Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016."— Transkript prezentace:

1 Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016 Ing. arch. Jiří Raška Porada s krajskými úřady a Magistrátem hl. m. Prahy na úseku územního plánování Štiřín 19. a 1

2 Hodnotící zpráva zhodnocení výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům ÚSC navržení adekvátních nápravných opatření v případech, kdy byly zjištěny nedostatky navržení legislativních změn zhodnocení vývoje kvalitativní úrovně výkonu přenesené a samostatné působnosti zhodnocení opatření přijatých na základě hodnotící zprávy za léta 2012–2013 zhodnocení postupů a organizace kontrol provedených jednotlivými úřady

3 Doporučení z Hodnotící zprávy
Z důvodu srozumitelnosti pro kontrolované osoby důsledně při formulaci kontrolních zjištění dodržovat kontrolní řád, kdy je třeba uvést zjištěný stav věci (výrok) s uvedením nedostatků a označením právních předpisů, které byly porušeny, včetně uvedení podkladů, z kterých tato kontrolní zjištění vycházejí. Při realizovaných kontrolách důsledně zaznamenávat zjištěný nesoulad s právními předpisy do protokolů. Zvážit ukládání opatření k odstranění nebo prevenci nedostatků zjištěných kontrolou a v této souvislosti využívat následných kontrol či podání písemné zprávy o odstranění nebo prevenci zjištěných nedostatků.

4 Využívat nástrojů UV č. 689 z 11. 9
Využívat nástrojů UV č. 689 z , kontrolního řádu a ostatních nástrojů pro trvalé průběžné ověřování kvality výkonu státní správy přenesené na orgány obcí. Přijaté opatření Pracovníci kontrolních skupin budou v tomto směru proškoleni

5 Další doporučení Přijaté opatření
Analyzovat nedostatky zjišťované kontrolními orgány, přijmout adekvátní opatření, případně zvážit legislativní změny na daném úseku. Přijaté opatření Ve spolupráci s krajskými úřady a Magistrátem hl. města Prahy budou zjišťované nedostatky analyzovány. V rámci pravidelných porad MMR s krajskými úřady a Magistrátem hl. města Prahy na úseku územního plánování budou jednou ročně diskutovány s cílem najít účinné řešení jejich odstranění.

6 Další doporučení Přijaté opatření
Zintenzivnit metodickou činnost v oblastech, na které upozorňují krajské úřady. Přijaté opatření Potřebnost a konkretizace metodické pomoci pro krajské úřady bude předmětem některé z následujících pravidelných porad MMR s krajskými úřady a Magistrátem hl. města Prahy na úseku územního plánování.

7 Další doporučení Přijaté opatření
Zvážit změnu předmětu kontroly na úsecích, u nichž je zjišťován trvale nízký počet nedostatků. Přijaté opatření Kontrolní skupiny budou i nadále provádět komplexní kontroly všech sledovaných úseků, pokud to bude v jejich kapacitních možnostech a to z důvodů zachování kontinuity.

8 Hodnotící zpráva Bude zpracována v roce 2020 s velkou pravděpodobností ve stejném formátu a stejných termínech jako zprávy předchozí.

9 Děkuji za pozornost  224 862 334 e-mail: jiri.raska@mmr.cz
9 9


Stáhnout ppt "Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016."

Podobné prezentace


Reklamy Google