Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje"— Transkript prezentace:

1 Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
CZ /0.0/0.0/15_002/ Workshop s řediteli SŠ a VOŠ 6. června 2018 Pardubice

2 Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
CZ /0.0/0.0/15_002/ Informace k projektu KAP Pk Workshop s řediteli SŠ a VOŠ 6. Června 2018, Pardubice

3 Informace projektu KAP Pk
Tematická setkání pro rok 2018 Rozvoj lektorských dovedností v rámci dalšího vzdělávání Termín: , 9:00-16:00 Místo: CCV Pardubice Pro koho: pedagogové SŠ a VOŠ, kteří vyučují nebo se chystají vyučovat v rámci dalšího vzdělávání, ředitele SŠ a VOŠ a jejich zástupce Cíl: rozvoj lektorských dovedností, osvojení technik poutavé prezentace, zdokonalení mluveného projevu a rétoriky.

4 Informace projektu KAP Pk
Tematická setkání pro rok 2018 Nadaný a mimořádně nadaný žák Předpokládaný termín: říjen 2018 Místo: CCV Pardubice Pro koho: ředitelé SŠ a VOŠ, příp. jejich zástupci Cíl: seznámit účastníky s možnostmi práce s nadanými žáky v rámci procesu vzdělávání. Hlavními okruhy, na které se setkání zaměří jsou klasifikace nadání, charakteristika a projevy nadaných dětí, identifikace nadaných dětí, vzdělávání nadaných.

5 Informace projektu KAP Pk
Tematická setkání pro rok 2018 Rozvoj škol jako center celoživotního učení Předpokládaný termín: říjen 2018 Pro koho: kariéroví/výchovní poradci, pedagogové ZŠ, zástupci ÚP Cíl: uskutečnění besedy (kulatý stůl) kariérových poradců ZŠ a SŠ, představení projektu vznikajícího kariérového centra, navázání kontaktu s externím odborníkem (z kariérového centra) a nastavení případné další spolupráce.

6 Informace projektu KAP Pk
Aktualizace Rámce 4. Aktualizace Rámce pro podporu infrastruktury a investic Důvod: avizovaná výzva IROP zaměřená na opatření vedoucí k sociální inkluzi doplnění o nové projektové záměry CLLD (předkládané do výzev MAS), případně další (ITI) Předpokládané termíny: v závislosti na vyhlášení výzvy IROP na opatření vedoucí k sociální inkluzi na MAS s informací o předložení nových záměrů CLLD do konce června 2018, RPk , OŠ předložit nové projektové záměry v červenci po RPk Předpokládaný proces ukončení 4. aktualizace Rámce - říjen 2018 Rámec musí být schválen před ukončením příjmu žádostí (příslušné výzvy!)

7 Informace projektu KAP Pk
Aktualizace Rámce 4. Aktualizace Rámce pro podporu infrastruktury a investic Podmínky zařazení projektových záměrů do Rámce (aktualizace): projektový záměr je v souladu s potřebami školy; projektový záměr je v souladu se zájmem zřizovatele (zájem zřizovatele u škol zřizovaných Pk je podmíněn schválením projektového záměru Radou Pk); projektové záměry musí vykazovat určitý stupeň připravenosti (alespoň vypracování projektového záměru); projektové záměry musí být v souladu s podmínkami výzvy IROP.

8 Informace projektu KAP Pk
Aktualizace Rámce Výzva IROP zaměřená na opatření vedoucí k sociální inkluzi Výzva IROP bude podporovat následující 3 oblasti: příprava na osobní nebo pracovní život školní a školská poradenská zařízení nákup osobních automobilů (vozového parku) na zajištění terénních služeb pro zajištění speciálně pedagogické péče pro děti a žáky imobilní a vzdělávající se dle individuálního vzdělávacího plánu v domácích podmínkách.

9 Informace projektu KAP Pk
Aktualizace Rámce Výzva IROP zaměřená na opatření vedoucí k sociální inkluzi Podpořená infrastruktura bude sloužit ve výuce či poradenství k aktivizačním či tranzitním opatřením vedoucím ke zvýšení kvality vzdělávání dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami, čímž bude umožněn přestup do běžných škol hlavního vzdělávacího proudu, příprava na nezávislý způsob života a zapojení do společnosti. V rámci této výzvy nebude probíhat věcné hodnocení. Při hodnocení přijatelnosti projektu bude posuzována vazba projektu na měkké aktivity.

10 Informace projektu KAP Pk
Aktualizace Rámce Výzva IROP zaměřená na opatření vedoucí k sociální inkluzi Podpora může být poskytnuta na podporu infrastruktury: škol samostatně zřízených pro žáky se zdravotním postižením (podle § 16 odstavce 9 a § 48 zákona č. 561/2004 Sb.), školní poradenská pracoviště škol školských poradenských zařízení tedy pedagogicko-psychologické poradny a speciálně pedagogická centra. Podrobnější informace o podmínkách výzvy k dispozici nemáme, jsou v tuto chvíli v jednání.

11 Informace projektu KAP Pk
Reflexní zprávy ředitelé/zástupce SŠ a VOŠ zpracování podkladů k reflexi pro podpořené osoby (ředitelé/zástupce SŠ a VOŠ) – přínosy, aplikace podklad bude zaslán na SŠ a VOŠ prostřednictvím u ve formátu MS Excel-lez použít filtry možnost volby výběru odpovědí k jednotlivým TS a workshopům/napsání vlastních odpovědí zaslání v první polovině června 2018 Podpořené osoby cca 40

12

13 Děkuji za pozornost Ing. Stanislav Šťastný


Stáhnout ppt "Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje"

Podobné prezentace


Reklamy Google