Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ošetření pleti po holení

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ošetření pleti po holení"— Transkript prezentace:

1 Ošetření pleti po holení
Předmět: Technologie Ročník: 1. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Miroslava Konečná Ošetření pleti po holení Anotace: Formou prezentace se žáci seznámí se způsobem ošetřování pleti po holení. Prezentace je určena pro přímou výuku či opakování. Je využitelná v předmětu technologie oboru kadeřník. Klíčová slova: Mytí, osušení, okyselení a přitučnění Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Konečná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Sada: 9 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_TKD1 _ 17

3 Ošetření pleti po holení
Po holení následuje: Mytí Osušení Okyselení Přitučnění

4 Mytí Po holení na obličeji zůstanou zbytky mýdla, nečistoty, vousy …
Ošetřování tedy začíná omytím zbytků mýdla... Provádí se pouze vodou Z hygienických důvodů se myje klient sám   s ohledem na věk a tělesné dispozice

5 Osušení Šetrným způsobem odsajeme přebytečnou vodu z oholeného obličeje Provádíme přiložením ubrousku

6 Okyselení a přitučnění
Pokožka je po holení: Podrážděná Vysušená Ztratila svůj ochranný film … Proto musíme pokožku ještě: a) Okyselit – voda po holení aj. b) Přitučnit - krém po holení aj.

7 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje Polívka, L., Komendová, H., Pech, V., Valášek, J. Technologie I pro učební obor Kadeřník. 2. vydání. Informátorium, s. ISBN Hűlsken, M., Kortekamp, H., Wigglinghoff, B. Příručka pro kadeřnice. Europa – Sobotáles, s. ISBN Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Konečná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Ošetření pleti po holení"

Podobné prezentace


Reklamy Google