NOVINKY Z ODBORU ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Porada ředitelů organizací z oblasti školství Otrokovice 1.12.2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Advertisements

HR platforma pro akademické instituce Jiří Nantl Operační ředitel CEITEC Brno, 26. listopadu 2015.
Zásady vztahů orgánů Jihomoravského kraje k řízení neškolských příspěvkových organizací Pracovně právní oblast, oblast odměňování, organizační záležitosti.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Spolupráce OSPOD se školami a školskými zařízeními TENTO PROJEKT JE FINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU PROSTŘEDNICTVÍM OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
Projekt „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“. Prezentace ke konání 2. kulatého stolu dne v Medlově.
Odměňování pracovníků Minimální mzda. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Sekce státní služby tisková konference RNDr. Josef Postránecký náměstek MV pro státní službu.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu Příprava aplikace zákona č. 179/2006 sb. o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání do působnosti Ministerstva.
Praktické zkušenosti a doporuční Praktické zkušenosti a doporuční Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným.
Odbor dozoru a kontroly veřejné správy Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol ÚSC (2010 – 2011) Ing. Marie Kostruhová.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
Rozhodování. Podle typu rozhodovacího problému  za jistoty  za rizika (nejistoty)  za neurčitosti Kdo bude řešit  Skupina  Jednotlivec.
o Prohloubení dosavadních znalostí o Spolupráce s analyzovaným podnikem o Vhodné podmínky pro dané téma.
Novela školského zákona v návaznosti na předškolní vzdělávání a školní stravování Bc. Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský.
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Stávající systém kontroly při těžbě dřeva
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
1. Význam a úkoly technického kreslení Technická dokumentace
Plánování ve školní tělesné výchově
Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Sociální politika v EU. Charakteristika a vývoj sociální politiky EU
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky 2018 – Mgr. Hana Bodnarová.
Pracovní porada Pracovní list.
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Pracovní porada Pracovní list.

Norma ČSN JUDr. Tomáš Koníček
Jednotné principy klasifikace na GJKT
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Program – – → 1. blok – dotazy posluchačů k prezentaci z minulého semináře, poskytování informací o dítěti, informovaný souhlas.
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2013 Liberec.
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Příprava programového období 2014–2020
Gymnasium Jižní Město Praha
Organizační struktura
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_98_M7
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Zvláštní odborná způsobilost
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_120_M6
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016.
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
Zákon o sociálním podniku Mgr. Martina Štěpánková, MPA Úřad vlády ČR
Zkušenosti z inspekcí kvality sociálních služeb
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
Návrh na daňové zvýhodnění u zaměstnavatelů – plátců mzdy, kteří provádí výkon rozhodnutí nebo exekuci srážkami ze mzdy formou možnosti uplatnění odčitatelné.
Praha Petra Schwarzová Monika Puškinová
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Odbor školství Mgr., Bc. Jitka Hozmanová
Přijímací řízení, odvolací řízení
Transkript prezentace:

NOVINKY Z ODBORU ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Porada ředitelů organizací z oblasti školství Otrokovice 1.12.2015

OBSAH Personální strategie organizací ZK 2016 – 2019 ePoradna Organizační struktury škol a školských zařízení

Organizační struktury škol a školských zařízení Organizační struktury, mimo jiného, slouží také k určení stupně řízení, na jehož základě je stanoveno rozmezí příplatku za vedení Historicky byly nastaveny určité stupně řízení → tyto aktuálně a reálně často neodpovídají organizačním strukturám škol a školských zařízení Časté nedostatky: Nepřehlednost Nejasnost Neurčitost ve vymezení vztahů nadřízenosti a podřízenosti Nerozlišování přímého a metodického vedení, atd.

Organizační struktury škol a školských zařízení Cíle: Alespoň částečné sjednocení organizačních struktur dle typu škol a školských zařízení Nastavit vzorové struktury a formáty struktur Metodická pomoc při tvorbě aktuálních a zvláště pak transparentních organizačních struktur, ze kterých budou jasně vyplývat stupně řízení Soulad organizačních řádů s organizačními schématy Jednota v pojmenovávání funkcí, organizačních útvarů/úseků v organizačním řádu i v organizačním schématu Podpora při organizačních změnách

Příplatek za vedení Ustanovení § 124 odst. 3 zákoníku práce výše tohoto příplatku je odstupňovaná podle stupně řízení (1. – 4.) a náročnosti řídící práce Stupeň řízení Rozpětí % k maximálnímu tarifu v dané p. třídě 0. 5 – 15 1. 5 – 30 2. 15 – 40 3. 20 – 50 4 30 - 60

Příplatek za vedení využití 0. stupně řízení po konkrétním posouzení je zaměstnanci příplatek přiznán v rámci stanoveného rozpětí z hlediska ověření správnosti výše příplatku za vedení je důležitá přehledná organizační struktura se stanovenými stupni řízení a také vnitřní předpis (zpravidla organizační řád)

Kulaté stoly Setkání se zástupci jednotlivých typů škol a školských zařízení za účelem poskytnutí metodické pomoci z naší strany spočívající v návodu ke správnému postupu při tvorbě organizačních struktur Metodická doporučení typových vzorů organizačních struktur Prostor pro diskusi zúčastněných, výměna názorů a zkušeností ve vztahu k projednávaným návrhům organizačních struktur Smyslem a cílem setkání je konsenzus všech zúčastněných na přijatelném formátu a vzoru organizační struktury pro daný typ školy či školského zařízení

Zveme Vás na Metodický den ŘLZ 10. 12. 2015 Děkujeme za pozornost