Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8"— Transkript prezentace:

1 Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Ustavující zasedání Řídicího výboru MAP správního obvodu Prahy 8 13. října 2016

2 Informace o projektu Projekt je realizován v rámci OP Výzkum, vývoj a vzdělávání. Projekt je zaměřen na zvýšení kvality předškolního a základního vzdělávání. Příjemcem dotace je Městská část Praha 8. Projekt je realizován na území správního obvodu Prahy 8 (MČ Praha 8, MČ Praha – Ďáblice, MČ Praha – Dolní Chabry a MČ Praha – Březiněves). Projekt je realizován od do , 24 měsíců. Celkový rozpočet projektu je ,-

3 Klíčové aktivity projektu
AKČNÍ PLÁNOVÁNÍ 1.1 Rozvoj partnerství – Řídicí výbor, setkávání, mapování potřeb 1.2 Dohoda o prioritách – strategický rámec MAP do roku 2023, investiční priority 1.3 Akční plánování – neinvestiční opatření, finální MAP vč. investičních priorit 1.4 Budování znalostních kapacit – plán vzdělávání pro ředitele MŠ a ZŠ, pro pedagogy EVALUACE – vyhodnocení spolupráce, úpravy procesů MAP ŘÍZENÍ MAP – principy MAP, komunikační strategie, implementační plán MAP ŘÍZENÍ PROJEKTU – administrativní zázemí projektu, zpracování ZoR a ŽoP, komunikace

4 Cíl projektu – výstupy MAP
Cílem je zlepšit kvalitu vzdělávání v mateřských a základních školách tím, že bude podpořena spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání. Nastartuje se vzájemná komunikace a plánování partnerských aktivit pro řešení místně specifických problémů a potřeb. Očekávaným výstupem MAP je dohoda o prioritách vzdělávací politiky v území, Strategický rámec priorit do roku 2023, investiční priority a neinvestiční opatření a aktivity.

5 Řídicí výbor (ŘV) Členové ŘV hodnotí kvalitu vzdělávání a plánují strategické kroky vedoucí ke zvýšení kvality vzdělávání v dané lokalitě. Členy ŘV tvoří zástupci z oblasti vzdělávání na území Prahy 8, zástupci KAP, zástupci rodičů a dětí. ŘV posiluje rozvoj partnerství. Pravidelná setkávání jsou o sdílení poznatků a vyjadřování potřeb, hledání a realizaci konkrétních opatření pro plnění cílů. MAP je živý dokument, který se vyvíjí. ŘV tento dokument v pravidelných intervalech cca 6 měsíců aktualizuje a schvaluje. Vyjádřit zájem o členství v ŘV a zapojení do MAP lze kdykoliv v průběhu realizace projektu.

6 Základní a neformální vzdělávání Předškolní a neformální vzdělávání
Pracovní skupiny MAP Základní a neformální vzdělávání Předškolní a neformální vzdělávání Odborná vedoucí skupiny RNDr. Božena Čerňanská, Ph.D. Odborná vedoucí skupiny Mgr. Hana Francová Pracovní skupiny jsou hlavním komunikačním nástrojem pro získávání informací a sdělování potřeb všech zapojených aktérů správního obvodu Prahy 8. Ve spolupráci s pracovními skupinami budou připraveny podklady jednotlivých projektů (investičních i neinvestičních) do MAP a pro jednání a schválení ŘV.

7 Čerpání evropských dotací
Získané výstupy MAP budou také sloužit jako efektivní nástroj pro cílení výzev jednotlivých operačních programů. Zásadní význam budou mít např. při investičním rozvoji kapacit základních škol v daném území. V některých případech bude podmínkou pro čerpání dotace zanesení projektového záměru do MAP. Není cílem MAP soustředit se pouze na čerpání evropských dotací. Požadavky na investiční a neinvestiční záměry, partnerské aktivity vedoucí ke zvýšení kvality vzdělávání je nutné pojmout jako dlouhodobou ucelenou koncepci bez ohledu na zdroje financování.

8 Získávání informací Komunikace Web – záložka MAP E-mail Telefon
Osobní setkání MČ Praha 8 MČ Praha - Ďáblice MČ Praha – Dolní Chabry MČ Praha - Březiněves Vaše aktivní komunikace se zástupci projektu a pracovních skupin je předpoklad k zanesení všech Vašich požadavků do strategického dokumentu střednědobého a dlouhodobého plánování na území správního obvodu Prahy 8. Nejvhodnější komunikační strategie, řízené sběry podkladů a informací nutných pro řádné sestavení MAP budou zveřejňovány v průběhu realizace odborným týmem projektu.

9 Realizační tým projektu
Odborný tým Odborný garant projektu, metodické vedení MAP, předsedá Řídicímu výboru Mgr. Petr Svoboda , tel.: Odborný garant analytické části MAP, koordinace zapojení veřejnosti Mgr. Jaroslava Benetková , tel.: Odborná vedoucí MAP – skupina základního a neformálního vzdělávání RNDr. Božena Čerňanská, Ph.D. , tel.: Odborná vedoucí MAP - skupina předškolního a neformálního vzdělávání Mgr. Hana Francová , tel.:

10 Realizační tým projektu
Administrativní tým Projekt Manažerka projektu Bc. Dagmar Bodláková Finanční manažerka Ing. Zuzana Kocánková Operační program – VVV Č. výzvy 02_15_005 MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8 Reg. č. projektu CZ /0.0/0.0/15_005/

11 Realizační tým projektu 13. října 2016
Děkuji za pozornost Realizační tým projektu 13. října 2016


Stáhnout ppt "Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8"

Podobné prezentace


Reklamy Google