Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Předmět: Suroviny Ročník: 1. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Dana Kopecká Použití obilí Anotace: Formou prezentace se žáci seznámí s použitím obilí. Prezentace je určena přímo pro výuku a opakování. Je využitelná v odborném předmětu suroviny v oboru cukrář. Klíčová slova: Klíčky, jáhly Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dana Kopecká Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Sada: 7 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_C1SU_16
Pšenice: mele se na různé druhy krup, krupic, krupiček, mouk, pšeničný škrob klíčky se používají ve farmacii
Žito: mele se na chlebovou mouku výroba žitné kávy a kávové náhražky žitná pálenka (gin) a likéry žitné klasy se využívají ve farmacii
Ječmen: na kroupy, krupky, na mouku k výrobě pivovarského a pekařského sladu
Oves: na ovesné vločky, ovesná rýže na krupici, mouku výrobky jsou výživné
Kukuřice: na krupici, křupky na kvalitní škrob z klíčků se lisuje olej
Proso: loupe se, upravuje na jáhly na různé pokrmy
Rýže: k vaření výroba kvalitního škrobu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje Bláha, L., Šrek, F. Suroviny pro učební obor Cukrář, Cukrářka. 2. vydání. Informatorium,1996. 216 s. ISBN 80-85427-86-9 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dana Kopecká Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.