Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Smažené výrobky Předmět: Technologie Pekař

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Smažené výrobky Předmět: Technologie Pekař"— Transkript prezentace:

1 Smažené výrobky Předmět: Technologie Pekař
Ročník: 2. ročník učebních oborů Autor: Ing. Anna Novotná Smažené výrobky Anotace: Výkladová část hodiny. Prezentace pro podporu výkladu učitele na téma Smažené výrobky. Klíčová slova: Smažené výrobky, koblihy, krémky, bavorský vdolek. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 38 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PK2_14

3 Suroviny na výrobu Hygienické zásady při smažení
Smažené výrobky Suroviny na výrobu Hygienické zásady při smažení

4 Smažené výrobky Patří do skupiny jemného kynutého pečiva
Charakterizuje je: Jednoduchý tvar Nízká měrná hmotnost Kyprá pórovitá struktura Zlatohnědá barva se světlou obroučkou Uvnitř výrobku je uzavřená náplň

5 Suroviny na výrobu Pšeničná mouka hladká pekařská speciál Droždí Tuk
Vejce Cukr krupice Sušené mléko Cukr vanilín Citropasta Tuzemák (rum)

6 Hygienické zásady při smažení
Tuky se při vysokých teplotách rozkládají – vznikají kancerogenní látky (akrolein) Po smažení se tuk vypouští z pánve a zalévá vodou Tuk se skladuje v chladicím zařízení

7 Hygienické zásady při smažení
Před smažením se voda s nečistotami vylévá Tuk se filtruje Musí se dodržet maximální množství koblih pro jednu pánev Tuk se vyměňuje jednorázově

8 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje PŘÍHODA, J., HUMPOLÍKOVÁ , P., NOVOTNÁ, D. Základy pekárenské technologie. 1. vydání. Praha: Pekař a cukrář, 2003, 363 s. ISBN MÜLLEROVÁ, M., SKALICKÝ, J. Zpracování mouky pro 1. ročník SOU. 1. vydání. Praha: SNTL, 1987, 168 s. SKOUPIL, J., MÜLLEROVÁ , M., ŠTROBACH, J. Zpracování mouky: Technologie pro 3. ročník SPŠ PT. 2. vydání. Praha: SNTL, 1981, 288 s. MÜLLEROVÁ, M., SKALICKÝ J. Zpracování mouky II pro 2. ročník SOU. 1. vydání. Praha: SNTL, 1985, 164 s. Foto archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Smažené výrobky Předmět: Technologie Pekař"

Podobné prezentace


Reklamy Google