Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha 4.5.2005.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Uzavírání veřejnoprávních smluv
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Informativní schůzka k programu 1M Praha
Jak dodržují veřejné instituce zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím? Úkol pro předmět Svobodný přístup k informacím FFMU v Brně, Ústav.
Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka.
Rozhodnutí o poskytnutí dotace
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Výzkumné projekty MPO řešené v r na ZČU náležitosti účetních dokladů na ZČU u projektů se samostatným bankovním účtem.
Czech POINT Tereza Šístková xsist02.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2042/2003 ze dne 20. listopadu 2003.
Novela zákona č. 38/1994 Sb. (zákon č. 220/2009 Sb.)
Požadavky ERÚ a povinnosti českého účastníka při účasti na německém trhu Blahoslav Němeček Místopředseda a ředitel sekce regulace ERÚ.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Kontrola zboží dvojího použití - nové aspekty Ing. Svatopluk Leitgeb 10. listopadu 2009 © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Založení a vznik Fiktivní firmy
Aktuální stav rejstříku povolenek na emise skleníkových plynů z pohledu OTE – AEM - Ostrava Miroslav Řehoř.
1 Stav novelizace energetických zákonů a vyhlášek a účinnost užití energie v průmyslu Současný stav energetické legislativy v ČR Seminář AEM Brno – 20.
Registrace podle EMAS III
Registr dlužníků státu
XVI. Seminář energetiků, Jelenovská Rejstřík obchodování s povolenkami na skleníkových plynů Ing. Igor Chemišinec, Ph.D.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Základní informace ADMINISTRACE PROJEKTOVÝCH LISTŮ Ing.
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
Smluvní vztahy a registrace u Operátora trhu s elektřinou, a. s
Technické prostředky k zabezpečení provozování systémů OTE Vojtěch Szaló AEM SUCS.
Jak vstupovat na trh s elektřinou v ČR – finanční jištění Pavel Maxa
Přehled funkcí rejstříku, veřejná a neveřejná část AEM Pavel Hruška.
Obchodování s emisními povolenkami v roce 2006 a stav emisního trhu v EU Ing. Jakub Nečesaný Operátor trhu s elektřinou, a.s. Asociace Energetických Manažerů12.
Obchodování s elektřinou a povolenkami skleníkových plynů po vstupu do EU Ing. Miroslav Marvan 8. podzimní konference energetických manažerů 14. září 2005.
Osobní údaje při registraci domén Praha září 2007 Mgr. Martina Šnajderová, DiS. Úřad pro ochranu osobních údajů.
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík PRAHA
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Transakce prováděné účastníkem AEM M.Řehoř.
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Právo na informace Tereza Danielisová,
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část Právnická fakulta MU Brno říjen 2011 zpracoval: Petr Průcha.
Zásadní změny v novele energetického zákona
Novela zákona o elektronickém podpisu Předmět úpravy novely zákona Obsah prezentace  Dosažení kompatibility se Směrnicí 1999/93/ES:  uznávání.
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
AEM 20. Listopadu 2003 Operátor trhu s elektřinou - činnosti, přeshraniční přenosy, burza.
Vliv novelizované legislativy na činnost OTE
Vydávání výstupů z informačních systémů veřejné správy
INSPIRE směrnice 2007/2/ES Transpozice směrnice INSPIRE v České republice Enviro – i – Forum, Zvolen,
Rejstřík povolenek na emise CO2 v ČR - kompetence OTE
Smluvní vztahy a registrace- držitelé licence na distribuci Jaroslav Žákovčík Praha
OBLAST VYDÁVÁNÍ POVOLENÍ. Povolování obchodu s vojenským materiálem upravuje § 6 až 13 zákona č. 38/1994 Sb. § 6 - vydává se právnické osobě se sídlem.
Novela Energetického zákona změny a zkušenosti v oblasti elektroenergetiky a teplárenství Brno Ing. Josef Snítilý © 2005 Ministerstvo průmyslu.
Evropská občanská iniciativa
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Návrh nařízení Evropského parlamentu a Rady o elektronické identifikaci a důvěryhodných službách pro elektronické transakce na vnitřním trhu (eIDAS) Lucie.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Postup pro aktualizaci sítě sociálních služeb v Olomouckém kraji Pracovní setkání Olomouc
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Schválením žádosti projekt nekončí
Veřejnoprávní smlouvy
Novelizace zákona o IRZ Ing. Mgr. Eduard Hlavatý XVII
Schválením žádosti projekt nekončí
Přihlášení uživatele do portálu
Setkání regionálních výrobců
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Webové portály LDS/MDS
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
Výrobny a mikrozdroje Ing. Martin Kříž
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha

2 Termíny a pojmy-v ykládají se ve smyslu posledního platného znění:  Zákon o podmínkách obchodování s povolenkami na emise skleníkových plynů a o změně některých zákonů, č.695/2004 Sb.(dále jen zákon).  Směrnice 2003/87/ES dává za povinnost členským státům zajistit založení a udržování rejstříku za účelem zajištění přesné evidence vydávání, držení, převodu a zrušení povolenek.  Nařízení Komise č. 2216/2004 o standardizovaném a bezpečném systému rejstříků (dále jen Nařízení) podle směrnice 2003/87/ES Evropského parlamentu a Rady a Rozhodnutí 280/2004/ES Evropského parlamentu a Rady popisuje jak mají být rejstříky implementovány.

3 Správce rejstříku  Operátor trhu s elektřinou, a.s. byl stanoven v zákoně správcem rejstříku v ČR (dále jen správce rejstříku).  Smluvní vztah s MŽP za účelem stanovení podmínek správy rejstříku, zejména přesné evidence vydávání, držení, převodu a zrušení povolenek.  Žádosti na založení příslušných účtů začne správce rejstříku evidovat po schválení NAP a certifikaci informačního systému Evropskou komisí.

4 Držitel vkladního účtu  Provozovatel zařízení s právoplatným povolením vydaným MŽP.  Smlouva se správcem rejstříku o zřízení a vedení účtu(ů) v rejstříku.  Založení vkladního účtu podle počtu zařízení.

5 Držitel osobního vkladního účtu  Smlouva se správcem rejstříku o zřízení a vedení účtu(ů)v rejstříku.  Založení osobního vkladního účtu(ů) podle požadavku.

6 Registrace  Zaregistrování identifikačních údajů o držiteli účtu do informačního systému správce rejstříku (dále ISR).  Na základě registrovaných údajů se uzavírá smlouva a následně zakládá příslušný účet.

7 Podmínky registrace  Právoplatné rozhodnutí o Povolení vydané MŽP (provozovatel zařízení).  Schválený NAP.  Certifikace informačního systému správce rejstříku Evropskou komisí.

8 Webová stránka Rejstříku – Žádost ŽÁDOST o zřízení a vedení účtu v rejstříku pro obchodování s povolenkami emisí skleníkových plynů Příloha č. 1 k žádosti o zřízení a vedení účtu v rejstříku pro obchodování s povolenkami emisí skleníkových plynů – vkladní účty provozovatele zařízení Příloha č. 2 k žádosti o zřízení a vedení účtu v rejstříku pro obchodování s povolenkami emisí skleníkových plynů – osobní vkladní účty

9 Obecný postup registrace  Registrace držitele účtu – registrační formulář „Žádost“  Registrace osob – Příloha č.1 ke každému zařízení  Registrace osob - Příloha č.2 pro každý osobní vkladní účet  Odeslat elektronicky vyplněnou „Žádost“ včetně Příloh(y) na adresu:  Komunikace s OTE – upřesnění údajů

10 Smlouva  Uzavřená na podkladě zaregistrovaných údajů.  Uzavírá správce rejstříku s provozovatelem zařízení nebo obchodníkem.  Smlouva je typového znění pro všechny držitele účtů.

11 Uzavření smlouvy  Předání ověřených kopií dokladů (výpis z OR, Povolení vydané MŽP) a podepsaných formulářů „Žádost“ včetně Příloh(y)  Správce rejstříku ověří zaregistrované údaje a připraví návrh smlouvy, který odešle k podpisu žadatele.  Žadatel zajistí podpisy smlouvy a ověření osob v přílohách.  Na základě podepsané smlouvy aktivuje správce rejstříku příslušný účet a přístup určeným osobám.

12 Webová stránka Rejstříku - Smlouva Smlouva o zřízení a vedení účtu v rejstříku pro obchodování s jednotkami přiděleného množství (povolenkami) emisí skleníkových plynů a úpravě souvisejících vztahů Příloha č.1 - Zástupci pro komunikaci (ověření totožnosti) Příloha č.2 –Obchodní podmínky pro Informační systém registru pro obchodování s povolenkami skleníkových plynů (dále pouze obchodní podmínky ISR) Příloha č.3 – Ceny účtované správcem rejstříku Příloha č.2 a č.3 – ve znění schváleném Výborem rejstříku budou zveřejněny správcem rejstříku na adrese

13 Obchodní podmínky – změny+ projednání  Správce rejstříku je povinen Obchodní podmínky ISR novelizovat v návaznosti na změny právních norem a oprávněn s ohledem na fungování rejstříku.  Správce rejstříku zveřejní navržené změny k připomínkám na 14 dní pro držitele účtů.  Správce rejstříku následně do 28 kalendářních dnů od zveřejnění zpracuje vyhodnocení došlých připomínek a předá ke schválení Výboru rejstříku.  Výbor rejstříku se vyjádří ke změně Obchodních podmínek ISR do 14 kalendářních dnů po předložení Správcem rejstříku.  Po schválení Výborem rejstříku zveřejní správce rejstříku konečné znění do dvou pracovních dnů na webových stránkách rejstříku.  Konečné znění Obchodních podmínek ISR se stává pro účastníky závazné s účinností ode dne určeného v příslušné novelizaci Obchodních podmínek.

14 Obchodní podmínky–Revize 01-květen 2005 přehled částí 1.Obecná ustanovení 2.Zabezpečený přístup do ISR 3. Zajištění správy účtů a správy účastníků 4. Zajištění správy transakcí s povolenkami 5.Monitorování transakcí a správa systému 6.Reportovací a publikační činnosti 7.Tvorba a zpracování podkladů pro fakturaci 8.Reklamace 9.Výbor rejstříku

15 Projednání připomínek  Připomínky – elektronicky správci rejstříku.  Správce rejstříku posoudí a předloží k projednání Výboru rejstříku.  Výbor rejstříku posoudí připomínku a rozhodne o případné úpravě.  Do 5 pracovních dnů po schválení Výborem rejstříku je schválená úprava v konečné podobě zveřejněna a stává se závazná pro držitele účtů.

16  Děkuji za Vaši pozornost, konkrétní situace doporučuji řešit osobně po telefonické dohodě na tel