Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

RSK, 18. 10. 2016 KÚ Ústeckého kraje.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "RSK, 18. 10. 2016 KÚ Ústeckého kraje."— Transkript prezentace:

1 RSK, KÚ Ústeckého kraje

2 Národní program podpory CR v regionech
NPPCRR Národní program podpory CR v regionech Rozšíření podporovaných aktivit – mj. vytvořen samostatný podprogram na podporu marketinkových aktivit v CR Podpora nadregionálních aktivit (min. 2 kraje) Rozšíření skupin oprávněných příjemců Přidána právní forma NNO (ústav, spolek, OPS), příspěvková organizace, samosprávné celky, dobrovolný svazek obcí, atd. Navýšení alokace dotačního programu Některé výzvy na principu regionalizace (stanovení max. alokace pro každý kraj)

3 Národní program podpory CR v regionech
ZAMĚŘENÍ PROGRAMU zpřístupnění aktivit spojených s cestovním ruchem širší cílové skupině, rozprostření návštěvnosti (rovnoměrná návštěvnost regionů, omezení sezónnosti), rozvoj základní a doprovodné infrastruktury cestovního ruchu, podpora tvorby produktů a marketingové aktivity v cestovním ruchu, posilování konkurenceschopnosti regionálních destinací, rozvoj kvality služeb.

4 Národní program podpory CR v regionech
Podpora menších investičních projektů (primárně veřejně prospěšné akce), podpora propagace regionů Budou podporovány projekty zaměřené na podporu cestovního ruch nikoli pouze občanskou vybavenost obcí (jiné dotační tituly). Nebudou podporovány projekty, které jsou podporovány prostřednictvím programů spolufinancovaných EU či jiných národních dotačních titulů Podporovány nebudou ubytovací a stravovací kapacity – výstavba, dále nebude podporována samotná výstavba cyklostezek (pouze značení, propagace) Podpora nebude poskytována ani na provozní a osobní náklady spojené s realizací projektů, cestovné, pohoštění, projektová dokumentace, nákupy pozemků atd.

5 1. PODPOGRAM - Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury CR
Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury a služeb CR v regionech. Zvýšení a zkvalitnění nabídky destinace a její atraktivity. Podpora vzniku nové nebo rozvoj a zkvalitnění stávající infrastruktury Cílem podprogramu je podpořit rozvoj podnikatelských i nepodnikatelských aktivit, které jsou určeny návštěvníkům případně rezidentům v rámci volnočasových aktivit. V rámci podprogramu budou podporovány oblasti: monitoring návštěvnosti; rozvoj navigačních a informačních systémů v rámci atraktivit; rozvoj vybavenosti turistických tras; úprava lyžařských běžkařských tras; ekologicky šetrná doprava návštěvníků (úprava dopravních prostředků); doprovodná infrastruktura CR. Výše dotace: max. 50 %

6 1. PODPOGRAM - Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury CR
Příjemci dotace: Samosprávné celky, organizace zřízené samosprávními celky (mimo muzeí zřizovaných krajem) mikroregiony/DSO spravující destinaci přesahující administrativní hranice (spolupráce na realizaci projektu s místní destinačních společností) oblastní destinační společnosti Geoparky, NNO v cestovním ruchu, případně provozující atraktivity cestovního ruchu, provozovatelé TIC, podnikající PO a FO.

7 2. PODPROGRAM – Marketingové aktivity v CR
Podpora destinačních společností Podpora marketingových aktivit, tvorby produktů a zavádění inovací. V rámci podprogramu budou podporovány: řízení destinace; marketingové výzkumy; tvorba a inovace produktů; marketingová komunikace a podpora značky destinace distribuce produktů cestovního ruchu; Výše dotace: max. 50 %. Příjemci dotace: registrované lokální a oblastní destinační společnosti, krajské destinační společnosti, popř. krajské oddělení cestovního ruchu.

8 Národní program podpory CR v regionech
Podprogram: Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury CR – Investice v CR Marketingové aktivity v CR – Marketing CR Dotační titul: Podpora nadregionálních aktivit Rozvoj veřejné infrastruktury CR Marketingové aktivity na úrovni krajů Marketingové aktivity na oblastní a lokální úrovni jlj

9 Dotační tituly Příjemci Podprogram 1/dotační titul - Podpora nadregionálních aktivit (projekt realizovaný min. 2 krajích) samosprávné celky (vyjma statutárních měst a městských částí), organizace zřízené samosprávními celky (mimo muzeí zřizovaných krajem), mikroregiony/DSO spravující destinaci přesahující administrativní hranice, oblastní destinační společnosti, geoparky, NNO v CR, případně provozující atraktivity CR. Podprogram 1/dotační titul - Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury CR podnikatelské subjekty (podnikající PO a FO) Podprogram 1/dotační titul - Rozvoj veřejné infrastruktury CR samosprávné subjekty (kraje, obce - vyjma statutárních měst a městských částí, organizace zřízené samosprávními celky s výjimkou krajských muzeí), provozovatelé TIC, NNO provozující atraktivity CR, destinační společnosti, mikroregiony / DSO. Podprogram 2/dotační titul - Marketingové aktivity na úrovni krajů krajské destinační společnosti, krajské oddělení cestovního ruchu v případě, že na území kraje nepůsobí krajská destinační společnost. Podprogram 2/dotační titul - Marketingové aktivity na oblastní a lokální úrovni registrované lokální a oblastní destinační společnosti.

10 Národní program podpory CR v regionech
Max. rozsah projektů 0,5 – 5 mil. Kč / 10 mil. Kč v případě podpory nadregionálních aktivit. Spolufinancování 50 : 50 Stanovení alokace pro kraj Výše alokace NPPCRR stanovená pro kraj se odvíjí od výše podílu kraje na podpoře CR vynaložené z prostředků krajů za období 3 let. Vypočtený podíl je platný pro výzvy 2017 – 2018. Podíl krajů na celkové alokaci NPPCRR v % (pro roky 2017 a 2018) Pro ÚSTECKÝ KRAJ podíl 9 % z celkové alokace

11 Národní program podpory CR v regionech
Realizace projektů 1 až 2 roky (pravidlo n+1) Dodavatelský způsob realizace projektů (výběrová řízení na dodavatele) Povinný marketing (propagace výstupů) u projektů realizovaných v rámci podprogramu č. 1 (min 3 – max 8 % z celkových uznatelných výdajů). Zajištění publicity poskytovatele dotací – MMR. Udržitelnost 3-5 let, předkládání zpráv v rámci udržitelnosti. U projektů, kde je možné měřit či sledovat počet návštěvníků (příklad: podpořená expozice, rozhledna, vyznačená cyklostezka) bude vyžadováno poskytnutí zjištěných statistických údajů poskytovateli. Externí hodnocení předložených žádostí (formální náležitosti a přijatelnost, kvalita akcí, soulad se strategiemi krajů).

12 Národní program podpory CR v regionech
Výzva pro celou ČR (soutěž mezi projekty v rámci celé ČR) Podpora nadregionálních aktivit (P 1) Marketingové aktivity na národní úrovni (P 2) Výzva na národní úrovni s určením alokace pro daný kraj (soutěž mezi projekty v rámci kraje) Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury CR (P 1) Rozvoj veřejné infrastruktury cestovního ruchu (P 1) Marketingové aktivity na oblastní a lokální úrovni (P 2) Spolupráce s RSK – u projektů v rámci dotačního titulu (P1) rozvoj veřejné infrastruktury CR a dotačního titulu (P2) marketingové aktivity na oblastní a lokální úrovni bude vyžadováno stanovisko Pracovní skupiny RSK k souladu projektu se strategiemi a prioritami v oblasti rozvoje CR v kraji.

13 Děkujeme za pozornost!


Stáhnout ppt "RSK, 18. 10. 2016 KÚ Ústeckého kraje."

Podobné prezentace


Reklamy Google