Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_PŘBOT.17 Autor: Mgr. Jitka Žejdlíková

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_PŘBOT.17 Autor: Mgr. Jitka Žejdlíková"— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_PŘBOT.17 Autor: Mgr. Jitka Žejdlíková Datum vytvoření: leden 2012 Ročník: 8. Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Přírodopis Tematický okruh: Biologie rostlin Téma: Lipnicovité Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Žejdlíková

2 Lipnicovité jsou to většinou byliny mají svazčité kořeny
mají dutá stébla s kolénky květy jsou v kláscích klas nebo lata plodem je obilka využívají se jako hospodářské rostliny

3 Stavba rostliny svazčitý kořen stébla 2. 1.

4 Stavba klásku osiny tyčinky plušky plucha plucha pleva pleva tyčinky
3.

5 Pšenice setá 5. vyrábí se z ní: mouka krupice 4.

6 6. Žito seté vyrábí se z něho: žitná mouka – pečení tmavého pečiva náhražka kávy – melta alkoholický nápoj - gin 7.

7 8. Ječmen obecný 9. vyrábí se z něho: slad na výrobu piva a whisky ječné kroupy a krupky náhražka kávy - melta

8 Oves setý vyrábí se z něho: ovesné vločky krupice nebo mouka 11. 10.
12.

9 Kukuřice setá 13. použití: krmivo pro dobytek zelenina (malé klásky) popcorn 14. 15.

10 Rýže setá používá se: jako potravina k výrobě mouky 16. 17.

11 Shrnutí 19. Utvoř dvojice: PŠENICE ŽITO JEČMEN OVES 20. 18. 21.

12 Použité obrázky 1. [cit ], autor Martin Cilenšek. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: 2. [cit ], autor Adrian.benko. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: 3. [cit ], autor Supermartl. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: 4. [cit ], autor Franz Eugen Köhler. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: 5. [cit ], autor Bluemoose. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: 6. [cit ], autor Fir0002. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: 7. [cit ], autor Pastorius. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: 8. [cit ], autor Rasbak. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: 9. [cit ], autor Rasbak. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: 10. [cit ], autor Radim Cerkal, Ing. Pavlína Hrstková, Tomáš Středa. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: 11. [cit ], autor Jose Hernandez . Dostupný pod licencí Creative Commons na www: 12. [cit ], autor CryptoDerk. Dostupný pod licencí Creative Commons na www:

13 13. [cit ], autor H. Zell. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: 14. [cit ], autor Andrew Butko. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: 15. [cit ], autor Fir0002. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: 16. [cit ], autor Fastily. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: 17. [cit ], autor Franz Eugen Köhler. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: 18. [cit ], autor Hutschi. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: 19. [cit ], autor Fritzs. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: 20. [cit ], autor Rude. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: 21. [cit ], autor MarkusHagenlocher. Dostupný pod licencí Creative Commons na www:

14 Metodika Prezentaci je možné používat k závěrečnému opakování čeledi Lipnicovité. Důraz je kladen na využití obilovin.


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_PŘBOT.17 Autor: Mgr. Jitka Žejdlíková"

Podobné prezentace


Reklamy Google