Vítáme Vás na informačním semináři k výběrovému řízení na rok 2013 - dotační oblast SOCIÁLNÍ PÉČE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
Advertisements

Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Vítáme Vás na informačním semináři k výběrovému řízení na rok dotační oblast SOCIÁLNÍ PÉČE.
Seminář k výběrovému řízení 2014
EVROPSKÝ FOND REGIONÁLNÍHO ROZVOJE
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 15. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Seminář k výběrovému řízení 2013 Způsob přihlášení do výběrového řízení.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
DOTAČNÍ POLITIKA MĚSTA PLZNĚ V OBLASTI KULTURY
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Postup při podávání přihlášky do výběrového řízení o dotace z rozpočtu SMO na rok 2011.
Národní program podpory cestovního ruchu 2010 – 2013 Podprogram Cestovní ruch pro všechny 16. února 2010.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 14. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
ZÁKLADNÍ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ A VYÚČTOVÁNÍ DOTACÍ 5. ledna 2011, Městský úřad Vsetín.
Pravidla tvorby a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji a jejich implementace v rámci tvorby sítě 2015 – 2016 a dotačním řízení na.
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Role CRR ČR v rámci administrace Výzvy č. 23
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
Jednání MT KP Ostrava TyfloCentrum Ostrava,o.p.s. náměstí Msgre Šrámka 1760/4 Ostrava.
Jednání MT KP Ostrava MENS SANA, o.p.s. Centrum trénování paměti Bulharská 1561/7, Ostrava-Poruba.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Seminář pro žadatele Dotační program 2016 úvod
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Postup pro aktualizaci sítě sociálních služeb v Olomouckém kraji Pracovní setkání Olomouc
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 6. dubna 2016 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 10. dubna 2013 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Seminář k výběrovému řízení 2016 Přihlašování do výběrového řízení Statutární město Ostrava Magistrát Odbor sociálních věcí, zdravotnictví a vzdělanosti.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
S eminář k výběrovému řízení na poskytování peněžních prostředků v oblasti sociální péče na rok od 9.00 hod., zasedací místnost č. 306,
Seminář k výběrovému řízení 2017 Přihlašování do výběrového řízení Statutární město Ostrava Magistrát Odbor sociálních věcí a zdravotnictví.
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Program MŠMT VIII v roce 2017
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
Seminář k výběrovému řízení 2018
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
Program podpory environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v Olomouckém kraji v roce 2019 Seminář pro žadatele
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Vítáme Vás na informačním semináři k výběrovému řízení na rok dotační oblast SOCIÁLNÍ PÉČE

INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Výběrové řízení pro poskytování účelových dotací v oblasti sociální péče na rok od 9.00 hod., zasedací místnost č. 306, Nová radnice Statutární město Ostrava odbor sociálních věcí, školství, sportu a volnočasových aktivit oddělení koncepce a rozvoje sociálních služeb

Program semináře 1) Zásady pro poskytování účelových dotací z rozpočtu SMO na rok 2013 Vyhlášené dotační oblasti Témata programů pro oblast sociální péče 2)Harmonogram VŘ 3)NOVÉ ZPŮSOBY PŘIHLAŠOVÁNÍ DO VŘ 4)Informace k vyúčtování dotací za r )Diskuse, konzultace

Zásady pro poskytování účelových dotací z rozpočtu SMO na rok 2013 Zásady schváleny zastupitelstvem Platný 3. Komunitní plán sociálních služeb a souvisejících aktivit ve městě Ostrava na období 2011 –

Zásady pro poskytování účelových dotací z rozpočtu SMO na rok Obecná část = Všeobecné podmínky společné pro všechny vyhlášené dotační oblasti vč. termínu uzávěrky a pokynů pro příjem PŘIHLÁŠEK do VŘ 2. Speciální část pro oblast sociální péče (kód SVŠ/SP) = Specifikace dalších podmínek pro danou oblast, kritéria hodnocení projektů, témata programů A) a B) v návaznosti na ZSS, 3. Komunitní plán

Přehled 9 vyhlášených dotačních oblastí na rok 2013 kódy tělovýchova a sport SVŠ/TV vrcholový sportSVŠ/VS handicapovaní vč. dětí a mládeže SVŠ/H volný čas SVŠ/VČ sociální péče SVŠ/SP školství SVŠ/ŠKOL prevence kriminalityKZ/PK protidrogová prevenceKZ/PP zdravotnictví KZ/ZDRAV NELZE PODÁVAT PŘIHLÁŠKY S TOTOŽNÝMI PROJEKTY DO RŮZNÝCH OBLASTÍ!!!

Zásady na rok 2013 – 1. Obecná část společná pro všechny vyhlášené dotační oblasti vymezuje závazné všeobecné podmínky VŘ upozorňuje na související legislativu, povinnosti vyplývající ze smlouvy pro příjemce obsahuje pokyny a kontakty pro přihlašování, seznamuje s průběhem VŘ

Zásady na rok 2013 – 1. Obecná část poskytnutí dotace bez právního nároku dotace je veřejnou finanční podporou ve smyslu zák. č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole vyrovnání závazků vůči SMO vč. vyúčtování předchozí dotace forma dotace jednorázová nebo dle splátkového kalendáře uznatelnost nákladů povinnost vhodné prezentace SMO monitorování projektů ohlašovací povinnosti příjemce dotace – změny (např. identifikační údaje, kontakty, změny projektu atp.)

Zásady na rok 2013 TAXATIVNÍ VYMEZENÍ NEUZNATELNÝCH NÁKLADŮ pro oblast sociální péče SVŠ/SP (1. Obecná i 2. Speciální část zásad) výdaje investičního charakteru pohoštění – rauty, dary platby z jakéhokoliv právního důvodu jiným právnickým nebo fyzickým osobám, které se nepodílejí na přípravě a realizaci projektu leasingové splátky, úroky z úvěru a půjček a jakékoliv finanční závazky, které nevznikly ve spojitosti s projektem smluvní pokuty, penále, úroky z prodlení, či jakékoliv jiné majetkové sankce … odpisy z majetku finanční příspěvek zaměstnavatele na stravování zaměstnanců (vč. stravenek)

Zásady na rok 2013 TAXATIVNÍ VYMEZENÍ NEUZNATELNÝCH NÁKLADŮ pro oblast sociální péče SVŠ/SP + 2. Speciální část zásad cestovní náhrady spojené s realizací zahraniční pracovní cesty náhrady jízdních výdajů při použití soukromého vozidla zaměstnanců náklady na realizaci sportovních, kulturních aj. akcí mimo území ČR vzájemný zápočet závazků a pohledávek náklady z dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr (DPČ, DPP) u zaměstnanců, u nichž jsou vyúčtovávány mzdové náklady

Zásady na rok 2013 TAXATIVNÍ VYMEZENÍ NEUZNATELNÝCH NÁKLADŮ pro oblast sociální péče SVŠ/SP + 2. Speciální část zásad limit na opravy bytů pro klienty max. 20 tis. Kč/byt. jednotka (např. podpora samostatného bydlení…) Ostatní limity ve 2. speciální části: pobytové akce pro občany se ZP pouze na území ČR - vazba na počet účastníků, počet dnů trvání akce, TB účastníků v Ostravě (23 obvodů) a na území širšího správního obvodu města (12 obcí): Čavisov – Dolní Lhota – Horní Lhota – Klimkovice – Olbramice – Stará Ves n. Ondřejnicí – Šenov – Václavovice – Velká Polom – Vratimov – Vřesina – Zbyslavice

Zásady na rok 2013 – 1. Obecná část UZÁVĚRKA PRO DORUČENÍ PŘIHLÁŠEK pátek (rozhodující je datum podání dle razítka pošty nebo podatelny magistrátu)

Zásady na rok 2013 – 2. Speciální část SVŠ/SP zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění 3.KP na období 2011 – 2014 upřesnění okruhu oprávněných žadatelů možnost víceletých účelových dotací rekapitulace postupů pro přihlášení do VŘ kritéria hodnocení projektů doplnění taxativního výčtu neuznatelných nákladů a limitů témata podporovaných programů

Zásady na rok 2013 – 2. Speciální část SVŠ/SP Témata programů SVŠ/SP A) PROGRAMY NA PODPORU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB (dle Zákona o sociálních službách) 1.Služby odborného poradenství (§ 37, odst. 3) 2.Služby sociální péče (§§ 39–51) 3.Služby sociální prevence (§§ 54, 56–58, 60–67, 69–70) B) PROGRAMY NA PODPORU SOUVISEJÍCÍCH AKTIVIT 1.Podpora dobrovolnictví na území města Ostravy 2.Rekondiční pobyty pro osoby se ZP 3.Podpora celoroční činnosti svépomocných organizací 4.Aktivizační činnosti pro osoby ohrožené sociálním vyloučením 5.Podpora rodinných vztahů formou mediace

Harmonogram VŘ na rok 2013 do monitorování probíhajících projektů, příprava VŘ, kontrola dat IS PorteX, konzultace… uzávěrka pro podání přihlášek do kontrola, administrace a hodnocení přihlášených projektů vč. hodnocení v PS KP do administrace, návrhy, zpracování podkladů pro komisi sociální RM do projednání návrhů dotací na r v komisi sociální RM do předložení návrhů dotací orgánům SMO 1 – 3/2013 kontrola vyúčtování dotací za 2012, postupné uzavírání smluv na r. 2013

Kritéria hodnocení projektů splnění formálních náležitostí pro podání přihlášky do VŘ výsledky předběžných veřejnosprávních kontrol dle zák. č. 320/2001 Sb. (efektivita, hospodárnost a účelnost rozpočtu) a kontrol z minulých období soulad s dotačními programy a potřebami výsledky monitorování projektů výsledky hodnocení pracovních skupin KP

Přihlášení do VŘ na rok 2013 SVŠ/SP Doporučenou zásilku v uzavřené obálce (nebo osobně doručenou na podatelnu) s tištěnou formou předepsaných dokumentů nesvázaných pevnou vazbou vč. CD zaslat na adresu: Magistrát města Ostravy Prokešovo nám Ostrava NA OBÁLCE UVÉST: název příslušné dotační oblasti a její kód OBLAST SOCIÁLNÍ PÉČE SVŠ/SP plné jméno (název) žadatele a adresa text „Neotvírat – žádost o dotaci“ Přihlášku opatřenou elektronickým podpisem lze zaslat také pomocí zpřístupněné datové schránky.

Důvody k vyřazení Přihlášky z hodnocení nedodržení termínu doručení neúplnost přihlášky, nedoložení předepsaných příloh nesprávné vyplnění přihlášky duplicita přihlášek v různých dotačních oblastech nesplnění ostatních podmínek dle Zásad nedodržení vyhlášené oblasti, programu

Výsledky dotačního VŘ na rok 2013 budou zveřejněny: na webových stránkách města do 15 dnů od rozhodnutí zastupitelstva

Kontakty pro dotační výběrové řízení v oblasti sociální péče kód SVŠ/SP Mgr. Jana Müllerová tel (cíl. skupiny: SENIOŘI, OBČANÉ SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM, DĚTI A RODINA, OBČANÉ OHROŽENÍ SOC. VYLOUČENÍM A SV) Bc. Vladana Skrbková tel (cíl. skupiny: OBČANÉ S DUŠEVNÍM ONEM. A PSYCHOSOC. OBTÍŽEMI, OBČ. SE SLUCHOVÝM POSTIŽENÍM, OBČANÉ S MENTÁLNÍM, TĚL. A KOMB. POSTIŽENÍM, OBČANÉ S CIVILIZAČNÍM ONEM., ROMSKÉ ETNIKUM, PREVENCE KRIMINALITY A PP)

pro vyúčtování dotací (odd. ekonomické pro agendu sociálních věcí) Ing. Daniela Štěrbová tel , Ing. Alena Blažejová tel , Další kontaktní osoby za SVŠ/SP

pro IS Portex (odd. koncepce a rozvoje sociálních služeb) Ing. Ivana Kolková Sehnalová tel , Mgr. Michal Mariánek tel , Další kontaktní osoby za SVŠ/SP

Děkujeme Vám za pozornost, přejeme zdar Vašim projektům!