Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Advertisements

OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Veřejné projednání květen 2006.
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Evropský sociální fond v ČR
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
ESF V ČR OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Grantové schéma kraje: ROZVOJ KAPACIT DALŠÍHO PROFESNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP Rozvoj lidských zdrojů 30. ledna 2006.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Programové období Benefit Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 Datum:
Evropský sociální fond v ČR
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ).
PRAVIDLA Desatero OP LZZ.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Aktuální stav průběhu 1. kola Výzvy v rámci opatření 3.3 Rozvoj dalšího profesního vzdělávání v Karlovarském kraji.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Operační programy Praha OP Praha Adaptabilita OP Praha Konkurenceschopnost.
Vzdělávací projekty pro města a obce Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 7. prosince 2006.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Zhodnocení realizace JPD 3, možnosti podpory z ESF v dalším období Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, Ing. Světlana.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Školení pro zaměstnance SSČ, v.v.i. Podpora ekonomických systémů na pracovištích AV ČR v oblasti projektového řízení Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová

2 Programy podpory  Pp-A: Rozvoj a zlepšení současné nabídky dalšího profesního vzdělávání včetně služeb s ním spojených  Pp-B: Vzdělávání lektorů, konzultantů, učitelů, metodických a řídících pracovníků působících v oblasti dalšího profesního vzdělávání

3 Financování  prostředky na podporu grantových projektů: cca 49,7 mil. Kč  rozděleny ve 3 kolech (výzvách k předkládání žádostí o finanční podporu)  hrazeno 100 % uznatelných výdajů – 75 % z Evropského sociálního fondu + 25 % státní rozpočet  zálohové financování

4 Kvantifikované cíle ZávazekPodpořené projekty Počet nově vytvořených / inovovaných vzdělávacích programů 5076 Počet podpořených lektorů dalšího vzdělávání

5 Projekty  celkový počet předložených projektů: 76  celkový počet podpořených projektů:23  Program podpory A: 17  Program podpory B: 6  úspěšnost cca 30 %

6 Struktura úspěšných žadatelů:  střední školy: 4  vysoké školy: 3  nestátní neziskové organizace: 4  podnikatelské subjekty: 6  obce/města: 1  svazy, komory, oborová sdružení:4  zdravotnická zařízení: 1

7 Nejčastější nedostatky  obsahově nepřijatelný projekt  příliš obecný popis klíčových aktivit - nejasnosti ohledně rozsahu aktivit  neprůhledný nebo nepřiměřený rozpočet  nejasné výsledky a výstupy projektu  nadhodnocené úvazky pracovníků pro administraci projektu  otázky veřejné podpory  duplicita aktivit

Dotační programy pro další vzdělávání v období strukturální fondy EU

9 Programové dokumenty Sektorové operační programy:  OP Podnikání a inovace  OP Výzkum a vývoj pro inovace  OP Lidské zdroje a zaměstnanost  OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost  OP Životní prostředí  OP Doprava  OP Technická pomoc  Integrovaný operační program Regionální operační programy:  ROP Severovýchod

10 OP Lidské zdroje a zaměstnanost  alokace na program: cca 64 mld. Kč  řídící orgán: Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Priority: 1. Adaptabilita 2. Aktivní politika trhu práce 3. Sociální integrace a rovné příležitosti 4. Veřejná správa a veřejné služby 5. Mezinárodní spolupráce

11 OP Lidské zdroje a zaměstnanost Priorita 1: Adaptabilita  opatření 1.1 – Zvýšení adaptability pracovní síly a konkurenceschopnosti podniků (odvětví s růstovým potenciálem, strukturální změny – zaměstnanci ohrožení nezaměstnaností, začínající podnikatelé)  opatření 1.2 – Podpora rozvoje systému dalšího profesního vzdělávání (zástupci zaměstnanců a zaměstnavatelů, poskytovatelé dalšího vzdělávání, lektoři)

12 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost  alokace na program: cca 50 mld. Kč  řídící orgán: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Priority: 1. Modernizace počátečního vzdělávání 2. Modernizace terciárního vzdělávání a výzkumu a vývoje 3. Rozvoj dalšího vzdělávání

13 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Priorita 3: Rozvoj dalšího vzdělávání  opatření 3.1 – Rozvoj systémového rámce dalšího vzdělávání  opatření 3.2 – Podpora dalšího vzdělávání v podnikatelském sektoru  opatření 3.3 – Podpora dalšího vzdělávání v sektoru veřejných služeb  opatření 3.4 – Podpora individuálního dalšího vzdělávání

14 OP Podnikání a inovace  alokace na program: cca 85 mld. Kč  řídící orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR + zprostředkovatelské agentury (CzechInvest, CzechTrade, ČMZRB, Česká energetická agentura) Priority: 1. Podnikání a inovace 2. Prostředí pro rozvoj podnikání a inovace 3. Služby pro rozvoj podnikání

15 OP Podnikání a inovace Priorita 2: Prostředí pro rozvoj podnikání a inovace  opatření 2.2 – Rozvoj lidských zdrojů s cílem zefektivnit využití lidského potenciálu v průmyslu (Infrastruktura pro rozvoj lidských zdrojů) - tvorba kvalitní infrastruktury pro vzdělávání a rozvoj lidských zdrojů (školící střediska)

16 Regionální operační program Severovýchod  alokace na program: cca 13 mld. Kč  řídící orgán: Regionální rada regionu soudržnosti Severovýchod ( Priority: 1. Rozvoj dopravní infrastruktury 2. Rozvoj městských a venkovských oblastí 3. Cestovní ruch 4. Rozvoj podnikatelského prostředí

17 Regionální operační program Severovýchod Priorita 4: Rozvoj podnikatelského prostředí  opatření 4.2 – Podpora rozvoje spolupráce se středními školami a učilišti, dalšími regionálními vzdělávacími institucemi a úřady práce

18 Aktuální informace    webové stránky příslušných ministerstev a dalších vyhlašovatelů grantových schémat (Regionální rada NUTS II Severovýchod, Královéhradecký kraj,…)

Děkuji za pozornost Mgr. Olga Zumrová Krajský úřad Královéhradeckého kraje