Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Veřejně správní akademie Filipínského 1 BRNO. HOSPODÁŘSKÁ KORESPONDENCE Anotace předmětu Hlavním vzdělávacím cílem předmětu je naučit žáky věcně, jazykově.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Veřejně správní akademie Filipínského 1 BRNO. HOSPODÁŘSKÁ KORESPONDENCE Anotace předmětu Hlavním vzdělávacím cílem předmětu je naučit žáky věcně, jazykově."— Transkript prezentace:

1 Veřejně správní akademie Filipínského 1 BRNO

2 HOSPODÁŘSKÁ KORESPONDENCE Anotace předmětu Hlavním vzdělávacím cílem předmětu je naučit žáky věcně, jazykově a formálně správně zhotovovat úřední písemnosti, dodržovat normalizovanou úpravu písemností a dbát na estetickou stránku. Dalším cílem je seznámit žáky s předpisy pro evidenci a archivování písemností, naučit se využívat moderní kancelářskou techniku.

3 Žáci si osvojují potřebné stylistické dovednosti pro zhotovování hospodářských písemností, osvojují si potřebnou terminologii a poznatky týkající se formální úpravy písemností. Při výuce se věnuje pozornost nejen struktuře, formě písemností a výběru vhodných jazykových prostředků, ale i úpravě a pravopisné správnosti písemností. Žáci se rovněž seznamují s různými druhy formulářů, učí se je správně sestavovat i vyplňovat. Hospodářské písemnosti se zhotovují na psacím stroji i počítačově pomocí vhodných počítačových programů.

4 Vyučující Předmět Hospodářská korespondence vyučuje především Ing. Kamila Pecková a Bc. Eva Bindrová.

5 Počet hodin Hospodářská korespondence se vyučuje v průběhu 2. semestru v počtu 30ti vyučovacích hodin.

6 Plán učiva Cílem tohoto předmětu je, aby si žáci z něj odnesli znalosti především, co se týče: –Obchodní korespondence –Psaní dopisů (stylizace, formát, předpisy) –Druhy obchodních a osobních dopisů –Základní pravidla pro psaní dopisů –Pravopisná správnost –Základní seznámení s počítačovým softwarem

7 Využití předmětu Žáci se uplatní především v (jako): –Obchodních společnostech –Administrativní pracovníci(ce) –Sekretářka –Např. zástupce obchodní společnosti –Zástupce obchodního oddělení –Apod.

8 Ukončení předmětu Předmět je ukončen klasifikovaným zápočtem na konci 2. semestru.


Stáhnout ppt "Veřejně správní akademie Filipínského 1 BRNO. HOSPODÁŘSKÁ KORESPONDENCE Anotace předmětu Hlavním vzdělávacím cílem předmětu je naučit žáky věcně, jazykově."

Podobné prezentace


Reklamy Google