DATA RETENTION Z POHLEDU OPERÁTORA DIGITÁLNÍ VÝZVY 2014 Martin Cach Data Privacy & Security Officer UPC Česká republika, s.r.o.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Studie: Data retention v ČR v praxi Petr Kučera Iuridicum Remedium, o. s.
Advertisements

Renata Novotná CYBER 2008 Praha, 14. listopadu 2008
Uzavírání veřejnoprávních smluv
Kybernetické trestné činy v českém trestním zákoníku
Dozor Dozor nad výkonem samostatné působnosti obce krajský úřad MV
Podívejme se nejen na mobilní bezpečnost v širším kontextu Michal Rada Iniciativa Informatiky pro Občany.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Správní právo Pojem správního práva.
Rozhodnutí Vězeňské služby ČR
VEŘEJNÁ PODPORA CO LZE A CO NELZE hledání optimálních možností financování zdravotnictví Praha, 24. dubna 2008.
Trestní odpovědnost právnických osob Zákon č.418/2011 Sb., O trestní odpovědnosti právnických osob a řízení proti nim (6 částí, 48 paragrafů)
Právní problematika pitvy
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Nástroje územního plánování
Ochrana práv ve veřejné správě
Systém kontrol realizovaných u příjemců Ing. Lukáš Brabenec 25. září 2013.
Ing. Jaroslav Holý Služba sledování změn.
Stavební zákon a územní plánování
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Samospráva 1 SP1 Přednáška.
Ochrana osobních údajů při poskytování informací
Zákon o ochraně osobních údajů č. 101/2000 Sb
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
1 Památkový zákon a nový občanský zákoník Památková inspekce MK ČR říjen 2013.
Základní registr obyvatel
Návrh nového zákona o elektronických komunikacích Hradec Králové 30. března 2004.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 8. prosince 2014.
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Mgr. Ing. Drago Sukalovský, starosta města Kuřimi
Právní úprava data retention a ochrana osobních údajů Jan Vobořil Iuridicum Remedium, o. s.
Poslední trendy a vývoje soutěžního práva Kartel jako trestný čin v České republice Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže 12. listopadu 2008,
Nařízení Brusel II Nařízení Rady č. 2201/2003 o příslušnosti a uznávání a výkonu rozhodnutí ve věcech manželských a ve věcech rodičovské zodpovědnosti.
Účetní reforma v druhém roce
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Výuková prezentace Předmět:
Regulační prostředí Mediální právo České republiky.
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) I. část
Právo na informace Tereza Danielisová,
Exekuční řád po novelách
Kontrola veřejné správy I.
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
Informační bezpečnost jako rámec ochrany osobních údajů v orgánech veřejné správy Hradec Králové
Subjekty trestního řízení
Zjednodušení výstavby NGA Kam kráčí telekomunikační sítě? Přerov, Martin Cach Regulatory Manager UPC Česká republika, s.r.o.
Ochrana osobních práv zaměstnanců a majetkových zájmů zaměstnavatele Ústav práva a humanitních věd , Brno Bc. Jiří Krupník.
Úvod do zvláštní části správního práva Správa na úseku živnostenského podnikání Pro bakaláře.
Konference Městské kamerové dohlížecí systémy a ochrana osobních údajů, Praha 18. února 2011 PhDr. Miroslava Matoušová Úřad pro ochranu osobních údajů.
Připravované změny ve VaVaI. Obsah prezentace Posuzování výzkumných organizací Novela zákona č. 130/2002 Sb.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
Prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
Evidence přestupků Mgr. Radka Paulová ředitelka Rejstřík trestů Soudní Praha 4 Ing. Jan Ladin ředitel Odbor informatiky Ministerstvo spravedlnosti.
JUDr. Václav Urban Odbor živností Tržní řády Zákonné zmocnění k vydání 11 TRŽNÍ ŘÁDY.
Kamerové systémy metodika Plzeňský kraj 7. března 2013 ÚOOÚ.
Firemní data mimo firmu: z pohledu zákoníku práce JUDr. Josef Donát, LLM, ROWAN LEGAL ISSS 2014, Hradec Králové.
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím novely zákona č.
Právní aspekty boje s teroristickou a extremistickou propagandou na internetu Renata Novotná CYBER 2008 Praha, 14. listopadu 2008.
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
Přednáška pro VIII. jarní semestr magisterského studia
ODPOVĚDNOST PRÁVNICKÝCH OSOB
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Stavební právo.
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) I. část
Místní poplatky Školení obcí Olomouckého kraje listopad 2017 Nález Pl. ÚS 9/2015, ze dne
Problematické aspekty patient summary optikou právníka
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Budoucnost „data retention“
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra
Transkript prezentace:

DATA RETENTION Z POHLEDU OPERÁTORA DIGITÁLNÍ VÝZVY 2014 Martin Cach Data Privacy & Security Officer UPC Česká republika, s.r.o.

zákon č. 141/1961 Sb., o trestním řízení soudním, zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, zákon č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích, zákon č. 273/2008 Sb., o Policii ČR, vyhláška Ministerstva vnitra č. 336/2005 Sb., o formě a rozsahu informací poskytovaných z databáze účastníků veřejně dostupné telefonní služby a o technických a provozních podmínkách a bodech pro připojení koncového telekomunikačního zařízení pro odposlech a záznam zpráv vyhláška č. 357/2012 Sb., o uchovávání, předávání a likvidaci provozních a lokalizačních údajů vyhláška č. 462/2013 Sb. o stanovení výše a způsobu úhrady efektivně vynaložených nákladů na odposlech a záznam zpráv, na uchovávání a poskytování provozních a lokalizačních údajů a na poskytování informací z databáze účastníků veřejně dostupné telefonní služby Základ české právní úpravy 2 Martin Cach | Data Privacy & Security Officer | UPC Česká republika, s.r.o. | | Data retention z pohledu operátora S ohledem na rozhodnutí ÚS sp. zn. Pl. ÚS 24/10 ze dne a sp. zn. Pl. ÚS 24/11 ze dne

směrnice 95/46/ES ze dne 24. října 1995, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů směrnice 2002/58/ES ze dne 12. července 2002 o zpracování osobních údajů a ochraně soukromí v odvětví elektronických komunikací směrnice 2006/24/ES ze dne 15. března 2006 o uchovávání údajů vytvářených nebo zpracovávaných v souvislosti s poskytováním veřejně dostupných služeb elektronických komunikací nebo veřejných komunikačních sítí – Zrušeno dne (C-293/12 a C- 594/12) návrh nařízení COM (2012)11 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů návrh směrnice o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováváním osobních údajů příslušnými orgány za účelem prevence, vyšetřování, odhalování či stíhání trestných činů nebo výkonu trestů a o volném pohybu těchto údajů Základ evropské právní úpravy 3 Martin Cach | Data Privacy & Security Officer | UPC Česká republika, s.r.o. | | Data retention z pohledu operátora

Něco málo čísel… 4 Martin Cach | Data Privacy & Security Officer | UPC Česká republika, s.r.o. | | Data retention z pohledu operátora z analýzy odposlechů a záznamů telekomunikačního provozu a sledování osob a věcí dle trestního řádu a rušení provozu elektronických komunikací Policií ČR za rok ,1% (2231) výpisů bylo pořízeno dle §88a odst.4 se souhlasu dotčeného uživatele Graf vychází z absolutních hodnot v jednotlivých kategorií, nejsou zde zohledněny souběhy

„Digitální“ výzvy v data retention Pořádek dělá přátele Trvalá snaha o poskytnutí rychlé a úplné součinnosti Řádná evidence součinnosti Kontaktní osoby, oprávněné subjekty a žadatelé Účelné vynaložení nákladů součinnosti Činnost stálé kontrolní komise PSP Bezpečnost především Nález Ústavního soudu ze dne Pl. ÚS 24/10 bod 50 ENISA - Securing personal data in the context of data retentionSecuring personal data in the context of data retention Odpovědné chování uživatelů v digitálním světě

…je dostatečně odůvodněn závěr, že dne xx hodin mohl být spáchán v obci xx přečin podvod dle ust. § 209 odst.1 trestního zákoníku tím, že neznámý pachatel v uvedené době s úmyslem získat neoprávněný finanční prospěch zaslal z telefonu tel. čísla xx na služební mobilní telefon oznamovatele, tel. číslo x, sms zprávu ve znění: "Dobrý den, moc se omlouvám, ale omylem jsem si k vám poslala sms s mým přihlášením. Prosím vás jen o přeposlání sms, nezlobte se a přeji hezký den. xx", přičemž oznamovatel v dobré víře, že se jednalo skutečně o omyl při zadání adresáta předmětné sms zprávy následně.... 

Děkuji za pozornost Martin Cach Data Privacy & Security Officer UPC Česká republika, s.r.o.