Žádost rozhodnutí odvolání

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obsah Předškolní vzdělávání a přijímání dětí k předškolnímu vzdělávání (zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném.
Advertisements

Uzavírání veřejnoprávních smluv
PRACOVNÍ PRÁVO ZÁKONÍK PRÁCE Zákon č. 262/2006 Sb., účinný od
Zápisy právních vztahů k nemovitostem
Vedení správního řízení
DOVOLÁNÍ.
Novela ZÁKONA č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů PhDr.
Administrativně právní metoda regulace společenských vztahů
Právo pro podnikatele II
Správa EKO daní celními orgány
Správní činnosti.
Správní dokumenty - žádost, rozhodnutí, odvolání
Martina Kotrčová, Martina Rychlíková, Marie Tošovská 1. Ročník VSRR
Správní proces Katedra práva Řízení v prvním stupni - 3. přednáška
Právo pro podnikatele II
Správní řád č. 500/2004 Sb. Publikovaný právní úprava pro vedení správního řízení, platná od , jež zrušila stávající zákon č. 71/1967.
SPRÁVNÍ DOKUMENTY ŽÁDOST
Správní právo procesní
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ – vybrané aspekty
Struktura obchodní faktury Jiří Jakubík Marta Rubešová Jana Tymkivová Nikol Volfová.
SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ – vybrané aspekty
Řízení o přestupcích.
Právo na informace Tereza Danielisová,
Nadežda Oravcová Silvia Kozelková
ŽÁDOST, ROZHODNUTÍ, ODVOLÁNÍ Jana Skákalová, Ondřej Ustohal, Michaela Hradcová, Veronika Šťastná VSRR/2008.
Správní dokumenty Rozhodnutí, Odvolání
O BČANSKÉ SOUDNÍ ŘÍZENÍ I. - obecné náležitosti každého podání soudu - soudní poplatky - ustanovení zástupce a) soudem b) Českou advokátní komorou.
PROTOKOL Kejdová,Klouček,Kolář,Mráček. Protokol, zápis o úředním jednání původně pro zápisy o sborovém, úředním jednání později se název rozšiřuje pro.
1 Soudní ochrana v oblasti správy věcí veřejných Jitka Bělohradová.
Přednáška Správní řízení 4 M. Horáková
Správní řízení J.Kožiak. Proces realizace veřejné správy Proces realizace veřejné správy –Upravuje postup správních orgánů při výkonu veřejné správy Předpis.
Přednáška Správní řízení 6 M. Horáková
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
Novela zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Mgr. David Kotris ISSS 2005 Hradec Králové
Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Krajský úřad Zlínského kraje Odbor právní a Krajský živnostenský.
Žádost Adam Blajer,1.ročník VSRR. - žádost je nejčastěji používaná písemnost. - žádost musí mít náležitosti podání podle § 37 odst. 2 zák. č. 500/2004.
SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ – vybrané aspekty
Úprava civilního soudnictví J. Kožiak. Občanský soudní řád Z.č. 99/1963 Sb. Z.č. 99/1963 Sb. Okolo stovky novelizací (jen 5 do 1989) Okolo stovky novelizací.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Správní řízení Přednáška Správní řízení 6 M. Horáková.
JUDr. Jaroslav Stránský, Ph.D.
Nevládní neziskové organizace pro HEN 4. Přednáška / seminář, Registrace občanského sdružení.
Správní řád -vybrané instituty
Účast veřejnosti ve správních řízeních a v dalších procesech ve veřejné správě.
NÁLEŽITOSTI SPRÁVNÍHO ROZHODNUTÍ A ODVOLÁNÍ SEMINÁŘ NÁLEŽITOSTI SPRÁVNÍHO ROZHODNUTÍ A ODVOLÁNÍ SEMINÁŘ Ing. Eva Kotková, Bc. Eva Martinková, JUDr. Helena.
Správní řízení Vendula Povolná Ekologický právní servis Září 2007.
Předškolní vzdělávání a školní stravování 2010 Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ KÚ LK Ing. Eva Kotková.
Hlášení změny místa trvalého pobytu a vedení správního řízení na úseku ohlašovny Krajský úřad Zlínského kraje Odbor právní a Krajský živnostenský úřad.
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2011 Ing. Dana Štěpánová odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Metodické okénko přijímací řízení, odvolací řízení, testování žáků… Metodické okénko přijímací řízení, odvolací řízení, testování žáků… Porada ředitelů.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO31 Název.
Správní řízení ve věci oprávnění k poskytování zdravotních služeb
OSOBNÍ DOPIS OBČANA INSTITUCÍM
Veřejnoprávní smlouvy
Povolení kácení dřevin rostoucích mimo les
Zákon č. 255/2012 o kontrole (kontrolní řád)
Správa daní 3. přednáška Michal Radvan
Procesní prostředky regulace správního řízení
Správní právo procesní
Správní právo procesní
Vrchní vodoprávní dozor rok 2016
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Občanské soudní řízení I.
SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ – vybrané aspekty
Řádné opravné prostředky Doc. JUDr. H. Prášková, CSc.
Zahájení a průběh správního řízení Doc. JUDr. H. Prášková, CSc.
Kácení dřevin rostoucích mimo les
Transkript prezentace:

Žádost rozhodnutí odvolání Eva Pláničková Šárka Duková Veronika Pulchartová Jan Poukar 1. ročník, VSRR

Žádost Nejčastější úřední písemnost Žádosti o povolení nebo schválení nejrůznějších návrhů o vyřešení stížností, o zajištění úprav, změn . . . Např. Žádost o rozvod

Náležitosti žádosti Kdo ji činí, které věci se týká a co se navrhuje: - fyzická osoba uvede v žádosti jméno, příjmení, datum narození a místo trvalého pobytu, popřípadě jinou adresu pro doručování - právnická osoba uvede v žádosti svůj název nebo obchodní firmu, identifikační číslo nebo obdobný údaj a adresu sídla, popřípadě jinou adresu pro doručování - žádost musí obsahovat označení správního orgánu, jemuž je určeno, další náležitosti, které stanoví zákon, a podpis osoby, která je činí

Podoby žádosti Písemná forma Ústní, zapsána do protokolu Elektronická podoba (musí být podepsána zaručeným elektronickým podpisem)

Stylizace žádosti Pečlivě Jasně Stručně Spíše neosobně Bez citově zabarvených prostředků Bez oslovení, ani úvodní zdvořilostní věta Výstižné uvedení důvodu Formulovat tak, jak by mělo znít rozhodnutí

Rozhodnutí Rozhodnutím správní orgán v určité věci zakládá, mění nebo ruší práva anebo povinnosti jmenovitě určené osoby nebo prohlašuje, že taková osoba práva nebo povinnosti má anebo nemá, nebo v zákonem stanovených případech rozhoduje o procesních otázkách. Např. Rozhodnutí o přijetí ke studiu

Podoba a náležitosti rozhodnutí Písemná nebo ústní forma Obsahuje: Výrokovou část – uvádí řešení otázky, která je předmětem řízení a označení účastníků Odůvodnění – důvody výroku rozhodnutí, podklady pro jeho vydání Poučení – zda je možné podat odvolání, v jaké lhůtě je možno tak učinit, který správní orgán o odvolání rozhoduje a kterému se odvolání podává

Další náležitosti V písemném vyhotovení se uvede označení „rozhodnutí“ Označení správního orgánu, který rozhodnutí vydal, číslo jednací, datum vyhotovení, otisk úředního razítka, jméno, příjmení, funkci a podpis úřední osoby Jména a příjmení všech účastníků

Lhůta pro vydání rozhodnutí Správní orgán je povinen vydat rozhodnutí bez zbytečného odkladu Pokud nelze rozhodnutí vydat bezodkladně, je správní orgán povinen vydat rozhodnutí nejpozději do 30 dnů od zahájení řízení Nedodržení lhůt se nemůže dovolávat ten účastník, který je způsobil.

Odvolání Účastník může proti rozhodnutí podat odvolání, pokud zákon nestanoví jinak. Právo podat odvolání nepřísluší účastníkovi, který se po oznámení rozhodnutí tohoto práva písemně nebo ústně do protokolu vzdal. Např. Odvolání proti nepřijetí ke studiu na vš

Náležitosti odvolání Kdo je činí Které věci se týká a co se navrhuje Odvoláním lze napadnout výrokovou část rozhodnutí, jednotlivý výrok nebo jeho vedlejší ustanovení Odvolání jen proti odůvodnění rozhodnutí je nepřípustné

Odvolací lhůta Činí 15 dnů ode dne oznámení rozhodnutí, pokud zvláštní zákon nestanoví jinak Odvolání lze podat teprve poté, co bylo rozhodnutí vydáno

Použitá literatura Texty zákonů - Správní řád a Soudní řád správní Písemná elektronická komunikace pro SŠ a veřejnost II., nakladatelství Fortuna 2005

Děkujeme za pozornost