Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR."— Transkript prezentace:

1 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Předmět: Práce s počítačem Ročník: 3. ročník učebního oboru Autor: Mgr. Marie Mazurová Počítačové sítě Anotace: Materiál pojednávající o problematice počítačových sítí , složením sítí a topologií, velikostí sítí. Klíčová slova: počítačová síť, topologie, sběrnice, kruh, hvězda, LAN, MAN, WAN XYZ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 12 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PRPKU3_01

3 Definice Topologie Význam počítačových sítí
Počítačové sítě Definice Topologie Význam počítačových sítí computer network Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

4 Definice počítačové sítě
Je to spojení počítačů, které mohou spolu komunikovat díky přesně definovanému rozhraní.Nejedná se jen o spojení počítačů, ale i ostatních zařízení v síti. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

5 Topologie počítačové sítě
sběrnicová kruhová hvězda stromová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

6 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Sběrnice(BUS) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

7 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kruh(RING) switch Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

8 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Topologie hvězda switch Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

9 Rozdělení sítí podle velikosti
velikost sítě posuzujeme podle poměru doby vysílání signálu k době šíření LAN - lokální počítačová síť umožňuje komunikaci např. ve škole (v jednom podniku) MAN – metropolitní počítačová síť Rozloha sítí MAN odpovídá rozsahu města či regionu. Jsou složeny z jednotlivých sítí LAN WAN- globální počítačová síť Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

10 obr.1

11 Komponenty počítačové sítě
síťový uzel kabel nebo vzduch(možná i kombinace) koncové zařízení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

12 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje NAVRÁTIL, Pavel. Počítačové vzdělávání: program Z. Aktualiz. 2. vyd. Kralice na Hané: Computer Media, 2006, 120 s. ISBN NAVRÁTIL,P. S počítačem nejen k maturitě.: 2.díl. 7. vyd. Kralice na Hané: Computer Media s r. o., 2009, 176s. ISBN obr.1.:[ online]. [cit ]. Dostupné z: [online]. [cit ]. Dostupné z: ]. Dostupný pod licencí Microsoft Office 2007 (viz cz&CTT=114) na WWW: < Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR."

Podobné prezentace


Reklamy Google