Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR."— Transkript prezentace:

1 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Předmět: Matematika Ročník: 1. ročník večerního nástavbového studia Autor: Iveta Smolková Usměrňování zlomků Anotace: Prezentace je názornou ukázkou postupu při usměrňování zlomků. Je zde vysvětlen pojem usměrňování zlomků, postup a řešení jednotlivých druhů příkladů. Studenti si dle pokynů učitele opíší příklady do sešitu. Klíčová slova: Usměrňování zlomků, rozšíření zlomků, užití vhodného vzorce, úprava výrazu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Smolková Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Sada: 3 Číslo materiálu: VY_42_INOVACE_MSV1_18

3 Usměrňování zlomků

4 Usměrňování zlomků Definice.
Usměrnit zlomek znamená odstranit odmocniny ze jmenovatele zlomku. Zlomek rozšíříme takovým výrazem, aby odmocniny ve jmenovateli byly ve tvaru pro přípustné hodnoty proměnných.

5 Usměrňování zlomků Usměrněte zlomky:

6 Usměrňování zlomků Řešení:

7 Usměrňování zlomků Řešení:

8 Usměrňování zlomků Řešení:

9 Usměrňování zlomků Řešení:

10 Usměrňování zlomků Řešení:

11 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje Monografie: [1] HUDCOVÁ, M.; KUBIČÍKOVÁ, L. Sbírka úloh z matematiky pro střední odborné školy, střední odborná učiliště a nástavbové studium. 1. vydání. Praha: Prometheus, s. r. o., s. ISBN Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Smolková Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR."

Podobné prezentace


Reklamy Google