Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Diagnóza vlasu - metody

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Diagnóza vlasu - metody"— Transkript prezentace:

1 Diagnóza vlasu - metody
Předmět: Technologie Ročník: 1. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Miroslava Konečná Diagnóza vlasu - metody Anotace: Formou prezentace se žáci seznámí s pojmem diagnóza vlasu a metodami jejího určení. Prezentace je určena pro přímou výuku či opakování. Je využitelná v předmětu technologie oboru kadeřník. Klíčová slova: Parametry, metody , trichologie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Konečná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Sada: 9 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_TKD1 _ 03

3 Diagnóza vlasů Zjištění : souhrnných podstatných ukazatelů
vlastností vlasu současného stavu vlasů při každém úkonu na suchých vlasech před mytím

4 Určujeme parametry Kvalitu Tvárnost – přirozená, získaná
Nasávací schopnost – normální, zvýšená Stav pokožky

5 Metody stanovení diagnózy
HMATEM ZRAKEM PŘÍSTROJI

6 Přístroje používané při diagnostice
Obrázek 1 Věda zabývající se přesnou diagnostikou vlasů se nazývá TRICHOLOGIE Obrázek 2

7 Pohled na vlas (kutikulu) v různých vzdálenostech od pokožky pomocí mikrokamery
Obrázek 3

8 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje Polívka, L., Komendová, H., Pech, V., Valášek, J. Technologie I pro učební obor Kadeřník. 2. vydání. Informátorium, s. ISBN Hűlsken, M., Kortekamp, H., Wigglinghoff, B. Příručka pro kadeřnice. Europa – Sobotáles, s. ISBN Obr. 1: Hűlsken, M., Kortekamp, H., Wigglinghoff, B. Příručka pro kadeřnice. Europa – Sobotáles, s. ISBN Dostupné: str. 98 Obr. 2: Hűlsken, M., Kortekamp, H., Wigglinghoff, B. Příručka pro kadeřnice. Europa – Sobotáles, s. ISBN Dostupné: str. 100 Obr. 3: Hűlsken, M., Kortekamp, H., Wigglinghoff, B. Příručka pro kadeřnice. Europa – Sobotáles, s. ISBN Dostupné: str. 150 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Konečná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Diagnóza vlasu - metody"

Podobné prezentace


Reklamy Google