Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Úprava výrobků před pečením 2

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Úprava výrobků před pečením 2"— Transkript prezentace:

1 Úprava výrobků před pečením 2
Předmět: Technologie Pekař Ročník: 2. ročník učebních oborů Autor: Ing. Anna Novotná Úprava výrobků před pečením 2 Anotace: Výkladová část hodiny Technologie oboru Pekař. Prezentace pro podporu výkladu učitele na téma Úprava výrobků před pečením 2. Klíčová slova: Posypové prostředky, nanášení posypových prostředků. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 38 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PK2_06

3 Úprava výrobků před pečením 2
Posypové prostředky Sůl, kmín, olejnatá semena, ovesné vločky…

4 Druhy posypových prostředků
Hrubá sůl Kmín Mák Lněné semínko Sezamové semínko Ovesné vločky Dýně

5 Způsoby nanášení posypových prostředků
Ručním sypání Pomocí nanášecího válečku Strojově na kontinuální lince

6 Pečivo s posypem Hrubá sůl a kmín Sezamové semínko

7

8 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje PŘÍHODA, J., HUMPOLÍKOVÁ , P., NOVOTNÁ, D. Základy pekárenské technologie. 1. vydání. Praha: Pekař a cukrář, 2003, 363 s. ISBN MÜLLEROVÁ, M., SKALICKÝ, J. Zpracování mouky pro 1. ročník SOU. 1. vydání. Praha: SNTL, 1987, 168 s. SKOUPIL, J., MÜLLEROVÁ , M., ŠTROBACH, J. Zpracování mouky: Technologie pro 3. ročník SPŠ PT. 2. vydání. Praha: SNTL, 1981, 288 s. MÜLLEROVÁ, M., SKALICKÝ J. Zpracování mouky II pro 2. ročník SOU. 1. vydání. Praha: SNTL, 1985, 164 s. Foto archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Úprava výrobků před pečením 2"

Podobné prezentace


Reklamy Google