Elektronické mýtné v České republice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Jednotné evropské mýtné 0 TRUCK BUSINESS DAY BRNO, 10. Č ERVEN 2009.
Výkonové zpoplatnění v ČR aktuální stav
Zapojení do projektu Czech POINT. Základní informace Nejdřív! Smlouva s ČUZK (katastr nemovitostí)! •Výstupy z katastru nemovitostí jsou zpoplatněny 50,-
Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
1 Zpracování dat o odpadech za rok 2011 Seminář pro ohlašovatele.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Výzkumné projekty MPO řešené v r na ZČU náležitosti účetních dokladů na ZČU u projektů se samostatným bankovním účtem.
Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál.
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Czech POINT Tereza Šístková xsist02.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Benefitní program Moje energie pro členy Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR.
Obchodní společnosti.
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Hlášení změn v rámci projektů PRV Eva Šípová, MAS Labské skály – březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Ing. Jaroslav Holý Služba sledování změn.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Plzeň České Budějovice.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Mýtné systémy v ČR a Evropě 0 TRUCK & BUSINESS DAY BRNO, 10. kv ě ten 2010.
Online prodeje jako součást multikanálového přístupu v praxi
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
- DODACÍ LIST – seznam zaslaného zboží a jeho množství (resp. seznam provedených prací). Odběratel si podle dodacího listu může zkontrolovat úplnost dodávky.
1 Zpráva o výsledcích finančních kontrol ve veřejné správě za rok 2006 – za Liberecký kraj a jím zřízené příspěvkové organizace.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 36Číslo.
Právo na informace Tereza Danielisová,
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část Právnická fakulta MU Brno říjen 2011 zpracoval: Petr Průcha.
Realizační tým ICZ duben 2005
DOKUMENTÁRNÍ AKREDITIV
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Jednotná kontaktní místa podle zákona o volném pohybu služeb Vlastimil Slovák, odbor Vnitřního trhu a služeb EU Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Novela zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Mgr. David Kotris ISSS 2005 Hradec Králové
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
ZPŮSOBY FINANCOVÁNÍ A ZPOPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Zdena Rojíková Název materiálu: VY_32_INOVACE_9_PISEMNA_A_ELEKTRONICKA_KOMUNIKACE_07.
Státní zemědělský intervenční fond. PGRLF 2016 Pokyny pro poskytování podpory a formulář žádosti o podporu – na internetový stránkách v.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Informace k novému SW, práce s elektronickou žádostí Michaela Hofštetrová Knotková.
Czechpoint, bezdlužnost a záznam v trestním rejstříku
TICKET RESTAURANT® CARD
- ČESKY SEVER Seminář pro žadatele Příjem žádostí v MAS a další administrativní postupy Program rozvoje venkova ČR 2014 – 2020 Výzva č. 1.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Přihlášení uživatele do portálu
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Besip Zlínského kraje Zlín,
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Nový přístup ŘSD ČR k činnostem pro zajištění údržby
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Elektronické mýtné v České republice

Systém elektronického mýtného Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Obsah Elektronické mýtné v ČR: Fakta a čísla 3.4.2017 Obsah Elektronické mýtné v ČR: Fakta a čísla Mapa zpoplatněných vybraných komunikací v ČR Elektronické mýtné El. zařízení premid Podpora uživatelů komunikací Síť kontaktních a distribučních míst (premid point) Zákaznická linka Web portál www.premid.cz Předběžná registrace Registrace Platba mýtného Aktivity před 1.1.2007 Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Elektronické mýtné v ČR Organizační uspořádání 3.4.2017 Elektronické mýtné v ČR Organizační uspořádání Zadavatel: Ministerstvo dopravy ČR Provozovatel: Ředitelství silnic a dálnic ČR Mobilní kontrola: Celní správa České republiky Projektový manažer: Konsorcium Deloitte Czech republic and Bovis Lend Lease,a.s. Generální dodavatel: Konsorcium Kapsch Auditor Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Projekt elektronického mýtného: Fakta a čísla 3.4.2017 Projekt elektronického mýtného: Fakta a čísla I. etapa do provozu od 1. 1. 2007: 972 km dálnic a rychlostních silnic II. etapa do provozu od 1. 7. 2007: 1.198 km silnic 1. třídy Délka zpoplatněných komunikací 2.170 km Mýtnému podléhají nákladní vozidla a autobusy a jejich soupravy od 12 tun výše Sazby mýtného na daném mýtném úseku dle kategorie daného vozidla (závislá na počtu náprav vozidla, emisní třídě vozidla,denní doby) Povinné el. zařízení premid Získání palubní jednotky na kauci 1550,- Kč Platba mýtného možná předem nebo následně Průměrná sazba mýtného 4,05 Kč na km Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Přehled zpoplatněných komunikací Všechny dálnice, rychlostní komunikace a vybrané silnice 1. třídy označeny předepsaným označením Nájezdy na zpoplatněné komunikace – označení kombinací směrovek doplněných symbolem M Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Komunikace (mikrovlna) Kontrola a odeslání dat do centrálního systému Detekce vozidla Obrazový záznam Komunikace (mikrovlna) Klasifikace vozidla Kontrola a odeslání dat do centrálního systému Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Manuální ověření udalostí Neplatič mýtného – průjezd pod kontrolní stanicí Neplatič mýtného je zastaven mobilní kontrolou (Celní správa ČR) Záznam o kontrole Záznam Manuální ověření udalosti Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Vozidlo mobilní kontroly Celní správy ČR Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

El.zařízení premid Druhy: Standardní el. zařízení premid Premid plus El. zařízení pro vozidla osvobozená Interoperabilní el. zařízení Pro vozidla s metalizovaným čelním sklem el. zařízení premid plus vybavená venkovní anténou Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Registrace do systému elektronického mýtného Před vjezdem na zpoplatněnou komunikaci musí být vozidlo zaregistrováno složena kauce 1 550,- Kč za každé el. zařízení el. zařízení premid správně nainstalováno a nastaveno Jedná se o vložení Zákonem stanovených povinných informací do mýtného systému Závisí na zvoleném platebním režimu pro registraci v režimu předplatného je třeba předem vyplnit jednoduchý registrační formulář (dostupný na distribučních a kontaktních místech) pro platbu následnou na základě Dohody o platbě následné jsou příslušné formuláře dostupné na www.premid.cz nebo na kontaktních místech Informace o povinných dokladech, které musí uživatel komunikace (tedy i řidič) při registraci předložit jsou dostupné na www.premid.cz Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Co je předběžná registrace a jak ji může uživatel provést? Jde o sdělení potřebných údajů pro registraci ještě před uzavřením příslušné dohody pro platbu následnou a jejich zavedení do systému elektronického mýtného Výhodou je podstatné zkrácení procesu vlastního uzavření dohody Předběžná registrace je nezávazná Doporučuje se zejména provozovatelům s větším počtem vozidel telefonicky na zákaznické lince přes internetový portál www.premid.cz na všech kontaktních místech premid point Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Podpora uživatelů komunikací Podporu uživatelům zajišťuje síť kontaktních a distribučních míst nepřetržitá bezplatná telefonní linka zákaznického centra 800 6986 29 (800 MYTO CZ) a zpoplatněná telefonní linka na čísle +420 272 6986 29 (+420 272 MYTO CZ) web portál www.premid.cz Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Síť kontaktních a distribučních míst premid point Kontaktní místa Jsou určena především pro poskytování služeb dopravním společnostem Jsou umístěna většinou v krajských městech České republiky Umožňují: Zaregistrovat vozidlo buď pro platbu předem,nebo pro platbu následnou Uzavřít smlouvu pro platbu následnou (post-pay) Zaplatit kauci a získat el. zařízení premid Předplatit mýtné v režimu placení předem Navrátit nespotřebované mýtné při současném vrácení zařízení Obdržet výpisy mýtných transakcí, účetní doklady Na kontaktní místo je možné se obracet v úředních hodinách Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Síť kontaktních míst premid point Sokolov U Divadla339 356 01 České Budějovice Husova 9 370 01 Ústí nad Labem Velká Hradební 3118/48 400 02 Plzeň Anglické nábř. 1 301 15 Praha A Poláčkova1976/2 Praha 4 140 00 Praha B Freyova 27 Praha 9 190 00 Liberec Rumunská 655/9 460 01 Hradec Králové Škroupova957/4 500 02 Pardubice Karla IV. 42 530 02 Jihlava Benešova13 586 00 Brno Dvořákova 14 602 00 Zlín Vavrečkova 5262/B23 760 01 Ostrava-Mariánské Hory Výstavní 2224/8 Ostrava-MariánskéHory 709 00 Olomouc Jeremenkova 40B 771 17 Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Síť kontaktních a distribučních míst premid point Distribuční místa Jsou určena zejména pro poskytování služeb řidičům na cestách Jsou umístěna na zpoplatněných komunikacích a v jejich blízkosti a na vybraných hraničních přechodech El zařízení premid lze zde získat a zaregistrovat vozidlo pro platbu předem po zaplacení kauce 1550,- Kč Umožňují: Předplatit mýtné v režimu platby předem Navrátit nespotřebované mýtné při současném vrácení zařízení Obdržet výpis mýtných transakcí Vybraná síť čerpacích stanic Kiosky Provozní doba distribučních míst je zajištěna nepřetržitě Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Označení distribučního místa Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Označení kontaktního místa Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Informační místa premid point Regionální pracoviště sdružení ČESMAD. „Informační místa“ budou sloužit i jako informační centra o elektronickém mýtném pro uživatele a také pro novináře Jsou umístěna na sedmi regionálních pracovištích sdružení ČESMAD BOHEMIA (Praha, Brno, Ostrava, Hradec Králové, Ústí nad Labem, České Budějovice, Plzeň) Pro lehčí orientaci uživatelů budou náležitě označena jako Informační místa premid point Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Informační místa premid point Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Zákaznická linka Je určena zejména pro podávání informací včetně informací o interoperabilitě Předběžná registrace Nahlášení poruch, ztráty, odcizení Podání podnětů a stížností Objednání výpisů, získání vysvětlení k výpisům Telefonicky 24 hodin denně 7 dní v týdnu na bezplatném místním čísle 800 6986 29 (800 MYTO CZ) a zpoplatněném čísle +420 272 6986 29 (+420 272 MYTO CZ) Služby jsou poskytovány non-stop v češtině (nebo slovenštině), angličtině, němčině a ruštině. V době od 6.00 do 22.00 hod. navíc v polštině, maďarštině a španělštině. Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Web portál www.premid.cz Je určen prioritně pro podporu uživatelům komunikací a proto poskytne všechny informace o elektronickém mýtném systému, jeho fungování, síti zpoplatněných komunikací v České republice, o el. zařízení premid, o možnostech placení mýta, jakož i o nabízených službách. Seznamy Kontaktních a distribučních míst, formuláře …. Dotazy ze strany užívatelů (e-mail: mytocz@premid.cz) Prostřednictvím internetové adresy provozovatele je možné provést předběžnou registraci zaplatit mýtné v režimu následného placení nahlásit poruchu, ztrátu el. zařízení, podat podnět atd. Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Web portál www.premid.cz Na internetovém portálu jsou dále umístěny následující dynamické aplikace: Mýtný kalkulátor, pomocí něhož lze snadno zadáním počátečního a koncového bodu cesty stanovit výši předepsaného mýtného. Samoobslužná zóna SelfCare, která po registraci umožňuje využití mnoha služeb. nahlédnout do výpisu mýtných transakcí požádat o opravy chybně vyměřeného mýtného Kalkulátor výše Bankovní záruky Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Informační materiál pro uživatele nazvaný „Průvodce elektronickým mýtným“ Účelem Průvodce elektronickým mýtným je poskytnout základní orientaci uživatelům komunikací, a to zejména řidičům v systému elektronického mýtného v ČR Dle požadavku zadávací dokumentace bude k dispozici v úředních jazycích EU + rumunsky, bulharsky, chorvatsky, norsky, rusky, srbsky a turecky Na kontaktních místech, na distribučních místech, na regionálních pracovištích ČESMAD BOHEMIA, dále v elektronické verzi ke stažení na web portálu www.premid.cz, na webových stránkách www.mytocz.eu a telefonicky na vyžádaní na zákaznické lince Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Způsoby placení mýtného Mýtné bude možno platit : Platbou předem Platbu následnou po předchozím uzavření písemné dohody a to v pravidelných zúčtovacích obdobích Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Platba předem El. zařízení oproti kauci 1550,-Kč Dokumenty k registraci – identifikace vozidla, identifikace řidiče Mýtné se bude platit vložením kreditu (nabitím) do el. zařízení premid Platit bude možné v hotovosti, nebo přípustnými platebními kartami Diners Club,EuroCard / MasterCard,Maestro, VISA, VISA Electron a Tankovacími kartami Benzina, CCS, DKV, Esso, Euroshell, LOMO, Multiservice,Routex ,EuroWag El. zařízení premid bude řidiči při průjezdu mýtnou stanicí akusticky signalizovat, že musí kredit dobít Předplacení minimálně 500,-Kč, max v hotovosti 2 500,-Kč, předplatné nesmí přesáhnout výši 15 000,-Kč Pokud záloha klesne pod 600,-Kč – akustický signál dobití Vrácení zálohy pouze při současném vrácení el. zařízení, v hotovosti max. 2 500,-Kč. Vrácení vyšší zálohy je možné pouze na bankovní účet Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Platba předem Potřebnou výši kreditu bude možno určit snadno pomocí mýtného kalkulátoru na www.premid.cz Telefonicky na zákaznické lince Osobně na obslužných místech premid point Pro určení potřebné výše kreditu stačí uvést trasu Nízký kredit řidiči akusticky signalizuje jednotka premid při průjezdu mýtnou stanicí Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Platba předem Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Platba následná Na základě uzavřené „ Dohody o podmínkách následného placení“ mezi provozovatelem vozidla a provozovatelem elektronického mýtného systému Dohodu lze uzavřít na kontaktních místech premid point Mýtné transakce budou pak placeny následně - prostřednictvím dohodnutého předem oznámeného a přípustného platebního prostředku, určeného ve smlouvě Výhody: Není nutno nabíjet jednotku premid či sledovat stav nabití kreditu jako u typu platby předem Nedochází k vázání peněžních prostředků nabíjením hodnot mýtného Úspora času. Snadná kontrola – možná i online na www.premid.cz Snazší a bezpečnější užívání pro provozovatele vozidel a řidiče. Řidič se nemusí starat o pravidelné dobíjení hodnot mýtného Méně administrativy díky přehlednému vyúčtování Uživatel vozidla obdrží pravidelné vyúčtování Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Platba následná Způsoby placení S odloženou splatností na základě faktury vystavené Provozovatelem systému Bankovním převodem Inkasem z účtu Složením hotovosti Platbou přes internetovou stránku Provozovatele (MasterCard, Maestro, VISA, VISA elektron) Tankovacími kartami, schválenými Provozovatelem systému Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Registrace do systému elektronického mýtného Platba následná – doklady „Dohoda o podmínkách následného placení v systému elektronického mýtného“ Provozovatel vozidla 1. Fyzická osoba: Doklad totožnosti: Titul Křestní jméno Příjmení Bydliště (ulice, číslo, PSČ, město, region, stát) Datum narození Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Registrace do systému elektronického mýtného 2. Právnická osoba: Výpis obchodního rejstříku (ne starší 3 měsíců): Obchodní firma Sídlo (ulice, číslo, PSČ, město, region, stát) Údaje o registraci společnosti v OR, IČ, DIČ (originál/ověřená kopie - příloha dohody) Údaje o osobě oprávněné jednat jménem společnosti (z titulu výpisu z obchodního rejstříku nebo na základě plné moci): (osobní údaje: titul, křestní jméno, příjmení, bydliště, datum narození) (originál/ověřená kopie s ověřenými podpisy - příloha dohody) Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Registrace do systému elektronického Platba následná – doklady „Dohoda o podmínkách následného placení v systému elektronického mýtného“ Vozidlo Identifikace vozidel (technický průkaz nebo osvědčení o registraci vozidla): Registrační značka a mezinárodní poznávací značka Základní počet náprav Emisní třída Hmotnostní kategorie Pokovené čelní sklo Údaje o vlastníku vozidla, pokud je rozdílný od provozovatele vozidla (kopie - příloha dohody) Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Platba následná – bankovní záruka S odloženou splatností na základě faktury vystavené Provozovatelem systému Bankovní záruka BZ = (PKM * 4,05 * (1 + SPL/OBD) * 1,3) + PV * 1550 BZ – znamená bankovní záruka PKM - znamená požadovaný počet km za zúčtovací období pro všechna vozidla krytá Dohodou o podmínkách následného placení SPL - znamená požadovanou splatnost faktur ve dnech 15, 30, 60 dnů OBD – znamená požadovanou délku zúčtovacího období ve dnech 15 a 30 dnů PV – počet vozidel Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Platba následná - bankovní záruka Na základě „Dohody o podmínkách platby následné“ mezi provozovatelem vozidla a provozovatelem elektronického mýtného systému K jedné dohodě je možno sjednat pouze jedinou bankovní záruku Posouzení žádosti o Dohody o podmínkách platby následné přísluší Provozovateli systému Výše nesplaceného závazku nesmí přesáhnout 90% výše BZ Při překročení 70% výše BZ- upozornění provozovatele vozidla Při překročení 90% výše BZ- možná blokace el. zařízení Splatnost faktur ve dnech - 15, 30, 60 dnů Délka zúčtovacího období ve dnech – 15 a 30 dnů Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Platba následná – tankovací karty Na základě „Dohody o podmínkách platby následné“ mezi provozovatelem vozidla a provozovatelem elektronického mýtného systému Tankovacími kartami, schválenými Provozovatelem systému Benzina, CCS, Diners Club Road Account, DKV, Esso, EuroShell, LOMO, Multiservice, Routex , UTA, EuroWag Karta autorizována na místě Při ukončení platnosti karty – blokace el. zařízení Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Aktivity před 1.1.2007 Proaktivní zaměření na Dodání el. zařízení provozovatelům vozidel před datem uvedení systému do provozu 1.1. 2007 z důvodů zamezení kritických situací na KM/DM Proaktivní zaměření na Provozovatele vozidel s platbou předem (především 12/2006) Provozovatelé vozidel s platbou následnou (větší společnosti) Na základě fakturace Na základě tankovacích karet Osvobození od platby mýtného (na všechny) Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Podpis Dohody o podmínkách následného placení Od 1.1.2007 vstoupí v platnost novela Zákona o pozemních komunikacích, podzákonné normy a VOP Dohoda o podmínkách následného placení nahradí předběžnou Dohodu o registraci do systému el. mýtného v režimu platby následné a o vydání el. palubního zařízení Pokud nedojde v období mezi podpisem předběžné Dohody a konečné Dohody ke změnám, přílohy zůstávají platné Veškeré předběžné Dohody o registraci do systému el. mýtného v režimu platby následné a o vydání el. palubního zařízení musí být nahrazeny do 31.3.2007 včetně podpisů Netýká se předběžné Dohody na platbu předem Pokud Provozovatel vozidla do tohoto data nepodepíše Dohodu o podmínkách následného placení vystavuje se riziku zablokování el. zařízení Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Sazby mýtného pro dálnice a rychlostní silnice Tabulka mýtných sazeb (Kč/km) Emisní třída do Euro II Emisní třída Euro III a vyšší Počet náprav 2 3 4< 2,30 3,70 5,40 1,70 2,90 4,20 Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Sazby mýtného pro silnice I. třídy Tabulka mýtných sazeb (Kč/km) Emisní třída do Euro II Emisní třída Euro III a vyšší Počet náprav 2 3 4< 1,10 1,79 2,60 0,80 1,40 2,00 Kapsch TrafficCom AG All rights reserved Elektronické mýtné v ČR 6.10..2006

Děkuji za pozornost!