Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_134_ČJLS8 Předmět: Český.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_134_ČJLS8 Předmět: Český."— Transkript prezentace:

1 EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_134_ČJLS8 Předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 8 Téma: Písemný projev Název: Některé důležité písemnosti Autor: PaedDr Stanislava Pajrová Popis: Prezentace (žáci se seznámí s přihláškou, pozvánkou, objednávkou)

2 Metodické pokyny Prezentace slouží k seznámení žáků s důležitými písemnostmi, jako je přihláška, objednávka, pozvánka a žádost. Informativně jsou zmíněny některé další písemnosti.

3 Vladimír Šubrt Všejany Na Horách 156 294 43 Čachovice ZŠ Čachovice Komenského 96 294 43 Čachovice Přihláška do tanečního kurzu Po přečtení Vašeho reklamního letáku jsem se rozhodl přihlásit se do prázdninového tanečního kurzu, který pořádáte ve Vaší škole v době letních prázdnin. Vyhovuje mi Vámi nabízená druhá možnost zahájení kurzu, tj. v pátek 26. července. Zároveň bych si chtěl objednat i hudební nahrávky, jež nabízíte k prodeji. S pozdravem Vladimír Šubrt

4 Má často podobu předtištěného formuláře, v němž musíme vyplnit všechny požadované údaje. V současné době si takovýto tiskopis můžeme často stáhnout na webových stránkách jednotlivých organizací. V mnoha případech se lze přihlásit přímo elektronicky. Často píšeme přihlášku sami, zde se odvoláváme na to, kde jsme si informaci přečetli a přihlásíme se. K přihlášce je třeba zaslat i potřebné přílohy. Není vhodné text přihlášky zatěžovat nadbytečnými údaji, například vysvětlovánim své sociální situace.

5

6 Pomocí objednávky požadujeme určité výrobky nebo služby. Měla by zahrnovat informace o objednávaném výrobku (velikost) případně o objednávané službě (údaj o ceně a místu dodání), dále pak termín dodávky a způsob placení. Nezbytná je adresa a vlastnoruční podpis objednávajícího a u firmy razítko. Pro objednávku často používáme již hotové formuláře. Lze ji také z časových důvodů uskutečnit telefonicky. V současné době je asi nejrozšířenější objednávání přes internet.

7 Jméno a příjmení, titul ……………………………………………………………………… Bydliště ……………………………………………………………………………………………. Obec…………………………………………………………………………………………………. PSČ…………………………………………………………………………………………………… Kontaktní telefon……………………………………………………………………………….. Závazně objednávám odběr vody u Vaší společnosti Vodovody a kanalizace Kutná Hora. Souhlasím s podmínkami Vámi uvedenými i cenou za 1 kubík Dne……………………….. Podpis………………………………………...

8 Zveme bývalé žáky a všechny zájemce na Den otevřených dveří, který se uskuteční 7. září 2013 od 9:30 u příležitosti založení školy. Těšíme se na Vaši návštěvu Žáci a učitelé Základní školy v Čachovicích

9 Musí obsahovat, na jakou akci zveme, místo konání a přesný čas, kdy se akce uskuteční. Můžeme také připojit údaje o programu. V pozvánce se často užívají ustálená vyjádření (dovolujeme si vás pozvat, těšíme se na vaši návštěvu).

10 Měla by obsahovat: adresu organizace, které je žádost určena vlastní žádost a její odůvodnění, případně přílohy přesnou adresu žadatele datum podání žádosti poděkování a pozdrav podpis žadatele

11 Věc: Žádost o přerušení studia Vážený pane děkane, obracím se Vás s žádostí o přerušení studia na Právnické fakultě UK z důvodu zhoršení mého zdravotního stavu, který mi v současné době nedovoluje zdárně pokračovat ve studiu. Za kladné vyřízení své žádosti předem děkuji. S pozdravem V Čachovicích 3. června 2013 Veronika Horáková

12 Potvrzenka, stvrzenka- slouží jako dokad o zapůjčení peněz či jejich vrácení. Plná moc- potvrzení o zplnomocnění jiné osoby. V některých případech musí být notářsky ověřena. Reklamace- užívá se v případě, je-li zákazník nespokojený s nakoupeným zbožím.

13 HOŠNOVÁ, Eva a kol. Český jazyk pro 8. ročník. Praha: SPN, 2009, ISBN 978-80-7235- 425-2. AUTOR NEUVEDEN. Dokumenty [online]. [cit. 4.6.2013]. Dostupný na WWW: http://www.hkostas.cz/dokumenty/prihlaskaHKO.jpg


Stáhnout ppt "EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_134_ČJLS8 Předmět: Český."

Podobné prezentace


Reklamy Google