moderní škola
Radek John ministr vnitra
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Práce po skončení slavnostní hostiny
VY_62_INOVACE_ – Bezhotovostní platební styk
Tresty a ochranná opatření ( trestní sankce)
Didaktický rozbor 2. tematického celku
CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
Účetní doklady - spotřební materiál nákup v hotovosti Implementace Krajského akčního plánu 1 Ústeckého kraje B (IKAP B) CZ /0.0/0.0/16_034/
Zkušenosti z inspekcí kvality sociálních služeb
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Nabízené služby společnosti
Transkript prezentace:

Základní pravidla přípravy slavnostních hostin Dohodnutí důležitých okolností v potřebném časovém předstihu Stanovení stejných pravidel pro všechny účastníky Pevné stanovení časových údajů, začátek a konec hostin Předem stanovený způsob placení

Základní etapy pořádání hostin Předběžná dohoda Písemná objednávka Osobní návštěva hostitele a dojednání všech podrobností, sepsání pracovního příkazu, složení finanční zálohy Organizační zajištění hostiny, předání pracovních příkazů personálu, vypracování potřebných dokumentů Zajištění vlastní hostiny Vystavení a ověření účtu za hostinu, fakturace Vyhodnocení hostiny a případná následná opatření

Písemná objednávka banketu Datum a čas akce Účel pohoštění a počet hostů Finanční limit na osobu nebo celková suma za hostinu Údaje o objednavateli

Pracovní příkaz Dostává jako doklad hostitel a všichni odpovědní pracovníci zúčastnění na zajištění hostiny. Pracovní příkaz obsahuje: Náležitosti písemné objednávky Místnost, popř. prostory konání akce Začátek a konec hostiny Jméno vedoucího obsluhy Dohodnuté menu včetně nápojů a výjimek Způsob pohoštění doprovodu (pokud je) Organizace obsluhy Výzdoba tabule a místnosti, zajištění jmenovek a menu Zvláštní přání hostitele Jména osob s podpisovým a rozhodovacím právem

Zajištění slavnostní hostiny Stanovení počtu obsluhujících ( 6 – 10 hostů =1 jídlonoš, max. 20 hostů 1 nápojař) Zajištění potřebného zboží v dostatečném množství Zajištění inventáře ( rezerva asi 10%) Obstarání výzdoby, tištění menu a jmenovek

citace SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, 1996, ISBN 80-7168-333-7.