Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Matika krokem  Proč? - motivy vzniku

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Matika krokem  Proč? - motivy vzniku"— Transkript prezentace:

1 Matika krokem  Proč? - motivy vzniku
Mgr.Václav Kos  Proč? - motivy vzniku  Jak? - struktura a obsah kurzu  Kde? - ukázka na webu

2 Motivy vzniku Podpora a doplnění výuky matematiky splňující požadavky:
 studium odkudkoliv a kdykoliv  individuální přístup - vlastní tempo, výběr obsahu  aktivita - řešení úkolů, procvičování učiva  kontrola úspěšnosti - průběžné testování  aktuálnost informací, dostatek zdrojů

3 Řešením e-learning kurz
E-learning jako Web-based training (vzdělávání na webu  přístup ke vzdělávacímu obsahu se realizuje prostřednictvím browseru) řeší všechny uvedené požadavky Navíc umožňuje:  tvorbu testů a jejich vyhodnocení  komunikaci se studentem mimo vyučování  doručení a hodnocení domácích úkolů  informuje o aktivitách studentů

4 Struktura kurzu Matika krokem představuje variantu použití e-learningu na kapitolu Komplexní čísla a Diferenciální a integrální počet. Nabízím zde postup při studiu, který lze shrnout do 6 kroků: 1. Výklad a ukázkové příklady 2. Příklady s krokovou kontrolou 3. Příklady na procvičení 4. Závěrečný test 5. Náhodný test 6. Komplexní test (celá kapitola)

5 1.Výklad a ukázkové příklady
Nejprve se studující seznámí s nezbytným množstvím teoretických pouček a pravidel, které jsou vysvětleny na ukázkových příkladech.

6 2.Příklady s on-line krokovou kontrolou i pomocí učitele
Získané poznatky si lze vyzkoušet na příkladech, které se řeší v krocích s kontrolou a pomoci nápovědy a záznamem úspěšnosti řešení.

7 3.Příklady na procvičení
Obsahuje dostatek příkladů rozdělených podle obtížnosti do tří kategorií s výsledky a Helpem, který naznačí plán řešení příkladu.

8 4.Kontrolní test V provedení on-line otestuje dosažené znalosti a dovednosti z příslušné lekce a výsledky testu zaznamená.

9 5.Náhodný test Umožňuje z příkladů na procvičení náhodně vybrat příklady a v provedení on-line vyhodnotit a zaznamenat úspěšnost řešení příkladů testu.

10 On-line prověří z učiva celé kapitoly se záznamem úspěšnosti.
6.Komplexní test On-line prověří z učiva celé kapitoly se záznamem úspěšnosti.

11 Certifikát, dotazy, komunikace
Registrovaný uživatel si může nechat vytisknout certifikát obsahující všechny záznamy o aktivní účasti v celém kurzu. Úspěšnost řešení všech úloh se průběžně zaznamenává a jsou studujícímu kdykoliv k dispozici. Během celého kurzu lze v případě nejasností či jiných problémů položit dotaz učiteli, požádat o radu, popř. pomoc, zaslat řešení příkladu, námět pro další lekci apod. Následující den zde najde odpověď, radu či komentář.

12 Generátor testů Jako prémie je tu generátor testů v provedení výběrový a náhodný. Nabídka příkladů do testu se určí po zvolení lekce, počtu příkladů a obtížnosti z příkladů na procvičení. Konečný výběr příkladů z takto upřesněné nabídky příkladů provede u výběrového generátoru uživatel. U náhodného generátoru provede konečný výběr náhodně počítač. Zadání a výsledky testu je možné jednoduše vytisknout. Testu může využít jak učitel pro školní výuku, tak i student pro samostatné ověření zvládnutí učiva.

13 Náhodný generátor testů

14 Ukázka na webu

15 interaktivně Matika krokem www.mojeskola.cz
závěr Chcete-li studovat Komplexní čísla Diferenciální a integrální počet interaktivně zkuste Matika krokem Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Matika krokem  Proč? - motivy vzniku"

Podobné prezentace


Reklamy Google