Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013"— Transkript prezentace:

1 Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013
Dotace z Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF) Ing. Martina Kučerová G-PROJECT, s.r.o Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

2 Modul: Regionální operační program pro NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE
Realizace v rámci projektu Vývoj nových modulů dalšího profesního vzdělávání regionálních manažerů Žadatel Místní akční skupina Hlubocko - Lišovsko o.p.s. Operační program Operační program Rozvoj lidských zdrojů E-learning (přístup do kurzu) Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

3 Modul: Regionální operační program pro NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE
Představení ROP a jednotlivých prioritních os Zdroje informací – internetové stránky RR Praktická ukázka projektu, včetně všech povinných příloh Studie proveditelnosti Benefit – elektronická žádost

4 Regionální operační program NUTS II Jihozápad (ROP JZ)
Spadá mezi regionální operační programy v cíli Konvergence Je určen pro region soudržnosti Jihozápad sestávající z Jihočeského a Plzeňského kraje Je pro něj vyčleněno 619,65 mil. € (cca 17,47 mld. Kč) Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

5 Jaké projekty mohou být z ROP Jihozápad financovány?
ROP JZ obsahuje 3 prioritní osy rozdělující operační program na logické celky směřující ke zvýšení konkurenceschopnosti a atraktivity regionu Osa 1 – Dostupnost center Osa 2 – Stabilizace a rozvoj měst a obcí Osa 3 – Rozvoj cestovního ruchu Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

6 Kdo může žádat o podporu?
Kraje Obce, svazky obcí Organizace zřizované nebo zakládané kraji či obcemi Církevní právnické osoby Školy Nestátní neziskové organizace Podnikatelé Profesní organizace Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

7 Prioritní osa 1 Dostupnost center
Podpora EU (max. ve výši 85% dotace) 275,7 mil. € Oblasti podpory: 1.1 Modernizace regionální silniční sítě 1.2 Rozvoj infrastruktury veřejné dopravy 1.3 Modernizace vozového parku veřejné dopravy 1.4 Rozvoj regionálních letišť 1.5 Rozvoj místních komunikací Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

8 Prioritní osa 1 1.1 Modernizace regionální silniční sítě
Podporovány jsou projekty na silnicích II. a III. třídy: napojení regionu na nadřazenou silniční síť zlepšení dostupnosti rozvojových území a ploch napojení venkovských regionů na centra zlepšení dostupnosti hraničních přechodů Žádat mohou: Kraj a organizace zřizované nebo zakládané kraji Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

9 Prioritní osa 1 1.2 Rozvoj infrastruktury pro veřejnou dopravu
Podporovány jsou projekty zaměřené na výstavbu a modernizaci: železniční a autobusová nádraží a zastávky dopravní terminály pro veřejnou dopravu parkoviště pro přestup na veřejnou dopravu informační systémy technické prostředky pro rozvoj integrovaných dopravních systémů Žádat mohou: Kraj a organizace zřizované kraji, obce a dobrovolné svazky obcí, provozovatelé drážní dopravy, dopravci ve veřejné linkové dopravě Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

10 Prioritní osa 1 1.3 Modernizace vozového parku veřejné dopravy
Podporovány jsou projekty zaměřené na: nákup, popř. modernizace kolejových vozidel pro přepravu osob nákup jiných než kolejových vozidel pro přepravu osob přestavba autobusů na ekologický pohon Žádat mohou: Kraj a organizace zřizované kraji, obce a dobrovolné svazky obcí, provozovatelé dráhy, dopravci ve veřejné dopravě Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

11 Prioritní osa 1 1.4 Rozvoj regionálních letišť
Podporovány jsou projekty zaměřené na: výstavbu, rekonstrukci a modernizaci infrastruktury veřejných regionálních letišť napojení veřejných letišť na silniční síť zlepšení technického a bezpečnostního vybavení regionálních letišť Žádat mohou: Kraj a organizace zřizované kraji Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

12 Prioritní osa 1 1.5 Rozvoj místních komunikací
Podporovány jsou projekty zaměřené na: výstavbu, rekonstrukci nebo modernizaci místních komunikací pro napojení nových rozv. ploch odstraňování bodových závad na místních komunikacích (křižovatky, přejezdy, mosty) rekonstrukce a modernizace, popř. výstavbu místních komunikací pro zvýšení bezpečnosti dopravy a pro zlepšení dostupnosti částí obcí výstavbu místních komunikací vyvolanou modernizací silniční sítě Žádat mohou: Obce a organizace zřizované obcemi, dobrovolné svazky obcí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

13 Prioritní osa 2 Stabilizace a rozvoj měst a obcí
Podpora EU (max. ve výši 85% dotace) 201,4 mil. € Oblasti podpory: 2.1 Integrované projekty rozvojových center 2.2 Rozvojové projekty spádových center 2.3 Revitalizace částí měst a obcí 2.4 Rozvoj infrastruktury základního, středního a vyššího odborného školství 2.5 Rozvoj infrastruktury pro sociální integraci 2.6 Rozvoj zdravotnické péče Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

14 Prioritní osa 2 2.1 Integrované projekty rozvojových center
Podpora z ROP JZ se zaměřuje na: revitalizaci zanedbaných areálů, objektů a ploch v sídlech, centra města a památkově chráněných objektů a území přípravu rozvojových území pro podnikání a služby výstavbu, rekonstrukci a vybavení objektů občanské vybavenosti, objektů pro kulturu a volný čas modernizaci dopravních sítí v sídlech (komunikace, MHD) Žádat mohou: Města Plzeň a České Budějovice a jiné subjekty, které budou projekt realizovat v rámci IPRM na území města Č.B. nebo Plzně Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

15 Prioritní osa 2 2.2 Rozvojové projekty spádových center
Podporovány jsou projekty ve městech a obcích s počtem obyvatel 5000 – , zaměřené na: sanaci a revitalizaci zanedbaných areálů, objektů a ploch v sídlech stavební obnovu a dostavbu veřejných prostranství revitalizaci centra města a památkových chráněných objektů a území výstavbu, rekonstrukci a vybavení objektů občanské vybavenosti, objektů pro kulturu a volný čas značení a úpravy veřejných prostranství a objektů občanské vybavenosti pro zdravotně postižené Žádat mohou: Města a obce s 5000 – obyvateli, organizace zřizované obcemi Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

16 Prioritní osa 2 2.3 Revitalizace částí měst a obcí
Podporovány jsou projekty ve městech a obcích s počtem obyvatel 500 – 4 999, zaměřené na: sanaci a revitalizaci zanedbaných areálů, objektů a ploch v sídlech stavební obnovu a dostavbu veřejných prostranství revitalizaci centra města a památkových chráněných objektů a území výstavbu, rekonstrukci a vybavení objektů občanské vybavenosti, objektů pro kulturu a volný čas značení a úpravy veřejných prostranství a objektů občanské vybavenosti pro zdravotně postižené Žádat mohou: Města a obce s 500 – obyvateli, organizace zřizované obcemi Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

17 Prioritní osa 2 2.4 Rozvoj infrastruktury základního, středního a vyššího odborného školství
Podporovány jsou projekty zaměřené na: výstavbu, rekonstrukci a modernizaci objektů škol a školských zařízení vedoucí k vyšší efektivitě výuky pořízení a modernizaci vybavení škol a školských zařízení vedoucí k vyšší efektivitě výuky Žádat mohou: Kraj a organizace zřizované kraji (školy), obce a organizace zřizované obcemi (školy), církevní školy, soukromé školy, školské právnické osoby Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

18 Prioritní osa 2 2.5 Rozvoj infrastruktury pro sociální integraci
Podporovány projekty zaměřené na: rozvoj sítě sociálních služeb výstavbu, rekonstrukci a modernizaci objektů zařízení sloužících skupinám ohrožených vyloučením ze společnosti výstavbu, rekonstrukci, modernizaci a vybavení zařízení péče o seniory a předškolní a mimoškolní péče o děti nákup a modernizaci vybavení zařízení soc. služeb Žádat mohou: Kraj, obce, školská zařízení zřizovaná kraji a obcemi, církevní školy, soukromé školy, školské právnické osoby, poskytovatelé sociálních služeb Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

19 Prioritní osa 2 2.6 Rozvoj zdravotnické péče
Podporovány projekty zaměřené na: výstavbu, rekonstrukci a modernizaci objektů zdravotnických zařízení rozvoj sítě neodkladné přednemocniční péče (zdravotnické záchranné služby) nákup a modernizaci vybavení zdravotnických zařízení Žádat mohou: Kraj, obce, dobrovolné svazky obcí, nestátní zdravotnická zařízení Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

20 Prioritní osa 3 Rozvoj cestovního ruchu
Podpora EU (max. ve výši 85% dotace) 123,9 mil. € Oblasti podpory: 3.1 Rozvoj infrastruktury cestovního ruchu 3.2 Revitalizace památek a využití kulturního dědictví v rozvoji cestovního ruchu 3.3 Rozvoj služeb cestovního ruchu, marketingu a produktů cestovního ruchu Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

21 Prioritní osa 3 3.1 Rozvoj infrastruktury cestovního ruchu
Podporovány projekty zaměřené na: výstavbu a rekonstrukci turistických cest (pěší stezky, cyklostezky, hipostezky, vodní cesty), vč. značení a infrastruktury výstavbu a rekonstrukci sportovně-rekreační vybavenosti pro cestovní ruch výstavbu, rekonstrukci a modernizaci ubytovacích kapacit, zařízení pro kongresovou turistiku výstavbu a modernizaci zařízení určených pro lázeňské a ozdravné pobyty (wellness), infrastruktury související s lázeňstvím a úpravu prostranství a pěších zón ve vnitřních územích lázní Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

22 Prioritní osa 3 3.1 Rozvoj infrastruktury cestovního ruchu
Žádat mohou: Kraj, obce, dobrovolné svazky obcí, organizace zřizované kraji a obcemi, nestátní neziskové organizace, obchodní společnosti a fyzické osoby (musí podnikat min. 2 roky), zájmová sdružení právnických osob (musí podnikat min. 2 roky) Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

23 Prioritní osa 3 3.2 Revitalizace památek a využití kulturního dědictví v cestovním ruchu
Podporovány projekty zaměřené na: stavební rekonstrukce kulturních, historických a technických památek komplexní úpravy infrastruktury nebo veřejných prostranství v památkově chráněných území, v areálech památkově chráněných objektů budování doprovodných inf. systémů a značení památkově chráněných území a objektů restaurování movitých kulturních památek pořízení vybavení na podporu nového využití památkově chráněných objektů Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

24 Prioritní osa 3 3.2 Revitalizace památek a využití kulturního dědictví v cestovním ruchu
Žádat mohou: Kraj, obce, dobrovolné svazky obcí, organizace zřizované kraji a obcemi, nestátní neziskové organizace, obchodní společnosti a fyzické osoby (musí podnikat min. 2 roky), zájmová sdružení právnických osob (musí podnikat min. 2 roky) Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

25 Prioritní osa 3 3.3 Rozvoj služeb cestovního ruchu, marketingu a produktů cestovního ruchu
Podporovány projekty zaměřené na: služby na podporu rozvoje cestovního ruchu zavádění ICT v oblasti řízení a propagace cestovního ruchu (např. budování a rozvoj internetových inf. systémů, tvorba rezervačních a objednávkových systémů) propojení nabídky atraktivit a služeb do celků vytvářejících produkty cestovního ruchu podpora marketingových aktivit v cestovním ruchu Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

26 Prioritní osa 3 3.3 Rozvoj služeb cestovního ruchu, marketingu a produktů cestovního ruchu
Žádat mohou: Kraj, obce, dobrovolné svazky obcí, organizace zřizované kraji a obcemi, nestátní neziskové organizace, obchodní společnosti a fyzické osoby (musí podnikat min. 2 roky), zájmová sdružení právnických osob (musí podnikat min. 2 roky), hospodářská komora ČR a její složky Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

27 Kde získáte podrobnější informace?
Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad Jeronýmova 1750/21, České Budějovice internetové stránky: konzultace projektového záměru: Územní odbor implementace programu České Budějovice nebo Územní odbor implementace programu Plzeň Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

28 DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013"

Podobné prezentace


Reklamy Google