ADÉLKA KUTILOVÁ studentka sekundy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tak v tomto objektu pracujeme
Advertisements

Vánoční zvyky u nás a ve světě
ANGLIE U ZNÁMÝCH Veronika Staňková studentka sekundy.
O Veselé kravičce  Milce
Vánoce a nový rok autor:Václav Čížek
Jana Fiedlerová Můj život od 1. roku Něco o mě Narodila jsem se 15. března 1993 v Kutné Hoře A také v tomto městě stále žiji a ještě dlouho žít budu.
Halloween.
Tato pps je určena pamětníkům, kteří si ještě pamatují, ale i těm, kteří si už nepamatují. Stejně tak i dalším, kteří si sice ještě pamatují, ale.
V ÍTEJTE NA BONUSOVÉ HODINĚ !!! Co budeme dělat? Budeme se učit.
Skautské poohlédnutí k pousmání Skauti by pořád něco jedli… …prostě furt !!! To jídlo by bylo ještě lepší kdybyste mě nefotili! Mňam Už se to vaří…
Zámeček  Zámeček je časopis pro dětské domovy, diagnostické ústavy nebo pro výchovné ústavy  Velkou část redakce tvoří především děcka.  Pravidelně.
Definice zapomínání: 1. Zánik vzpomínky. 2. Zánik nežné náklonnosti.
P S Í P R O S B A. Pane, - Můj život trvá 10–15 let, každé odloučení od Tebe mi působí smutek, pamatuj na to, než si mně přivedeš domů - Dej mi čas, abych.
Vánoce v Irsku Ondra Machala.
PŘÍBĚH PATRICIE Z HAITI. Tak tohle je Patricia… HAITI se nachází v západní části velkého ostrova na západní polokouli Oblast, kde bydlí Patricia.
Soutěž v ZOO Autor: Vojta Rod. Pár slov na začátek… Jako už poněkolikáté já a parta dalších lidí z naší školy jsme jeli na soutěž do ZOO Ostrava. Po tom.
Někdy je dobré se zastavit a zamyslet se nad životem Všem mým přátelům.
Jsem vděčný za to, že mohu vytvořit toto přání, protože to znamená, že nejsem chudý... Jsem vděčný za to, že mohu poslouchat štěkot psů na ulici a cítit.
Adaptační kurz
Mýma o č ima PAVEL DVOŘÁK student tercie Anglie 2006 / zájezd.
Tento příběh se stal už dávno. Jeden muž potrestal svoji pětiletou dcerku, protože ztratila jednu cennou věc. Tehdy neměli dostatek peněz.
Všem mým přátelům: JSEM VDĚČNÝ....
Člověk se nědy zeptá proč...???
Děkuji... Děkuji... Děkuji... Děkuji... Děkuji....
Be, fe, le, me, pes se veze, ke kterému i, y nás veze?
Anglie / školní zájezd JANA CHOCHOLOVÁ  (budoucí studentka prvního ročníku)
Pamatujete si, jak jsme si v loňském školním roce hráli na pošťáky? Každé slovo byl dopis s adresou, který jsme museli správně doručit. Teď si všechny.
Sčítálek.
V sobotu na mne zase po roce zazvonili moji staří kamarádi a přátelé. Moc mi potěší, když si na mne kamarádi udělají čas a přijdou na návštěvu. Tentokrát.
GÁBINA UHLÍŘOVÁ studentka septimy Skotsko / prázdniny.
Klíčová otázka č. 5 Jakou roli by měli hrát různí aktéři (zejm. veřejná správa na všech úrovních, poskytovatelé služeb, volení představitelé, sdělovací.
VÁNOČNÍ TAJEMSTVÍ Zpívá Hana Zagorová a Petr Rezek.
Mýma očima New York City a W.D.C
Vánoce ve Velké Británii.
MATEMATIKA pro 1. třídu ZŠ
MÝMA OČIMA Summer Camp / jazykový tábor Pavel Dvořák student tercie.
Vypracovali Filip Joska a Zdenda Pham
Vánoce v Africe Vypracoval David Šereda 9.A.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Prvouka 3.ročník ZŠ „DOMOV-RODINA-TRADICE -VÁNOCE“
Clovek se nekdy pta proc...???
Mezilidské vztahy 3. ročník
Je to trochu divné jak se to stalo. I když nejsi věřící, měl(a) by jsi se na to podívat.
Odmalička mám ráda dorty, a tak jsem se je naučila péct. Toto je mé první velké dílo (1995)
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Rozhovor s paní učitelkou Pavlou Jemelíkovou. 1.Na naší školu jste nastoupila teprve nedávno. Představte se nám, prosím. Bydlím v Krupce, učím 7. rokem,
VÁNOCE - RUSKO.
Kdy se vlastn ě slaví? Španělé mají 24. prosince pouze štědrovečerní večeři, u které se sejde celá rodina a jsou všichni pospolu. Většinou se na stříbrném.
Všem mým přátelům: JSEM VDĚČNÝ....
Všem mým přátelům: JSEM VDĚČNÝ....
Popisuje: Vojtěch Zedek
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/
Mýma očima PETR SCHWARZ student sekundy ANGLIČTINA V TURECKU 2016
Slavíme Vánoce Na Vánoce se připravujeme už od počátku prosince. Tento předvánoční čas nazýváme advent. Ten začíná většinou poslední listopadovou neděli.
Halloween a dušičky – proč slavíme odlišně ?
Halloween.
Les a voda Les i s vodou je důležitá pro nás, živočichy,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
PřIjímací řízení na GJŠ
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Čím chci být, až vyrostu Tomáš Fryčka.
Autor : Pavel Pechr Třída : 6.A
Aleš 2016 pro soutěž bajtik Klubal
90.
Autor: Michaela Vráblíková Název : VY_32_INOVACE_55AJ_345tr_halloween.
VÁNOČNÍ PŘÁNÍ SPECIÁL PRO VÁS.
JSEM MEZI 7 % Regina Brett, novinářka z clevelandského deníku The Plain Dealer, spisovatelka a držitelka Pulitzerovy ceny za léta 2008 a 2009, napsala.
ADÉLA KUTILOVÁ studentka kvarty Růžená / anglický tábor
LVK Sobota ráno Karolína Siřínková
Mezinárodní Den Žen.
Transkript prezentace:

ADÉLKA KUTILOVÁ studentka sekundy MÝMA OČIMA ADÉLKA KUTILOVÁ  studentka sekundy STRÝČEK V USA - 2016

Něco o Petrovi Když bylo v České republice období komunismu, můj strýc Petr se rozhodl emigrovat do USA. Bylo to v roce 1969. Nejdříve se dostal do New Jersey, kde pracoval v obyčejné továrně, aby si vydělal na jídlo a na bydlení. Začátky pro něj musely být těžké, protože neuměl anglicky a nikoho tam neznal. Postupně si dodělal vzdělání a našel si spoustu přátel a manželku Karen. S Karen mají dceru Christinu. Dnes žije v Denveru. Do České republiky se dnes vrací, jen aby nás navštívil.

Petrova návštěva v ČR Před několika lety nás navštívil s celou rodinou. Loňské léto nás také navštívil, protože měla jeho maminka kulaté narozeniny. Bohužel přijel sám bez Karen a Christiny. Vždy když nás navštíví, tak si dává typická česká jídla. Jako například "vepřo - knedlo - zelo,, nebo svíčkovou. Pamatuji si, že když přijel se zbytkem rodiny, tak Christině svíčková nechutnala. Když u nás byl, povídali jsme si anglicky, abych se trochu procvičila. Je s ním velká zábava. Stal se z něj typický Američan a nikdo by nepoznal, že je to Čech. Jeho angličtina je výborná. Dá se říct, že už umí anglicky lépe než česky. Bylo vtipné, když zapomněl nějaké slovíčko a musel nám to popisovat, abychom to pochopili. Někdy, když jsme si povídali, tak místo ,, Ano.'' odpovídal ,, Yeah.'' Já mám jeho návštěvy ráda, je škoda, že sem nejezdí častěji. Ale jednou bych se chtěla podívat já k nim. 

Petrovo život v Americe Petr neslaví české svátky. Zamiloval si Halloween, Den díkuvzdání a další americké svátky. Na Den díkuvzdání pořádají každý rok večeři. Karen má velkou rodinu, takže je to vždy velká oslava. Na Halloween se Petr i ostatní převlékají do kostýmů a rozdávají dětem sladkosti. Převlíkají i jejich malého psa. Letos byl za housenku a Petr byl za piráta. Vánoce slaví taky ve velkém. Vždy mají krásně vyzdobený celý dům. Všude mají punčochy, cukroví a věnce. Každý rok nám posílají přání k Vánocům a k tomu dopis. 

Tyhle prázdniny nás nenavštíví, ale další možná ano Tyhle prázdniny nás nenavštíví, ale další možná ano. Je dobré i špatné mít příbuzné někde jinde na světě. Dobré je to v tom, že poznáváte i jinou kulturu, a špatné v tom, že je vidíte málo.