Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Advertisements

Předmět:Suroviny Ročník: 1. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Dana Kopecká Anotace: Formou prezentace se žáci seznámí s cukry, vznikem cukrů a rozdělení.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Převody čísel. soustav - opakování
Pomůcky k ošetření břitvy
Výstupní zařízení - plotr
DROBNÉ BOBULOVITÉ A DUŽNATÉ OVOCE
Chemické vlastnosti vlasu III.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
JÁDROVINY A OLEJNATÁ SEMENA
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Negativní vliv mycích prostředků I.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Suchary, strouhanka, macesy
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Geometrická posloupnost - součet
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vzájemná poloha přímek v rovině – procvičování 2
Ošetření pleti po holení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ZELENINA S VLASTNOSTMI OVOCE
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Diagnóza vlasu - metody
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Poškození vlasového stonku
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Úprava výrobků před pečením 2
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Hodnocení jakosti mouky:
Kvadratické rovnice - kořeny rovnic
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Neúplné kvadratické rovnice
Skopové maso - charakteristika
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číselné soustavy - Opakování
Vzdálenost bodu od přímky. Vzdálenost rovnoběžek.
Perníky - výrobky Předmět: Technologie Pekař
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Perníky Předmět: Technologie Pekař Ročník: 2. ročník učebních oborů
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Chemické vlastnosti vlasu II.
Vzdálenost bodu od přímky
Vlastnosti škrobového sirupu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Úpravy algebraických výrazů
JÁDROVÉ OVOCE Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: jádrové, ovoce, hrušky, jablka, mišpule, kdoule, jeřabiny.
Opakování na písemnou práci z lineárních nerovnic
Transkript prezentace:

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Předmět: Suroviny Ročník: 2. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Dana Kopecká JÁDROVÉ OVOCE Anotace: Formou prezentace se žáci seznámí s druhy jádrového ovoce a použitím . Prezentace je určena přímo pro výuku a opakování. Je využitelná v odborném předmětu suroviny v oboru cukrář. Klíčová slova: Jádrové ovoce, kdoule, mišpule Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dana Kopecká Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 43 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_C2SU_10

JÁDROVÉ OVOCE Tzv. dužnaté malvice Plody různých stromů obr.1

1. Jablka obr. 2 U nás nejstarším ovocem Oblíbenost, rozšířenost Vhodná pro skladování Jablka – letní, podzimní, zimní obr. 2

2. Hrušky Oblíbené ovoce Kratší trvanlivost než jablka Šťavnatější, sladší Hrušky – letní, podzimní, zimní obr.3  

3. Kdoule Strom nebo keř kdouloně Pochází z Persie Kulovitý nebo hruškovitý tvar Chuť nakyslá, trpká Silně aromatická vůně Tvrdá dužina Nedají se za syrova zpracovávat Marmeláda, kompoty, proslazené ovoce obr.4

4. Mišpule Plody mají slabou dužinu Žlutozelené barvy Použití jako u kdoule obr.5

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje Bláha, L., Šrek, F. Suroviny pro učební obor Cukrář, Cukrářka. 2. vydání. Informatorium, 1996. 216 s. ISBN 80-85427-86-9 Obr. 1:[online].[ cit 2013-1-20]. Dostupné z: http://Microsoft.com Obr. 2:[online].[ cit 2013-1-20]. Dostupné z: http://Microsoft.com Obr. 3: [online].[ cit 2013-1-20]. Dostupné z www: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Alexander_Lucas_10.10.10.jpg Obr. 4: [online].[ cit 2013-1-20]. Dostupné z www: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:03_Quittenkorb.jpg Obr. 5: [online].[ cit 2013-1-20]. Dostupné z www: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Medlar_pomes_and_leaves.jpg Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dana Kopecká Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.