Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Učíme se jinak.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Učíme se jinak."— Transkript prezentace:

1 Učíme se jinak

2 O co jde?  Jedná se o naplánované dny, kdy se učitel se svými žáky věnuje určitému tématu. Dny mají užší vazbu na jeden z vyučovacích předmětů, vzdělávací oblast, průřezové téma. Současně se prostřednictvím práce v jednotlivých oborech utvářejí a rozvíjejí u žáků všechny klíčové kompetence. 

3 Tři projektové dny jsou organizovány v duchu činnostního učení.
Závěrečný projektový den je dnem prezentací prací, které žáci v průběhu roku vypracovávají.

4 Cíl projektu Žáci si mají prohloubit dovednosti a znalosti ve zvoleném předmětu, průřezovém tématu a zejména se naučit pracovat s informacemi, zpracovávat je a prezentovat. Do projektu se zapojují všichni žáci II. stupně a vybírají si z nabídky všech svých učitelů.

5 4. den –prezentační vyučovací hodiny červen
postup 4 a více vyučovacích hodin 1. den – zážitkový – 16.říjen 2. den – zážitkový 29. leden 3. den – zážitkový 7.květen 4 hodiny 4. den –prezentační vyučovací hodiny červen

6 Postup Září – učitelé si připraví tři zážitkové dny ve svém oboru.
Konec září – učitelé zveřejní anotace ke svým dnům a žáci se zapisují dle svého zaměření. Před každým zážitkovým dnem (ZžD) učitel svolá svoji skupinu ke konzultaci – informace k ZžD. (dopor. alespoň týden před, čas – vhodné ráno v 7.30) Říjen - první zážitkový den. Leden – druhý ZžD Květen – třetí ZžD

7 výstupy Výstupem je projektová práce.
Konzultantem žákům jsou jejich učitelé, vedoucí projektů dnů. Žáci 6. – 8. tříd prezentují své práce ve své třídě ostatním spolužákům. Žáci 9. tříd zpracují kromě projektové práce i prezentaci v PowerPointu a tuto budou prezentovat před vedením školy a žáky parlamentu.

8 výstupy Oborové práce mají v šestém a sedmém ročníku vazbu na předmět Informatika. V těchto předmětech dostanou možnost si v průběhu tří hodin zpracovávat své projektové práce. V osmém ročníku je vazba na Český jazyk/IVT a v devátém ročníku na předmět Český jazyk/IVT a Svět práce – volba povolání. Hodnotí se vše - od formální úpravy práce přes její věcný obsah, ústní prezentaci až po vystupování žáka. Je to velká příležitost pro zpětnou vazbu nejen pro žáky, ale i pro nás učitele.


Stáhnout ppt "Učíme se jinak."

Podobné prezentace


Reklamy Google