Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Samostatná odborná práce H/01 Podkovář a zemědělský kovář

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Samostatná odborná práce H/01 Podkovář a zemědělský kovář"— Transkript prezentace:

1 Samostatná odborná práce 41-54-H/01 Podkovář a zemědělský kovář
Zpracovala: Ing. Zdeňka Szebestová

2 Samostatná odborná práce
Písemné zpracování komplexního úkolu zaměřeného na prověření odborných znalostí a dovedností a práci s informačními zdroji.

3 Zadání Žák má možnost výběru z předem stanovených témat (20 témat), vybírá si jedno téma dle svého uvážení. Téma může být žákovi přiděleno i ředitelem školy. Téma SOP se skládá z písemné práce a praktické přílohy – výrobku. Příklady témat: vady podkování diagonálního kopyta, ostroúhlého kopyta, tupoúhlého kopyta, špalkového kopyta, těsného kopyta.

4 Termíny Doporučený termín zadání:
nejdříve v lednu příslušného školního roku Doporučená délka řešení: minimálně 1měsíc Doporučený termín odevzdání: nejpozději do 3 týdnů před závěrečnou klasifikací

5 Při obhajobě žák dodržuje stanovený postup.
Prezentace Obhajoba Prezentace a obhajoba SOP probíhá v rámci praktické zkoušky ZZ (u témat 1 až 10). Za prezentaci a obhajobu SOP může žák získat maximálně 20 bodů (z celkového maximálního počtu 100 bodů). Při obhajobě žák dodržuje stanovený postup.

6 Užitek pro žáka Učí se pracovat s informacemi, fotodokumentací.
Získá hlubší znalosti v určité problematice. Při své práci zapojí tvořivost. Uplatní dovednosti získané v odborném výcviku. Procvičí si vlastní prezentaci svých výsledků.

7 Vyhlašuje NÚV ve spolupráci s Hospodářskou komorou ČR.
SOUTĚŽ Kdo vyhlašuje? Vyhlašuje NÚV ve spolupráci s Hospodářskou komorou ČR.

8 Co komise hodnotí? dodržení jednotlivých bodů zadání
používání odborné terminologie srozumitelnost, logickou návaznost schopnost kombinace teoretických poznatků s odbornými dovednosti

9 Co dále komise hodnotí? originalitu, nápaditost zpracované práce
práci s aktuálními informačními zdroji – literaturou, časopisy, webem jazykovou správnost grafické zpracování, vhodné využití obrázků, fotodokumentace

10 Hodnocení SOP ze Střední školy řemeslné Jaroměř (1)
1. místo Filip Tošovský Práce odpovídá tématu č. 3, ale nebyly dodrženy všechny body zadání. V tomto tématu nebyla vyžádána kapitola k domestikaci koní, ale je zařazena, naopak není zařazen popis rámce hříběte a pouze částečně popsány vlivy působící na deformaci končetin. Stěžejní kapitola týkající se využití korektury a ortopedických podkov je hezky zpracována. Obsahová a formální úroveň zpracování odpovídá požadavkům. Odborná terminologie je v práci respektována. Z práce je zřejmý vztah žáka ke koním.

11 Hodnocení SOP ze Střední školy řemeslné Jaroměř (2)
2. místo Viktor Cipra Práce odpovídá tématu č. 14. Body zadání jsou v práci zařazeny. Některé kapitoly jsou zařazeny navíc ve srovnání se zadáním. Obsahová úroveň zpracování je v pořádku, byly zaznamenány chybičky týkající se formální úrovně zpracování – překlepy, nejednotně řešené popisy obrázků apod. Nebylo potřeba kopírovat z internetu tak rozsáhlé informace ke tmelům používaným v podkovářství. Odborná terminologie je v práci respektována. Z práce je zřejmý pozitivní vztah žáka ke koním. Oceňuji zařazení aktuálních informací v práci.

12 Hodnocení SOP ze Střední školy řemeslné Jaroměř (3)
2. místo Zdeněk Hash Práce odpovídá tématu č. 16. Body zadání jsou v práci zařazeny. Navíc je v práci zařazena kapitola týkající se domestikace koní. Obsahová úroveň zpracování je v pořádku, byly zaznamenány chybičky týkající se formální úrovně zpracování – překlepy, nejednotně řešené popisy obrázků apod. Odborná terminologie je v práci respektována. Oceňuji, že žák pracoval s odbornou literaturou, nespokojil se jen s hledáním na internetu.

13 Děkuji za pozornost.


Stáhnout ppt "Samostatná odborná práce H/01 Podkovář a zemědělský kovář"

Podobné prezentace


Reklamy Google