Stav k 30. červnu 2007. Výměna řidičských průkazů Řidičské průkazy vydané od 1. července 1964 do 31. prosince 1993 jsou jejich držitelé povinni vyměnit.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015
Advertisements

Fakta o vývoji vlastnictví bytů v ČR za posledních 10 let Stanislav Drápal, Český statistický úřad Praha, 18. září 2012.
Správní řízení při ukládání pokut za porušení zákonů
Uzavírání veřejnoprávních smluv
Přijímací řízení.
Zákon č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád)
Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů Krajský úřad Zlínského kraje odbor.
Aktuální informace z oblasti NCTS
„Transfer technologií a ochrana duševního vlastnictví II“ Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Ústav fyzikální biologie Nové Hrady –
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Podpora KVET v novele zákona o hospodaření energií
KONEC ŠPINAVÉHO FINANCOVÁNÍ POLITICKÝCH STRAN Návrh novely o financování politických stran STRANA ZELENÝCH.
Kontrola dodržování podmínek prodeje tabákových výrobků
Obchodní politika Základní údaje  Prodejní cílovou skupinou TV Nova v roce 2008 jsou „Dospělí 15-54“ „Dospělí 15-54“ znamená osoby ve věku 15.
Stav k 22. červnu 2007 (25. týden) týdenní výstupy z Centrálního registru řidičů.
Stav k 20. červenci 2007 (29. týden) týdenní výstupy z Centrálního registru řidičů odbor dopravně správní oddělení agend řidičů, evidencí a statistik.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ ve šk. roce 2012/2013. Pardubický kraj Povinné přijímací zkoušky pro maturitní obory SCIO testy 9. tř. – ČJ, M, OSP 5. tř. – OSP Podrobnosti.
Novela ZÁKONA č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů PhDr.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Kárná odpovědnost advokátů a advokátních koncipientů
Nástroje územního plánování
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
Kontroly provedené v roce 2013 Hradec Králové Nechanice Borohrádek Hronov Vrchlabí Janské Lázně Smiřice Libáň Brumov Náchod Trutnov Rtyně v Podkrkonoší.
Informace o implementaci směrnice EP a Rady 2005/36/ES
Přemnožení spárkaté zvěře a zákon o myslivosti. Oplocený objekt Sv. Anna v Brdech Počet stromků ve fázi odrůstání: v oplocence 6088 ks/ha, mimo oplocenku.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Integrovaný registr znečišťování Platná právní úprava Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního prostředí.
Novela zákona č. 361/2000 Sb. a zákona č. 247/2000 Sb.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Petr Benda Název materiálu: Silniční daň Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO.OA
INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE Dolní Lhota. Poplatky 2012 Kabelovka 2 000,-- (mini 500,--) Komunální odpad 300,-- Kč za osobu Pes 150,-- Kč (každý další.
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Porada na úseku matrik, vidimace a legalizace
ZÁKON O ROZPOČTOVÉM URČENÍ DANÍ č. 243/2000 Sb..  upravuje rozpočtové určení daně z přidané hodnoty, daní spotřebních, daní z příjmů, daně z nemovitostí.
Mimořádné odpisy a kontroly majetku Monika Vytlačilová Skalský Dvůr
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
Státní energetická inspekce Vliv novely energetického zákona na činnost Státní energetické inspekce Ing. Petr Holoubek Žofín
Přijímací řízení pro školní rok 2009/2010 Přijímací řízení pro školní rok 2009/2010 Krajský úřad Libereckého kraje odbor školství, mládeže, tělovýchovy.
Sociální reforma 2011 Státní sociální podpora  Rodičovský příspěvek  Příspěvek na bydlení  Posuzování zdravotního stavu dětí  Sankce za neplnění povinné.
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Výměna řidičských průkazů Tisková konference Ministerstvo dopravy České republiky Ing. Ivo Vykydal, náměstek ministra dopravy.
Stav k 17. srpnu 2007 (33. týden) týdenní výstupy z Centrálního registru řidičů odbor dopravně správní oddělení agend řidičů, evidencí a statistik.
Účetní reforma v druhém roce
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
Odbor kultury a památkové péče Oddělení kultury Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu společenských a kulturních aktivit.
Přijímací řízení pro školní rok 2010/2011 Přijímací řízení pro školní rok 2010/2011 Výchovní poradci základních škol okresu Liberec Liberec
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ ve šk. roce 2014/2015
1 Roční výročí novelizace zákona 361 / 2000 Sb. v ČR Tisková konference, 28. června 2007.
Řízení o přestupcích.
Pravidla provozu vozidel na pozemních komunikacích platná od
Správní řízení při ukládání pokut za porušení zákonů Ing. Jan Kovář Státní energetická inspekce.
Priority ve vzdělávání jsou dané legislativou možnostmi finančních prostředků státního a krajských rozpočtů možnostmi čerpání fondů EU aktuálním vývojem.
Systém kontrolní činnosti SEI
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Vydávání výstupů z informačních systémů veřejné správy
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
POJISTNÉ NA ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ. Prameny práva zákon č. 592/1992 Sb., o pojistném na zdravotní pojištění (ZPZP)
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
Správa místních poplatků
POJISTNÉ NA ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ
Evropská občanská iniciativa
Zprostředkování zaměstnání agenturami práce a připravované legislativní změny.
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů
Osvědčení o bezpečnosti provozovatele dráhy a osvědčení dopravce
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Informace k povinnému předškolnímu vzdělávání Mgr. et Mgr
Místní poplatky Školení obcí Olomouckého kraje listopad 2017 Novela zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích (dále jen „ZMP“) s účinností od 1. 7.
Digitalizace a rozvolnění agendy řidičských průkazů
Transkript prezentace:

stav k 30. červnu 2007

Výměna řidičských průkazů Řidičské průkazy vydané od 1. července 1964 do 31. prosince 1993 jsou jejich držitelé povinni vyměnit do 31. prosince Výměna se týká těchto řidičských průkazů: Typ 1: Typ 2: Typ 3:

Výměna řidičských průkazů - pokud si držitel nevymění řidičský průkaz do 31. prosince 2007, neztrácí sice způsobilost k řízení motorových vozidel, nicméně příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností může udělit za tento přestupek sankci ve formě pokuty - vzhledem k tomu, že společenská nebezpečnost přestupku, týkajícího se nesplnění zákonem stanovené povinnosti (výměny řidičského průkazu) je nízká, doporučuje se ukládat pokuty do výše Kč - bude-li řídit motorová vozidla po 31. prosinci 2007 bez platného řidičského průkazu, dopouští se přestupku podle § 22 odst. 1 písm. l) zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, za který lze uložit pokutu do Kč Co se stane, když si řidičský průkaz (vydaný od 1. července 1964 do 31. prosince 1993) jeho držitel nevymění do 31. prosince 2007?

 k zbývalo do konce roku vyměnit řidičských průkazů  v červnu 2007 se vyměnilo pouze řidičských průkazů; pozn.: v květnu , dubnu , březnu , únoru , lednu , prosinci , listopadu  měsíčně by se mělo v průměru vyměnit řidičských průkazů, aby výměna probíhala kontinuálně; tzn. v 4,5x vyšších objemech, než tomu bylo v červnu 2007  procentuálně nejvíce řidičských průkazů (vzhledem k plánu) vyměnili v červnu 2007 v kraji Vysočina (28,22%), naopak nejpomalejší je tempo výměn v hlavním městě Praze (pouze 15,92% oproti kontinuálnímu plánu) Základní fakta k současnému stavu

Přestože obecní úřady obcí s rozšířenou působností opakovaně utvrzují Ministerstvo dopravy, že jsou technicky i personálně připraveny veškeré potřebné výměny zvládnout, počet lidí, kteří přistupují k povinné výměně řidičských průkazů, po nárůstu v březnu 2007, klesá a v červnu 2007 nedosáhl dokonce ani průměrného počtu (viz následující strana). Adresní seznam obecních úřadů obcí s rozšířenou působností včetně jednoduchého návodu (pro žadatele, kteří nevědí jak a kde si ŘP vyměnit) a aktuálních internetových stránek je k dispozici zde.zde Na některých úřadech (včetně Prahy) se lze objednat na konkrétní datum a hodinu!!! Více informací obsahují internetové stránky jednotlivých úřadů, které obsahuje výše uvedený odkaz.

Pozn.: červené sloupce představují "optimální" (průměrný) měsíční stav, ke kterému by se měly ostatní sloupce co nejvíce přiblížit, aby probíhala výroba kontinuálně

Pozn.: stav od 1. května 2004 do 30. června 2007, výroba zahrnuje všechny typy vydání ŘP včetně výměn; v současné době se na výrobě podílí aktuální povinné výměny pouze z 48%

Závěr  Obecní úřady obcí s rozšířenou působností jsou technicky i personálně připraveny veškeré potřebné výměny zvládnout  Státní tiskárna cenin je rovněž připravena na zvýšený nápor žadatelů o vydání řidičského průkazu  Ministerstvo dopravy opakovaně vyzývá veřejnost, aby zodpovědně přistoupila k zákonné povinnosti vyměnit si řidičské průkazy vydané od 1. července 1964 do 31. prosince 1993