Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, 708 33 Ostrava – Poruba.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, financování, vykazování činnosti Jana Moravcová
Advertisements

Doporučení pro přípravu žádosti;
z toho 20 % DPH Firma uhradí tuto platbu na hlavní činnost Sdružení AP (to je včetně 20 % DPH) Firmě bude vyúčtováno jako přijatá záloha (dle zákona o.
Projekt CzechEkoSystem (Ekosystém pro rizikový kapitál)
PRŮZKUM NA TÉMA: „Dopady finanční krize“ eficia .
Seminář k ukončování projektů FS Vzorové obsahy 10. června 2008 Praha RNDr. Alois Kopecký, ŘO FS Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Dokumentace o realizaci stavby
Nová zelená úsporám 2013 možnosti využití výrobků f. DAFE-PLAST.
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Dlouhodobý hmotný majetek – odpisy (2. část) Vypracoval : Ing. Jana Šustrová Projekt Anglicky v odborných.
Podpis smlouvy. Na katastr podán návrh na vklad Tímto dnem se družstvo stane vlastníkem nemovitosti Tímto dnem se družstvo stane vlastníkem nemovitosti.
Výzkumné projekty MPO řešené v r na ZČU náležitosti účetních dokladů na ZČU u projektů se samostatným bankovním účtem.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Petr Benda Název materiálu: Daně – opakování I Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO.OA
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
MĚSTSKÉ KOMUNIKACE A KŘIŽOVATKY
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
Ekonomika a management ve výstavbě
_________________________________________
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
1 Sociální integrace OK Zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji Cena za poskytování sociální služby Platební podmínky – fakturace.
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Financování Iniciativy Společenství Equal Ing. Václav Čermák Odbor Platební jednotky pro čerpání ESF, MPSV ČR Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství.
MS EXCEL Funkce PLATBA.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
Projekt TROLLEY Dobrý den.
Value Engineering a Risk Management v přípravě dopravních staveb Ing. František Benč, Ph.D. Zajištění kvality projektu při snížení.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Specifické podmínky závěrečných Výzev 12. června 2014.
Daň z přidané hodnoty a její účtování
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
AGROTEC a.s. Brněnská 74, Hustopeče u Brna Mendelova Univerzita Brno
ZÁKON O ROZPOČTOVÉM URČENÍ DANÍ č. 243/2000 Sb..  upravuje rozpočtové určení daně z přidané hodnoty, daní spotřebních, daní z příjmů, daně z nemovitostí.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Financování stavební firmy
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
Autor: Autor: MSc. Marcela Vojáčková MSc. Marcela Vojáčková Zpracováno: Ročník (obor) 2. ročník (Hotelnictví) M/01, KČ3,C3,SM3.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 10. prosince 2014.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Průřezové problémové okruhy ke zkoušce
Školení příjemců Phare 2003 RLZ Finanční zprávy Ing. Kateřina Auerveková NVF Praha.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Smluvní výtahy ve výstavbě Poptávka, nabídka, smlouva o dílo, plnění
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Účtování zboží Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Daň z nabytí nemovitých věcí – NV (340/2013 Sb.) Poplatník převodce (prodávající); nabyvatel. Předmět daně - úplatné nabytí např.: pozemku; stavby; částí.
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Aspe® systém pro řízení stavebně investičních projektů.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji. DŮLEŽITÉ INFORMACE K EKONOMICKÉ STRÁNCE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Zdena Rojíková Název materiálu: VY_32_INOVACE_9_PISEMNA_A_ELEKTRONICKA_KOMUNIKACE_07.
Valná hromada Svazku vodovodů a kanalizací Ivančice Svazek vodovodů a kanalizací Ivančice B.M. Kuldy 20, Ivančice IČ DIČ CZ
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
Daňová evidence Pohledávky a závazky. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
1 VÁCLAV TOMANDL FACTORING KB Factoring partnerem exportu Ostrava,
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Projekt „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Zadávání veřejných zakázek Ing. Jana Nedrdová Ústí nad Labem,
REKONSTRUKCE A VÝSTAVBA SILNIC V PARDUBICKÉM KRAJI Ing. Jan Kroupa generální ředitel ŘSD ČR PREZENTACE ŘSD.
Daně a rozpočty (Státní rozpočet, daňová soustava, hospodaření domácnosti, mzda, ZP + SP) Finanční gramotnost pro 9. ročníky 2016 / 2017 Bc. Tomáš Janda.
Daň z nabytí nemovitých věcí – NV (340/2013 Sb.)
Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Číslo a název projektu: CZ.1.07/1.5.00/ – Investice do vzdělání nesou.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Program na podporu lesních ekosystémů
Transkript prezentace:

Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba

Zadání 6.1 Dodavatel nabídl cenu na výstavbu základní školy tis Kč, výstavba proběhne od března do července následujícího roku. Předpokládané měsíční prostavěnosti vycházejí z časového plánu a jsou uvedeny v tabulce č.1. Ve smlouvě o dílo bylo dohodnuto: -záloha 5 % (z ceny bez DPH) poskytnutá před zahájením stavby bude vypořádána v konečné faktuře, -dále bude dílo hrazeno formou měsíčních dílčích faktur skutečně provedených prací, -pozastávka ve výši 10 % z ceny bude uvolněna po odstranění vad a nedodělků (předpoklad do konce kalendářního roku). Pozastávka bude vytvořena v konečné faktuře,splatnost faktur 30 dnů. Zpracujte platební kalendář stavby.

Zadání 6.1 Tab. 1 Měsíční prostavěnosti

Zadání 6.1 Platební kalendář

Zadání 6.1 Výpočet částky pro konečnou fakturu: (v tis Kč) Provedené práce v 07: Odpočet poskytnuté zálohy: Daňový základ: DPH 20%: Celkem: Odpočet pozastávky 10%: Celkem k úhradě:

Zadání 6.2 Příklad 6.2 Průběh Cash flow investora stavby Zadání: K příkladu 6.1 zpracujte grafický průběh cash flow investora s uvedením číselných hodnot za předpokladu úhrady stavby z vlastních finančních prostředků. Řešení: Cash flow je zpracováno formou grafu za předpokladu hrazení faktur investorem až v termínech splatnosti. Do výdajů investora je zahrnuta i DPH, protože až na výjimečné případy nemůže uplatňovat její odpočet u finančního úřadu.

Zadání 6.3 Příklad 6.3 Průběh Cash flow zhotovitele stavby Zadání K příkladu 6.1 zpracujte grafický průběh plánovaného cash flow dodavatele stavby (bez DPH) s uvedením číselných hodnot. Dodavatel počítá se ziskem 10% (z nákladů)

Zadání 6.3 Řešení Nejdříve je nutno určit náklady dodavatele stavby v jednotlivých měsících (viz. tab. 3) Tab 3 Náklady dodavatele stavby Obr. 1 Cash flow investora stavby - zpracovat

Zadání 6.3 Za předpokladu plateb investora až v na konci lhůty splatnosti (viz. příklad 6.2) je možno sestavit tabulku cash flow (tab.4). V grafu bude znázorněna nejnepříznivější varianta, kdy výdaje jsou průběžné v rámci měsíce a platba je provedena až poslední den lhůty splatnosti. Graf znázorňuje příjmy a výdaje dodavatele provádějícího stavební práce vlastními pracovníky.

Zadání 6.3 Tab. 4 Cash flow dodavatele stavby Obr. 2 Graf cash flow dodavatele stavby- znázornit grafický průběh CF dodavatele stavby bez DPH

Ukázka řešení

Ukázka platebního kalendáře

Příklad CF zhotovitele stavby

Výpočet částky pro konečnou fakturu

Podklady pro zpracování Čápová, D., Tománková, J. Příprava a řízení staveb Sbírka příkladů (ČVUT Praha 2007) Jarský, Č. a kol.: Příprava a realizace staveb. Jarský, Č. a kol.: Příprava a realizace staveb. CERM, s.r.o. Brno 2003 CERM, s.r.o. Brno 2003 Hačkajlová, L. a kol.: Stavební ekonomika a management, Hačkajlová, L. a kol.: Stavební ekonomika a management, Sobotáles Sobotáles Jelen, V.: Ekonomika stavebního díla Jelen, V.: Ekonomika stavebního díla Příprava a řízení staveb, ČVUT 2006 Příprava a řízení staveb, ČVUT 2006 Tománková, J. a kol. Příprava a řízení staveb Tománková, J. a kol. Příprava a řízení staveb ČVUT ČVUT Prostějovská, Z. a kol. Management výstavbových projektů Prostějovská, Z. a kol. Management výstavbových projektů ČVUT 2008 ČVUT 2008

Děkuji za pozornost Doc. Ing. František Kuda, CSc. Katedra městského inženýrství, Fakulta stavební VŠB-TU Ostrava tel