Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Opakování na písemnou práci z lineárních nerovnic

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Opakování na písemnou práci z lineárních nerovnic"— Transkript prezentace:

1 Opakování na písemnou práci z lineárních nerovnic
Předmět: MATEMATIKA Ročník: 2. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Dagmar Válková Opakování na písemnou práci z lineárních nerovnic Anotace: Prezentace obsahuje řešené nerovnice zaměřené na procvičení učiva na písemnou práci. Žáci dostanou zadání příkladu, sami počítají, pak probíhá společná kontrola řešení. Klíčová slova: Nerovnice, číselná osa, interval. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Válková Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Sada: 1 Číslo materiálu: VY_42_INOVACE_MKD2_09

3 Opakování na písemnou práci z lineárních nerovnic

4 Řešte nerovnice v R: Příklad 1

5 Příklad 2

6 Příklad 3

7 Příklad 4

8 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje 1. Hudcová, M., Kubičíková, L. Sbírka úloh z matematiky pro dvouleté a tříleté obory SOU a SOŠ. 3. vydání. Prometheus, s. ISBN Trejbal, J. Matematika pro 8. ročník základní školy. 2.díl.1. vydání. Praha: SPN, s ISBN [online]. [cit ]. Dostupné z: 4. [online]. [cit ]. Dostupné z: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Válková Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Opakování na písemnou práci z lineárních nerovnic"

Podobné prezentace


Reklamy Google