Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Program podpory environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v Olomouckém kraji v roce 2019 Seminář pro žadatele 21. 1. 2019.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Program podpory environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v Olomouckém kraji v roce 2019 Seminář pro žadatele 21. 1. 2019."— Transkript prezentace:

1 Program podpory environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v Olomouckém kraji v roce 2019
Seminář pro žadatele

2 Časový harmonogram Schválen ROK dne: 10. 12. 2018
Vyhlášení: zveřejněním na úřední desce Příjem žádostí: od do do 12:00 hod. Informace o poskytnutí dotace: nejpozději do 30 dnů po rozhodnutí řídícího orgánu (předpokládaný termín konec měsíce dubna 2019)

3 Program podpory EVVO pro rok 2018 Počet dotovaných projektů
Doručeno projektů Počet dotovaných projektů Celkem dotace tj. % požadavků Olomoucký kraj 43 41 95 %

4 žadatelem může být pouze právnická osoba vykonávající činnost školy nebo školského zařízení se sídlem v Olomouckém kraji zapsaná v rejstříku škol a školských zařízení bez ohledu na zřizovatele minimální výše dotace činí Kč, maximální výše dotace činí Kč žadatel může podat jen jednu žádost v daném kalendářním roce dotace je neinvestičního charakteru a je přísně účelová

5 Pokud bude žádost neúplná (chybějící přílohy apod
Pokud bude žádost neúplná (chybějící přílohy apod.), žadatel bude vyzván k opravě do 7 kalendářních dnů. O vyřazení žádosti bude žadatel vyrozuměn písemně (nedoručení včas, neoprávnění žadatelé, více žádostí od jednoho žadatele).

6 Dotace, granty, příspěvky
Dotace, granty, příspěvky PORTÁL KOMUNIKACE PRO OBČANY formuláře žádostí, cvičná žádost, …

7 Podání žádosti Lhůta pro podání žádostí o dotaci je stanovena od do do 12:00 hodin. Žádost vyplněnou v systému RAP, po jejím odeslání v systému RAP doplněnou o PID (čárový kód) je možno podat ve stanovené lhůtě: a) elektronicky em se zaručeným elektronickým podpisem na adresu nebo datovou zprávou do datové schránky ID: qiabfmf; b) osobním doručením 1 podepsaného originálu žádosti v listinné podobě na podatelnu Krajského úřadu Olomouckého kraje, Jeremenkova 40a; c) zasláním 1 podepsaného originálu žádosti v listinné podobě na adresu Olomoucký kraj, Jeremenkova 40a, Olomouc.

8 Podporované aktivity podpora environmentálních osvětových akcí zaměřených především k významným ekologickým dnům a k aktuálním problémům daného regionu; podpora realizace dlouhodobých (několikaměsíčních, celoročních) školních projektů EVVO; podpora spolupráce školy s dalšími školami v oblasti EVVO, vytváření a realizace společných projektů škol; podpora vytvoření obsahu a organizace školní soutěže s tematikou EVVO pro děti a žáky; podpora vytvoření environmentálních materiálů s ekovýchovnou tematikou (výukové, informační a vzdělávací materiály, periodika, publikace, DVD aj.); podpora vybavení a úpravy přírodní učebny EVVO; podpora zhotovení, opravy, údržby a provozu terénních informačních zařízení včetně naučných stezek; podpora spolupráce školy s veřejností (obcí) v oblasti EVVO.

9 Kritéria hodnocení žádostí o dotaci:
Význam akce pro naplňování cíle dotačního programu; Úroveň zpracování projektu (kvalita žádosti); Rozsah aktivit projektu (počet aktivit); Cílová skupina; Potřebnost, kvalita a rozsah činnosti žadatele v rámci OK; Význam pro OK z odborného pohledu vyhlašovatele. Návrh řídícímu orgánu: 1 – 200 bodů: nevyhovět; 201 – 550 bodů: vyhovět, může být kráceno; 551 – 600 bodů: vyhovět.

10 Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu OK
na rok 2019

11 Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu OK
na rok 2019

12 Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu OK na rok 2019

13 Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu OK
na rok 2019

14 Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu OK
na rok 2019

15 Popis projektu Popis projektu v následující povinné struktuře:
Název projektu; Cílová skupina; Věcný popis navrhovaného projektu; Výstupy řešení (výukový program, vzdělávací akce, publikace, vydávání časopisu, vytvoření internetových stránek, práce v terénu….); Časový harmonogram; Hlavní řešitel + řešitelský tým a reference (vzdělání, odborné zkušenosti, výsledky činnosti, úspěšnost řešení obdobných projektů); Předpokládaný přínos projektu, dopad řešení v místě realizace.    V…………dne………… razítko a podpis žadatele nebo jeho oprávněného zástupce

16 Informace o poskytnutí příspěvku bude zaslána žadatelům do 30 dnů po rozhodnutí řídícího orgánu.
Dotace bude poskytnuta ve lhůtě 21 dnů po nabytí účinnosti smlouvy. Celkovými uznatelnými výdaji jsou výdaje vzniklé v období realizace akce dle těchto pravidel dotačního programu. Ostatní výdaje vzniklé před tímto obdobím či po ukončení tohoto období jsou neuznatelnými výdaji. Dotaci je možné použít na úhradu uznatelných výdajů akce nejpozději do konce měsíce následujícího po konci termínu realizace akce, uvedeného v tabulce žadatelů v materiálu, schváleném řídícím orgánem v sloupci Termín akce. Nebo v případě, že akce se uskutečnila před účinností Smlouvy, do 30 dnů ode dne nabytí účinnosti Smlouvy.

17

18 Příjemce je povinen prokázat výši vynaložených výdajů nejpozději do 60 dnů po ukončení akce nebo v případě, že se akce uskutečnila před účinností smlouvy do 60 dnů od účinnosti smlouvy, nejpozději však do (pokud by uvedená 60-ti denní lhůta měla uplynout po tomto datu). Formulář Vyúčtování… je umístěn na webových stránkách OK.

19 Propagace akce Příjemce je povinen uskutečňovat propagaci akce
v souladu se smlouvou: povinnost uvádět logo OK na webových stránkách příjemce po dobu 1 roku od poskytnutí dotace. Spolu s logem bude vždy uvedena informace, že OK akci finančně podpořil. Povinnost označit logem propagační materiály vztahující se k účelu dotace.

20 Neuznatelné výdaje úhrada daní, daňových odpisů, poplatků a odvodů; úhrada úvěrů a půjček; nákup věcí osobní potřeby; penále, pokuty; pojistné; leasing; nákup darů – mimo ceny do soutěží; bankovní poplatky; nákup nemovitostí; DPH, pokud příjemce je plátcem DPH a dle zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů, má možnost nárokovat odpočet daně na vstupu plně či  částečně.

21 Zelená škola Olomouckého kraje ve školním roce 2018/2019
Ocenění Zelená škola Olomouckého kraje ve školním roce 2018/2019 je určeno školám, které se aktivně zapojují do realizace školního environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty. Termín doručení: květen – září 2019. V přihlášce uvádí škola vždy pouze aktivity realizované v období od do Finanční ocenění škol Kategorie: mateřská škola základní škola pouze s 1. stupněm základní škola s 1. a 2. stupněm gymnázium střední odborná škola střední odborné učiliště škola samostatně zřízená pro děti a žáky se speciálními vzdělávacími potřebami

22 Děkuji za pozornost. Jitka Pavlíková Odbor školství a mládeže KÚ OK
tel.: j.


Stáhnout ppt "Program podpory environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v Olomouckém kraji v roce 2019 Seminář pro žadatele 21. 1. 2019."

Podobné prezentace


Reklamy Google