Volnočasové projekty a EU financování

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PROGRAMY PODPORY VÝSTAVBY ZE STRANY EVROPSKÉ UNIE Autor: Jiří Vaněk Vyučující: Ing. Martin Čásenský, CSc. Management podniku 2013/2014 České vysoké učení.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Programové priority  P1 Regenerace a rozvoj měst  P2 Integrovaná podpora místního rozvoje  P3 Dostupnost a obslužnost regionu  P4 Udržitelný rozvoj.
Cassia Development & Consulting, s.r.o.
Regionální operační programy
ROP – možnosti pro cestovní ruch
Dotační příležitosti.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Operační program Infrastruktura – část životní prostředí Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor životního prostředí.
Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Prioritní osa 2: Rozvoj městských a venkovských oblastí.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Možnosti podpory investičních záměrů v oblasti vzdělávání Liberec – KÚ Libereckého kraje.
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
3.1 – Rozvoj urbanizačních center Příjemci podpory
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod 2007 – 2013
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy 2007 – /11/2008 Mladá Boleslav Ing. Jan Přikryl.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Zkušenosti a přínosy ROP Střední Morava pro rozvoj Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil hejtman Olomouckého kraje předseda Výboru Regionální rady regionu.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA. Seznámení s IPRM do IOP.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Národní dotační programy
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný regionální operační program
Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013
Evropský sociální fond
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
Výsledky projednávání
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
Informace o vyhlášených výzvách
Transkript prezentace:

Volnočasové projekty a EU financování Miloš Blaškovan Naviga 4 s.r.o. Tel.: 224 829 422, Fax: 224 829 425 blaskovan@naviga4.cz

Období 2007 - 2013 Rozvoj volnočasových aktivit je v souladu s prioritami Národního rozvojového plánu ČR na období let 2007 – 2013: Rozvoj udržitelného cestovního ruchu Vyvážený rozvoj regionů Rozvoj městských oblastí Rozvoj venkovských oblastí Regionální konkurenceschopnost – Praha Projekty realizované v této oblasti tak budou moci čerpat dotace ze strukturálních fondů EU, zejména pak z programů: Integrovaný operační program (IOP) Regionální operační programy (ROP) Operační program Praha – Konkurenceschopnost

Integrovaný operační program (IOP) Rozvoj cestovního ruchu Podpora budování destinací cestovního ruchu národního a nadregionálního významu (3.2) Podporované aktivity: komplexní projekty vybudování a rekonstrukce zařízení cestovního ruchu projekty relaxační, wellness turistiky nebo konferenční a kongresové turistiky péče o přírodní atraktivity národního významu za účelem rozvoje cestovního ruchu zkvalitňování sportovně-rekreační turistické infrastruktury rozvoj lázeňství a lázeňského cestovního ruchu Cílové skupiny: krajské úřady, města, obce, svazky obcí Czechtourism , asociace právnické a fyzické osoby NNO, rozpočtové a příspěvkové organizace Celkem podpora EU a národní zdroje (3.2): 22,5 mld Kč

Integrovaný operační program (IOP) Revitalizace panelových sídlišť Komplexní revitalizace prostředí panelových sídlišť (5.2) Podporované aktivity: úpravy sídlištního prostoru – zeleň, parková úpravy, chodníky, předzahrádky, lavičky rekonstrukce chátrajících objektů, které jsou přímou součástí soustavy panelových objektů budování či modernizace sportovních a rekreačních ploch zlepšení infrastruktury v rámci sídlištních celků ekologické parkování Cílové skupiny: města, obce Celkem podpora EU a národní zdroje (5.2): 5,0 mld Kč

Regionální operační programy (ROP) Rozvoj cestovního ruchu objevuje se jako jedna z hlavních priorit v každém regionálním operačním programu Podporované aktivity: výstavba či obnova vybavenosti v oblasti sportu, rekreace a lázeňství modernizace a rozvoj areálů zimních sportů, lyžařských běžeckých tras a areálů obnova, rozvoj a rekonstrukce základní a doprovodné infrastruktury pro cestovní ruch (cyklistických stezek, infrastruktury pro „in-line“ sporty, vodní aktivity a vodní turistiku, hippostezek...) rozvoj ubytovacích zařízení, golfová turistika a pod. Cílové skupiny: kraje, obce, svazky obcí, organizace jimi zřizované nestátní neziskové organizace hospodářská komora a její složky podnikatelské subjekty Celkem podpora EU a národní zdroje: 20 - 40 mld Kč

Regionální operační programy (ROP) Rozvoj měst a venkova objevuje se jako jedna z hlavních priorit v každém regionálním operačním programu Podporované aktivity: rekonstrukce veřejných prostranství zejména v centrech měst a na sídlištích budování, obnova a modernizaci technického vybavení území měst, pro zvýšení jejich atraktivity pro soukromé investice rozšiřování kulturních sportovních a volnočasových sportovně-rekreačních zařízení rekonstrukce a využití zchátralých objektů a nevyužívaných ploch („brownfields“) výstavba víceúčelových zařízení a ploch pro spolkové, sportovní, zájmové i kulturní aktivity Cílové skupiny: kraje, obce, svazky obcí, organizace jimi zřizované nestátní neziskové organizace hospodářská komora a její složky podnikatelské subjekty Celkem podpora EU a národní zdroje: 20 - 40 mld Kč

OP Praha – Konkurenceschopnost Dostupnost a prostředí revitalizace opuštěných, znehodnocených nebo sociálně problémových území a ploch (1.4) Podporované aktivity: revitalizace opuštěných, poškozených nebo nevhodně využívané plochy typu „brownfields“ revitalizace veřejných prostranství v obytných územích, včetně sídlišť nebo jiných sociálně problémových lokalit (například s vysokou koncentrací kriminality) v rámci revitalizace ploch obnovovat i historicky cenné objekty, snížit tlak na výstavbu nových objektů v přírodně nebo historicky cenných lokalitách podpořit rozšiřování a obnovu ploch zeleně ve městě Cílové skupiny: hlavní město Praha, městské části a organizace jimi zřízené Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. nestátní neziskové organizace profesní a zájmová sdružení (hospodářské komory apod.) Celkem podpora EU a národní zdroje (Priorita 1): 7,6 mld Kč