MALÁ MATURITA 9.ROČNÍKU ZŠ a MŠ Regionu Karlovarský venkov.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŠKOLNÍ ZPRÁVY O PŘEDBĚŽNÝCH VÝSLEDCÍCH MZ V ROCE 2011 PRVNÍ Z KROKŮ VYUŽITÍ STÁTNÍ MATURITY PRO ZVÝŠENÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ NA SŠ.
Advertisements

Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Systém kurikulárních dokumentů
I. OFICIÁLNÍ SETKÁNÍ PŘEDSTAVITELŮ OBCÍ V SO ORP KUTNÁ HORA GASK 12. ČERVNA 2014 PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE Projekt Svazu měst a obcí reg. číslo: CZ.1.04/4.1.00/B
Práce předsedy zkušební maturitní komise
Asociace ředitelů gymnázií Přerov, 3.dubna 2012
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Výběr projektů Leader ČR 2006 (Ing. Olga Ondráčková, manažerka MAS) Logo- návrh 13ti leté studentky Konečná podoba loga MAS Konečná podoba loga MAS.
Přijímací řízení v roce uchazeč může pro 1.kolo přijímacích zkoušek podat 2 přihlášky, počet přihlášek na 1 SŠ není omezen (uchazeč si musí dávat.
HODNOCENÍ ZPŮSOBILOSTI LETECKÉHO METEOROLOGICKÉHO PERSONÁLU Odbor letecké meteorologie,ČHMÚ, Praha 2013 HODNOCENÍ AMP V ROCE 2013.
Inspekční hodnocení ŠVP víceletá gymnázia podle RVP ZV (víceletá gymnázia podle RVP G čtyřletá gymnázia podle RVP G) Mgr. Zdenka Spalová, Karlovarský inspektorát.
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2014/2015
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
EVALUACE REALIZACE ICT STRATEGIE AUTOEVALUACE SLUŽEB ICT listopad 2006 (c) Radek Maca.
Klíčové kompetence Komentovaný přehled v IKT pro 2.st. ZŠ Vladimír Klír.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Seminární práce Postupy pro školní rok 2014/2015.
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, ph.d.
SEKTOROVÉ DOHODY význam, příprava, realizace. Co je Sektorová dohoda?  Unikátní nástroj umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů v ČR prostřednictvím.
Klíčové kompetence, výchovné a vzdělávací strategie Náměty a zkušenosti, jak pracovat s KK a VVS.
Mgr. Lucie Holacká, Národní institut pro další vzdělávání
PLÁNOVÁNÍ CELOROČNÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY UČITELE EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ
KARIÉRNÍ SYSTÉM ŘEDITELŮ
Autoevaluace školy RNDr. Irena Přádná Gymnázium F. X. Šaldy Liberec 2007
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Rámcové a školní vzdělávací programy
1 Učební osnovy v ŠVP Oborová setkání VÚP Praha. 2 Zásadní rozdíl na začátek  v RVP jsou stanoveny vzdělávací obory  v ŠVP vznikají na základě vzdělávacích.
Soutěž pro žáky z celé ČR „Nakresli mi svou planetu“ Cílem soutěže je zvýšit povědomí dětí o potřebě chránit naši planetu a upozornit je na nebezpečí,
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
Maturita ► Společná část  2 zkoušky ► Profilová část  3 zkoušky.
Změny v průběhu kontrol (kontrolní řád) kpt. Mgr. Blanka Kliková Oddělení stavební prevence, kontrolních činností a ZPP HZS Karlovarského kraje kpt. Mgr.
I. zasedání ŘV MAP Hlučínsko východ 25. Ledna 2016.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
Klíčová aktivita 3 Profesní portfolio Ing. Aleš Jurečka Praha,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2016/2017
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Šablony OP VVV a podpora nadání
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Základní informace k ŠAP a PA
Animace škol (šablony)
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
1. Vyhledej na internetu loga různých firem, zhodnoť je a porovnej
vložení – obrázek – (vyhledat logo) – vložit
ŠKOLNÍ AKČNÍ PLÁN/PLÁN AKTIVIT
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Implementace SCLLD FRÝDLANTSKO 2030
Učíme se jinak.
První zkušenosti s evaluací
Podzimní setkání zástupců CKP 7. listopadu 2017 Hotel Prokopka, Praha
Klíčové aktivity projektu
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Základní škola a mateřská škola ANGEL V Praze 12
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Samostatná odborná práce H/01 Podkovář a zemědělský kovář
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2018/2019
Transkript prezentace:

MALÁ MATURITA 9.ROČNÍKU ZŠ a MŠ Regionu Karlovarský venkov

Proč ? Jeden z nástrojů mapujících dosaženou úroveň klíčových kompetencí na konci základního vzdělávání. Žák zde prokazuje spíše dovednosti než znalosti. Prezentuje veřejnosti výsledky vzdělávacího a výchovného procesu.

Co naplňuje ? Klíčové kompetence Průřezová témata Požadavek na hodnocení výsledků vzdělávání v 9.ročníku Viz KK a PT

Jakými prostředky ? Žák: -volí si téma práce s ohledem na svou budoucí profesi a na místo bydliště (reps.školní docházky) -hledá v různých pramenech a zdrojích informace -dovede je analyzovat a třídit, seřadit podle důležitosti -navrhne řešení a odstranění zjištěných překážek nebo nedostatků -vybere pracoviště související s jeho budoucí profesí a sjedná si návštěvu nebo setkání s kompetentním pracovníkem -dovede sám experimentovat -dokáže si dělat poznámky při rozhovoru s dospělými nebo s odborníky -provede cílené pozorování nebo anketu -srovnává zjištěnou skutečnost se získanými informacemi a se svou představou -diskutuje ve skupině -zpracuje své podklady v počítačové podobě vhodné pro veřejnou prezentaci -připraví si a veřejně prezentuje stručný obsah své práce, její tvorbu a zajímavosti před komisí -pracuje podle připravené harmonogramu práce, dodržuje časové termíny -prezentuje svůj názor, obhájí ho, věcně argumentuje -flexibilně reaguje na otázky týkající se práce -uvědomuje si řeč svého těla při veřejné prezentaci -jeho písemný i ústní projev je přiměřený situace -dodržuje základní rétorická pravidla (hlasitost, srozumitelnost, rychlost aj.) -během skupinových diskusí i při veřejné obhajobě cíleně naslouchá projevu druhých a nenarušuje jejich projev -využije svou práci jako podklad pro přijímací řízení na vybranou střední školu

Kde se realizuje ? pracovní činnosti (resp. Volba povolání)-celkové vedení práce dle harmonogramu Dílny tvořivosti (dle možností dílny) český jazyk domácí a mimoškolní příprava žáka

Kritéria práce je povinná pro všechny žáky 9.ročníku jako výstup a doložení úrovně osvojení klíčových kompetencí téma práce si volí žák s ohledem na svou budoucí profesi, schvaluje ho vedoucí učitel součástí práce je osobní přítomnost žáka na vybraném pracovišti nebo osobní setkání s pracovníkem v daném oboru, popř. toto může být nahrazeno vlastním výrobkem nebo vystoupením (např.tanečním) informace použité v práci musí být nejméně ze 3 zdrojů, v žádném případě nestačí pouze ty z internetu kromě těchto informací musí práce obsahovat i vlastní názory a postřehy žáka žák dodržuje termíny stanovené harmonogramem, aby předešel nízké kvalitě práce z důvodu prodlení

Kritéria žák svou práci obhajuje před komisí složenou z pedagogů školy a ze zástupců rodičů a zřizovatele, popř. před další veřejností, která však nemá právo hodnotit dosaženou úroveň práce po obhajobě práce před komisí obdrží žák certifikát „Malé maturity“ s celkovým hodnocením práce práce bude hodnocena v těchto položkách: -obsahová úroveň (zdroje, souvislost s tématem, zajímavosti) -písemné zpracování (jazyková úroveň textů, úroveň počítačového zpracování) -veřejná prezentace (vystupování, rétorické dovednosti, reakce na dotazy k práci)

Časový harmonogram Září -seznámení s cíli a kritérii Malé maturity -výběr tématu práce a jeho schválení vedoucím učitelem -navržení pracovního postupu, jakým bude téma zpracováno včetně příslušného pracoviště nebo jiného výstupu Říjen-prosinec -sběr informací k tématu (nejméně ze 3 zdrojů) -realizace návštěvy na vybraném pracovišti (resp.setkání s pracovníkem) -záznam pozorování nebo ankety -navržení osnovy práce -skupinové diskuse k práci, tříbení vlastních názorů Leden-únor -zpracování získaných podkladů a vlastních názorů písemně v počítačové podobě včetně obrázků, tabulek apod., příprava výrobku nebo vystoupení -vytištění pracovní verze -skupinové diskuse k práci Březen -provedení jazykové korektury s učitelem českého jazyka -provedení finálních úprav -tisk finální verze, svázání práce, uložení počítačové podoby -skupinové diskuse k práci Duben -zpracování popisu práce apod. pro veřejnou prezentaci -konzultace s učitelem českého jazyka -pamětné osvojení připraveného projevu -skupinové diskuse k práci Květen -seznámení se základy rétoriky a s významem řeči těla -trénink mluveného projevu na veřejnosti -trénink flexibilní reakce na dotazy k tématu- ve skupině -prezentace práce a její obhajoba před komisí a veřejností