Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky"— Transkript prezentace:

1 Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky
Evidence výstroje Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační číslo projektu: CZ.1.07/2.2.00/

2 Vzdělávací cíl: Obsah: Evidence výstroje
Vysvětlit studentům zásady a postupy při evidenci výstroje Obsah: Úvod Vedení evidence materiálu u útvaru Evidenční doklady Závěr Úkoly pro samostatnou práci

3 Úvod Evidence výstroje
Účtování a evidence majetku jsou souhrn opatření na vytváření, řízení a  vyhodnocování systémů, které zobrazují základní a doplňkové členění majetku, systém jeho klasifikace, katalogizace a provádění inventarizací.

4 Úvod Evidence výstroje
Účtování a evidence majetku jsou souhrn opatření na vytváření, řízení a  vyhodnocování systémů, které zobrazují základní a doplňkové členění majetku, systém jeho klasifikace, katalogizace a provádění inventarizací. Doplňková (materiálová) evidence, kterou vede nákladové středisko (útvar) podle předpisu, je ve vztahu k systému podvojného účetnictví základní podkladovou evidencí. Slouží především potřebám zásobování, provozu, údržby a oprav v rámci nákladového střediska.

5 Úvod Evidence výstroje Doplňková evidence obsahuje:
evidenci movitého majetku (materiálová evidence) evidenci nehmotného majetku evidenci nemovitého majetku (pozemky a stavby) operativní evidenci (na vyšších stupních). Doplňková evidence majetku poskytuje ucelený přehled o veškerém přiděleném, nakoupeném, vyrobeném, popřípadě jinak nabytém majetku.

6 VEDENÍ EVIDENCE MATERIÁLU U ÚTVARU
Evidence výstroje VEDENÍ EVIDENCE MATERIÁLU U ÚTVARU Odborné materiální (majetkové) orgány (pověření pracovníci) odpovídají za správný a přípustný pohyb majetku, nařizují vyhotovení účetních dokladů, podepisují je a věcně přezkušují a kontrolují plnění vydaných příkazů. Usměrňují vedení evidence v rámci stanovené působnosti v souladu s ustanoveními předpisu.

7 EVIDENČNÍ DOKLADY Evidence výstroje
U útvaru se vede evidence o veškerém majetku tak, aby byl přesný přehled o jeho druhu, množství a jakosti za útvar celkem a v rozdělení podle jednotek, skladů a zařízení. Evidence musí zachycovat pohyb majetku, jímž se mění celkové množství, i vnitřní pohyb mezi jednotkami, sklady a zařízeními útvaru.

8 EVIDENČNÍ DOKLADY Evidence výstroje Evidenční doklady ve skladech
Ve skladech útvaru se vede evidence veškerého skladovaného materiálu včetně materiálu vyrobeného (zkompletovaného) v dílně (skladu). Evidence materiálu se vede v souladu s organizací a uložením materiálu.

9 EVIDENČNÍ DOKLADY Evidence výstroje Evidenční doklady ve skladech
Jedná se o tyto dokumenty: Evidenční list (vzory 10, 11) Rejstřík evidenčních dokladů (vzor 31) Evidenční kniha materiálu (vzor 1) Seznam materiálu vydaného u jednotky (vzory 63) Evidenční list nářadí a pomůcek (vzor 57)

10 EVIDENČNÍ DOKLADY Evidence výstroje
Mimo výše uvedené evidenční doklady se u skladů, jednotek a zařízení v vedou další evidenční doklady, jejichž účelem je zpřesnění údajů o evidovaném materiálu: Kniha porovnání evidence materiálu Přehled evidenčních, výrobních (inventárních) čísel materiálu a pořizovacích cen Kniha zápůjček a oprav (vzor 6) 3Seznam předmětů v soupravě – výkaz neúplnosti (vzor 28)

11 EVIDENČNÍ DOKLADY Evidence výstroje Evidence majetku u útvaru
Ve skladech a zařízení útvaru se eviduje veškerý materiál, který je určený k plnění úkolů a zabezpečení útvaru. Ostatní materiál, který je určen k technickému zabezpečení chodu skladu a jeho vybavení např. regály a podobně se eviduje u těchto jednotek.

12 EVIDENČNÍ DOKLADY Evidence výstroje Porovnání evidence
Porovnání evidence majetku v rámci útvaru nařizuje velitel útvaru. Termíny jsou uvedeny v Záměru činnosti na výcvikový rok a upřesňovány v Plánech činnosti na jednotlivá čtvrtletí. Podklady do Záměru a Plánu zpracovává NPrLIS, který také organizačně zabezpečuje vlastní provádění porovnání evidence a jejich vyhodnocení.

13 Závěr Evidence výstroje
Evidence majetku, která se vede u útvaru, se dále porovnává s evidencí jednotek a sklady vždy před inventarizací, kontrolou hospodaření s majetkem a při změně hmotně odpovědné osoby. Záznamy o porovnání se v tomto případě provádí u posledního zápisu o stavu jednotlivého majetku.

14 Zvýšené výstrojní normy
Úkoly pro samostatnou práci: Charakterizujte pojem evidence majetku Jaké evidenční doklady se vedou u útvaru


Stáhnout ppt "Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky"

Podobné prezentace


Reklamy Google