Pravidla pro zajištění regionálních funkcí v Pardubickém kraji Seminář RF – 4.4.-5.4.2007 Pardubice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt CzechEkoSystem (Ekosystém pro rizikový kapitál)
Advertisements

Finanční řízení projektu Seminář pro žadatele k oblasti podpory 1.5 OP VK.
Nový způsob financování RF od roku 2004 Vít Richter Národní knihovna ČR tel , mobil Praha
Regionální knihovní systém Clavius REKS
Regionální funkce knihoven v Jihočeském kraji Lidmila Švíková.
Ladislava Zemánková, NK ČR Regionální funkce: nějak bylo, nějak bude!? Ladislava Zemánková, NK ČR Knihovny v pavučině spolupráce.
Tvorba výměnných fondů, jejich cirkulace a distribuce Definice závazného standardu výkonového ukazatele pro práci s výměnnými fondy Struktura výkonového.
Průzkum výkonu a struktura smluv na zajištění RF Marie Nádvorníková (Vědecká knihovna v Olomouci) Brno, 23. dubna 2002.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
FINANCOVÁNÍ ŠKOLSTVÍ.
Uznatelné výdaje v projektech podpořených ze strukturálních fondů EU v administraci NROS Vyúčtování globálních grantů.
Doplňování KF v číslech aneb Několik údajů k zamyšlení Akviziční seminář Havlíčkův Brod,
Finanční prostředky pro příští programové období prosince 2006 Ing. Bohdan Hejduk, náměstek ministra.
Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně 1 Zajištění vybraných regionálních funkcí na úrovni střediskových knihoven PhDr. Zdeňka Friedlová.
Regionální funkce knihoven v roce 2005 a v roce 2006 současný stav, problémy a perspektivy Regionální funkce knihoven listopadu 2005 Národní knihovna.
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
2. Statistika knihovnických činností (Revize standardu regionálních funkcí) Pardubice 15. – Ladislava Zemánková.
Královéhradecký kraj Standardy VKIS v praxi Celostátní seminář knihovníků Pardubice 1. listopadu 2005 Eva Semrádová Studijní a vědecká knihovna v Hradci.
Nejčastější chyby při vyúčtování dotací EVVO z rozpočtu kraje Kontakt: Ing. Hana Jadviščoková
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Dotační program na podporu výstavby metropolitních sítí.
Regionální funkce 2010 Výkazy a výroční zprávy Sekce SDRUK pro RF Praha, NK ČR
1. Poradenská a konzultační činnost, plány, rozbory (Revize standardu regionálních funkcí) Pardubice 15. – Jana Nejezchlebová MZK Brno Ladislava.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
REGIONÁLNÍ FUNKCE KNIHOVEN Pomoc nebo omezení ? Definice RF knihovny Funkce, v jejichž rámci krajská knihovna a další pověřené knihovny, poskytují základním.
 asi 60 km od Olomouce  Středisková obec  Necelé 2000 obyvatel  Středisková knihovna  Obsluhuje 12 knihoven  1 pracovník profesionální  úvazek na.
3. Vzdělávání knihovníků, semináře, porady Pardubice Zuzana Hájková Zlata Houšková.
Zajištění regionálních funkcí formou objednávky knihovnických služeb PhDr. Zdeňka Friedlová Krajská knihovna Františka Bartoše se sídlem ve Zlíně.
Regionální funkce knihoven ve Zlínském kraji Setkání starostů a knihovníků Zlín – PhDr. Zdeňka Friedlová Krajská knihovna Františka Bartoše.
Příprava knihoven na výkon regionálních funkcí ve Středo- českém kraji v letech 2001/2002 Mgr. Jan Helcelet Středočeská vědecká knihovna v Kladně Seminář.
1 Regionální funkce v roce 2005 „ Několik“ údajů z výroční zprávy Praha, 1. června řádné zasedání sekce SDRUK pro RF.
Současný stav regionálních funkcí v ČR Knihovnická dílna 2006 Praha, 7. dubna 2006.
1 Regionální funkce v roce 2004 Výchozí stav pro krajské spravování RF Pardubice, 1. listopadu 2005 Celostátní seminář.
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji III.
Financování regionálního školství
POČET OBSLUHOVANÝCH KNIHOVEN POČET METODIKŮ 25,78 (PK: 23,18) 25,46 (PK: 22,06) 24,53 (PK 21,53) Počet metodických návštěv 936 (1,35;
Služby knihoven knihovnám v roce Regionální služby  Knihovna BBB v Uh. Hradišti je pověřenou knihovnou z hlediska RF  Knihovna BBB zajišťuje výkon.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Výkon regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v roce 2014 v celostátním srovnání Porada ředitelů pověřených knihoven Jihomoravského kraje Městská knihovna.
Projekty SIPVZ 2005 Rozbor kritických momentů v přípravě projektů SIPVZ.
Porušení rozpočtové kázně při čerpání dotací z rozpočtů územně samosprávných celku. Ing. Michal Obrusník.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Výroční zpráva o plnění regionálních funkcí krajských knihoven na území ČR za rok 2015 Vícezdrojové financování – možný trend regionálních funkcí… PORADA.
VÝKON REGIONÁLNÍCH FUNKCÍ V ROCE 2016
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Liberec.
VÝKON REGIONÁLNÍCH FUNKCÍ V ROCE 2016
Rozpočet přímých NIV na rok 2014
Pět let RF v číslech úspěchy, rozpaky, hledání
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Výroční zpráva o plnění regionálních funkcí krajských knihoven na území ČR za rok 2015 Vícezdrojové financování – možný trend regionálních funkcí… PORADA.
Setkání regionálních výrobců
PORADA RF Holasovice
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Automatizace venkovských knihoven – nutnost či luxus
Rozpis rozpočtu a normativy
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Dokončení DŘ 2012 a Podmínky DŘ 2013
Vyúčtování dotací za rok 2013 Rozdělení dotací v roce 2014
Transkript prezentace:

Pravidla pro zajištění regionálních funkcí v Pardubickém kraji Seminář RF – Pardubice

Důvody zpracování nového systému Neprůhlednost pro krajské kontroly Nejednotnost výkonu v některých střediscích Rozdílné částky odměňování knihovníků Důsledné podchycení všech výkonů písemně

Změny oproti původnímu modelu (Met.pokyn MK) Rozdělení dotace na část krajskou a regionální Finance již nejsou rozdělovány poměrem 45% a 55% Na nákup VF jde 50% částky z celé reg. dotace Ve službách si knihovníci účtují výkony (závazné) Počet svazků ve výměnných souborech je dvojnásobný Na kalendářní rok je stanoven počet svazků k revizi – 1/5 fondu obsluhovaných knihoven

Hlavní zásady systému na úrovni regionů ½ financí na nákup VF ½ financí na ostatní výdaje (na plat metodika, část ekonoma,provoz reg. metodiky, zbytek na služby obsluhujících knihoven) Závazné sazby na výkony

Zásady na úrovni obsluhujících knihoven Nakoupit přesné množství svazků za stanovenou částku Za zpracování tohoto množství odměna podle sazebníku Za revizi 1/5 fondu odměna podle sazebníku 2x ročně výměnný soubor do každé knihovny (1 soubor=60 sv.) Za tento počet odměna podle sazebníku Metodická návštěva 1x ročně v každé knihovně Za 1 met. návštěvu odměna podle sazebníku Na úhradu dalších výdajů (poradenství, statistika, materiál, služby, spoje atd.) tzv. paušál = 1 000,-Kč/obsluhovaná knihovna

Smluvní materiály Nové smlouvy o pověření mezi KK a PK Nové smlouvy o přidělení financí mezi Pk a zřizovateli PK Nové objednávky služeb pro obsluhující knihovny Smlouvy o obsluze v regionech nejsou třeba ( kraj je vyhodnotil jako nadbytečné )

Zásady účtování Fin. prostředky jsou poskytnuty PK ve dvou částkách – k a Fa za nákup zasílat na PK od do Vyúčtování služeb 3x ročně – k 31.5., 31.8., Výkony dokladovat na předepsaných tiskopisech Nevyčerpané částky vrátit na účet poskytovatele do 15.1.

Zpracování pomocných účtovacích tiskopisů Sazebník výkonů Tiskopis pro sumarizaci výkonů Záznam o vzdělávací akci Zápis z revize Zápis z metodické návštěvy Účtování probíhá na základě vynásobení realizovaných výkonů a částky ze sazebníku.

Testování systému Systém bude v průběhu realizace podroben pravidelnému hodnocení Po každém účtování budou projednávány případné přesuny částek v kapitolách Koncem roku bude systém vyhodnocen a podle výsledků případně upraven

Čeho chceme dosáhnout? Sjednotit výkony ve všech regionech alespoň na průměrné úrovni Odstranit nedostatky v administrativním vykazování výkonů Zvýšit kontrolu nad financemi kraje

Děkuji za pozornost